Napi tőzsdemustra 07.21

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.21

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hónap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12970

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, megpróbáltunk határozottan élni a fordított fej-váll lehetőséggel, ezt egy kiugrásszerű mozgással kezdtük, de sajnos nem jutottunk át a barna ellenálláson. Viszont nézhetjük ennek a barna ellenálláson fennakadásnak a jobbik oldalát is, méghozzá ezzel vissza-teszteltük a váll vonalat, remélhetőleg valóban erről van szó és a délután folyamán újra célba vesszük a barna ellenállást, majd megpróbálunk átvergődni a szürke ellenállási zónán. Van még egy pozitív mozzanata ennek a tegnapi visszalépésnek, ami kicsit túlszaladt a kék háromszög ellenállásán, ez kicsit több mint a vissza-teszt, de talán azzal hogy nem a szürke zónából fordultunk vissza, egy ujabb nekifutással sikerülne megtámadni ennek a szürke zónának a 11,500$-os felső szintjét, majd a barna ellenállást sikerül vissza-tesztelni, akkor a nap végi 12k-s zárás is megvalósítható!A vevők hiánya még mindig hátráltató tényező, talán ez volt az oka, a tegnapi barna ellenálláson kifulladt határozott megindulásnak.
  A 12k-s szint elérés, a Bitcoin futures chart múlt hétvégén keletkezett résének eltüntetése okán került a képbe, ezt péntek estig kellett volna eltüntetni, sajnos nem sikerült és mivel most is hétvége van, ha a pénteki záró 10,555$-os szintről felfelé elmozdulunk, akkor itt is keletkezne egy rés, amit csökkenő irányú jövő heti mozgással kellene eltüntetni. Tehát ha nem akarunk nagyot bukni ezen a rés eltüntetős történeten, akkor most hétvégén vagy résmentesen kellene átlépni és ezzel a kialakult fej-váll lehetőséget nem dobnánk ki az ablakon, esetleg a jelenlegi hullámmal tovább csökken az ár, ami ezen a hétvégén is talán egy 500$-os rést eredményez, majd a múlt heti és a mostani rést, a jövő heti remélhetőleg intenzív emelkedő mozgásnak köszönhetően, megérkezve a kék ellenállásra sikerül eltüntetni mindkét rést!
  Szép elképzelések lettek felvázolva, de ismét visszatérünk a tegnapi sikertelenséget is okozó, vevők hiánya miatti, a legjobb lehetőséget is meghiúsító problémára!

  4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

  Napos: a tegnapi gyertya nem segített a felfelé irányuló szándékok megerősítésében, mivel a kisebb testű gyertya a felszúrásával még mindig a b hullám sikerességére utal és ha megtaláljuk a hullám csúcsát, annak 9k alá benéző folytatása lehet a végeredménye.
  Sajnos most be kellene válni egy kockázatos 10k-ra történő visszalépést, aminek köszönhetően nem lenne újabb rés a Future charton, az itteni charton pedig vissza-tesztelnék a 9,994$-os támaszt, ami talán szerencsés módon egy vékonyabb támasz zónát szel ketté, majd ebből zónából visszapattanva talán megtámadhatóvá válik a zöld és kék ellenállás!
  Az RSI csíkok még kitartanak, de már nagyon a visszaforduláson gondolkodnak, tehát ha vevők gyorsan nem térnek vissza a nyaralásból vagy a napernyő alatt nem gondolják úgy, valamit tenni kellene, akkor ismét elszenvedünk néhány pofont, viszont ez csak néhány kisebb kijózanító pofon lehet, mivel óriási szerencséjükre az eladók továbbra sem tudnak felállni a padlóról.
  Tehát az órás kép alapján örülnénk a felfelé történő folytatásnak, de nem kedveznénk a Futures chartnak, illetve a napos mozgásnak, ezért hamár az utóbbi két napban nem utaztunk tovább a 17.-18.-ai lendülettel, akkor egy szerény talán 11k-s zárás helyett, inkább lépjünk vissza 10k-ra, majd jövőhéten próbáljuk meg kijavítani ezt a bakit!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton visszatértünk a fekete támaszra, de nem tudni a nap további részében ezen csökkenő irányba átgyalogolunk vagy ismét csak egy leszúrás lesz a vége, mint egy héttel ezelőtt és talán hamár beszorult a fekete és kék vonalak által kialakított háromszögben, végül a fekete lesz a nyerő. Egy nagyon rossz szituáció lenne, ha ez a fekete támasz most elesne és visszanézünk a zöld támaszra, mivel az rámutatni a bikák gyengeségére és ha ez felnyitja a tetszhalott macik szemét, annak az előzőekben már említett 9k alá visszanézés lehet a végeredménye.
  Shorts oldalnak annak ellenére hogy eléggé a béka feneke alatti a helyzetük, annál nyugodtabban várhatják a folytatást, mivel csökkenő irányba már elég kicsi a mozgástér, tehát ha nyújtózkodni akarnak, azt max felfelé tehetnék meg és ne legyen kétségünk, ha lehetőség adódik rá meg is fogják tenni, ott viszont már a vevői oldal futhat a 3. hete folyamatosan elmulasztott továbblépési lehetőségek után. Tehát egyelőre még nem kell izguljunk az ár jelentősebb bedöntése miatt, viszont még annak sincs jele hogy jelentősebb kiugrás következhetne akár már előttünk álló héten és ha az esélyeket nézzük, akkor a jelenlegi összképet tekintve a long trendben történő további emelkedésnek adok 70%-os esélyt!

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak.

  A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.