Napi tőzsdemustra 07.15

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.15

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hónap, 1 hét telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12780

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, a hétvége eredménye 2k mínusz, ezért sincs okunk az örömre, de nagyon nem kell meglepődni, mivel már a múlt hétvégi eredménytelenség és rámutatott arra, hogy megszakadt a júniust végigkísérő pozitív hétvégi sikersorozat. Az elmúlt hétvégén arra számítottunk, hogy a kék támaszról felkapaszkodunk az ellenállásra, ebben segítség volt a péntek esti 12k-s árszintet megközelítő lassú mozgás, itt max arra számíthattunk volna, ami szombat reggelre meg is történt, tehát hogy a kék támaszra visszatérünk, de nem számítottunk egy ilyen negatívba átforduló hétvégi történetre, aminek a vége 9,870$-os szintre történő leszúrás.Remélhetőleg a főleg napos idősíkon fontos fekete támasz, a 10k alatti szinten megtalálta a végső pozícióját, viszont ez már egyáltalán nem segítség, mivel ha most erőre kap az ár és felkapaszkodik a fekete és zöld nyilakkal megjelölt szürke zónába, majd azon nem tud átlépni, akkor a fekete támasszal és a kék ellenállással rendelkező háromszög, ismét ad egy 6k-s árszintre történő visszanézési igényt!
  Tehát azok a pozitív elképzelés, amelyek még pénteken is felfelé mutató lehetőségekkel kecsegtetettek, mostanra köddé váltak és ezzel a 10k-s szintre történő visszanézéssel, teljesen átfordultak csökkenő irányú igényekre. Abban az esetben, ha ezen a 10k-s szinten menthető a történet, akkor először a két fekete ellenálláson kellene átlépjünk, ezek talán a könnyebb lépések, ahol gond lehet az a középső zóna barna ellenállása, ha ezeken sikerülne átlépkedni, akkora a 12k környéki ismételt megérkezést talán jobban kihasználjuk, mint ahogy azt egy héttel ezelőtti nem sikerült.
  Három piros körrel arra utálok, hogy egy ilyen határozott le/fel mozgás általában 3 fázisból álló történet, itt az első két fázis elég jól kivehető, viszont ha a fekete ellenállásokon elbukik a történet, akkor 3. fázissal visszatérünk a 9k környéki támaszerdőbe.

  4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

  Napos: a tegnapi gyertyára azt is mondhatnánk, hogy végre valami határozottság, ami után a fordulat is sokkal könnyebben kialakítható. Ebből a csávából már csak a 14k-s júni. 26.-ai csúcs átlépésével lehet kikeveredni, erre viszont jelenleg elég kicsi az esély, ezzel szemben arra is kicsi az esély, hogy nagyobb visszaesés történjen, de a lehetőségek között ott van az 5-6k-s árszint lehetősége néhány héten belül.
  ABC hullámokkal találgatom ennek a visszaeső mozgásnak a lehetőségét, ebben a mozgásban most egy 1,500$-os erősödés kellene történjen, ez lenne a kisebb abc hullám, nagyjából 11,700$-os ellenállás környéki b hullámának zárása, majd folytatva a nagyobb (C) hullámot is követő visszaeső mozgást, záródhatna a történet, a 9k környéki szélesebb támasz zónában vagy a zöld csatorna még meg nem erősített támaszán.
  A fekete támasz egyenlőre még gyenge lábakon áll, de erősödhet ha a már látható leszúrást sikerül megtartani és a tegnapi gyertyát sikerül minél nagyobb mértékben betakarni. Tehát ha sikerülne egy ilyen nagyjából 1,500$-os pozitív napot zárni, azzal a csökkenő irányú ABC mozgásra épített gondolkodást szép lassan ellehetne felejteni!
  A tavalyi csökkenő trendben nyitott 4 pozíció, még mindig jelentős haszonnal várja, hogy alakul a folytatás. Bárhogy alakul ezeken a pozíciók már maradnak a helyükön, alakulhatott volna ez máshogy is, ha a 14k-s csúcsból az első lendülettel elszaladunk 7-8 esetleg 9k-s mélységig, majd hasonlóan lendületes mozgással történik egy korrekciós erősödés 12k környékére. Amit most látunk az egy sokkal szerényebb korrekcióra utaló történet, tehát ha most zárnám a pozíciókat és az ár max 9k-s szintig esik vissza, akkor nem marad nyitott pozíció és marad a mások esetleges sikerének távolból figyelése.
  No de kit érdekel az én nyomorom, az a lényeg miként alakul a folytatás és ha már 3k-s mélységnél is pozitívan, a 2017-es csúcs valamilyen formában történő elérésében, sőt annak megdöntésében gondolkodtunk, akkor maradjunk ezen az úton és ha most egy-két hétre, esetleg holnapra beragadunk, az se okozzon problémát.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikáknak ez a hétvége elég szépen betette a kaput és a szombaton megkezdett csökkenő mozgás hangulatával folytatódott vasárnap a történet. A mai gyertya hasonló lendületes csökkenést mutat, de talán a nap további részében, ezt sikerül egy leszúrásra váltani, majd valami pozitívabb formát adni a gyertyának!
  Shorts oldalon még ennél is gyászosabb a kép, ami engem továbbra is arról győz meg, hogy habár az ár jelenleg a 10k-s szintet súrolja és akár további csökkenés is következhet, jelentősebb a long trendet befolyásoló szituáció kialakulására 5%-nál nagyobb esélyt nem adnék!

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak.

  A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.