Napi tőzsdemustra 07.18

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.18

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hónap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12864

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, ha nem tévedünk nagyot, akkor a 3. és egyben az utolsó csökkenő hullámot is lezártuk a kék körben történő mozgással. Ennek az alja a 9,065$-os szint, de itt inkább a sárga és lila támaszok lehetnek a fontosabb jelentőséggel bíró szintek! A lezáró majd a fordulatot kialakító gyertya elég tökéletesre sikeredett, talán ennek is köszönhető, hogy egy 900$-os hullámban történő erősödést sikerült összehozni. Az erősödéssel elértük a kék támaszt, amit remélhetőleg az utóbbi kisebb hullámban történő ismételt erősítéssel, nem csak vissza-tesztelünk, mert annak ismételt zuhanás lehet a vége!Tehát ha most az ellenállás szerepét betöltő, de már jelentőséggel nem bíró kék ellenállást átlépjük, akkor talán sikerülhet célba venni a fibo 0.38 szintet, ami fölött láthatunk egy szűkebb ellenállási zónát, ebbe se lenne szerencsés megérkezni, tehát vagy átlépni és a fibo 0.5 esetleg a barna ellenállásról vissza-tesztelni lenne szerencsés, esetleg ha a fibo 0.38-ról a fekete támasz vissza-teszt után átszaladhatunk a vékony zónán.
  Visszatérve a 3 piros körrel megjelölt csökkenő hullámokra, ha ezeket egy egységként vesszük és az arra felhúzott Fibonacci skála alapján figyelembe vesszük a múltbéli statisztikákat, akkora 0.61 szintet kellene megcélozzuk, ami tulajdonképpen a következő jelentősebb ellenállás ismételt elérését jelentené.
  A chartra több alakzatot nem rajzolok fel, de ha mégis megtenném, akkor két fordított fej-váll lehetőséggel is meg próbálkoznék, egyiknek a vállvonalát 11k-s magasságba lehetne behúzni, ezzel kapnánk egy 2k-s továbblépési lehetőséget, illetve egy másik váll vonallal is számolhatunk a 11.8k-s magasságban, ami a 2.8k-s továbblépési lehetőséget biztosíthatna és ezzel a nagyobb lehetőséggel, már a június 26.-ai csúcsot is átléphetnénk.

  4 órás idősíkon, ha nem tévedünk nagyot, akkor a tegnap elérhet 9,065$-os szinten zártuk a 10-es ciklust. Ebben a 10-es ciklusban a kezdeti lépések jók voltak, ennek köszönhető a 13,154$-os 8 nappal ezelőtti csúcs, itt ha kicsit több élet van a vevői oldalon, pontosabban ha van minimális élet, akkor az emelkedés folytatódhatott volna és ez a végül összehozott gyászosnak is nevezhető 9,065$-os alsó szint helyett, lehetett volna egy 17,200$-os felső szint. Az előttünk álló 11-es ciklusban (ha valamilyen oknál fogva nem szakad meg ezen ciklusok sorozata), a kék ellenállást kellene megcélozzuk, esetleg ha az órás idősík boncolgatásánál megemlített 11k, 11.8k vállvonalak mégiscsak kialakulnak, akkor ennek a történetnek a kibontakozása a 12-es ciklus végéig is elhúzódhat. De mielőtt nagyon elvesznénk a 10- 20 nap múlva bekövetkező lehetőségek erdejében, lesz itt egy 22.-ei BAKKT teszt indulás, ami egyelőre még nem tudni hogyan hat majd az ár alakulására!

  4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

  Napos: egyelőre úgy tűnik, a 13,154$-os felszúrás és a tegnapi 9,065$-os szint között kialakult intenzív csökkenésnek szüksége van egy korrekciós folytatásra, amely a felvázolt abc hullám, b hullámának megfelelő mozgást alakíthatja ki, viszont ha ezt a gondolatmenetet folytatjuk, akkor a c hullámmal is számolnunk kell és persze itt van még a nagyobb kék ABC hullám, C hullámát is lezáró történet, ahol csak reménykedni tudunk, hogy ez zöld csatornához igazodva sikerül zárni, talán 8,480$-os támaszon. Ha ezeknek a várakozó ABC megoldásoknak gyors megoldását szeretnénk látni, akkor a 10k magasságában húzódó ellenállási zónából lefordulva tudnánk még a 22.-ei Bakkt teszt indulás napján rövidre zárni a történetet.
  A tegnapi gyertya és a leszúrása, akkor válhatna igazán a hasznunkra, ha a folytatásban, tehát a mai gyertyával a két nappal ezelőtti gyertyát 11k környéki zárással sikerülne betakarni, csak hát itt vannak ezek az abc nyitott történetek, amelyekkel ez szembemenne, ezért sem mindegy hogyan alakul a mai gyertya!
  Az RSI csík szépen rámutat arra, hogy ezt csak a bikák ronthatják el, viszont rohadt nagy szerencséjük van az eladói oldal teljes bénultságával, ha nem így lenne, már rég 5k-s mélységben nyalogatnák sebeiket. De a vevők látványos távolmaradása miatt mégse lehetünk nyugodtak, ennek megfelelően ha valakik mégis csak az ár bedöntésére spekulálnának, azt néhány nap alatt, akár az 5k-s mélységbe visszaverve is megvalósíthatnák!
  Kettő nappal ezelőtt határozottan átszaladtunk az 50-es mozgóátlagon,, ez már önmagában egy csökkenő folytatásra utaló történet, ami ha most kap egy vissza-tesztelő megerősítést, annak elég súlyos következményei lehetnek, például határozottan megindulhatnánk a 200-as mozgóátlag, 6k környéki érintésének irányába!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon továbbra sem lettünk okosabbak, volt-e értelme a fekete támaszra leszúró gyertyának, amelynek a vissza-tesztet lezáró szerepet kellene betölteni. Kezdeti lépésként a kék ellenálláson határozottan átlépő bika gyertyával kellene próbálkozni, ha lehet még a mai napon! Következő akadályt a 200-as mozgóátlag jelentheti, viszont ha megkapnánk az esetleges mai vagy holnap gyertyától a kezdőlökést, akkor gördülékenyen megérkezve a középső zónába, majd ha szükséges egy leszúrással vissza-tesztelt mozgóátlagot követően, végre összekaphatná magát a bikatábor!
  Shorts oldal továbbra is egy gyászszertartás képét mutatja, tehát nem úgy tűnik hogy a macik képesek megbirkózni a helyzettel. Viszont ha idehozunk egy igazi macis hasonlatot, akkor sohasem tudhatjuk biztosak, a marci halott vagy csak alszik és ha felébred, akkor legokosabb dolog a futás!

  Shorts chart: 

  Longs chart: 

  Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak.

  A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!


  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.