Napi tőzsdemustra 07.12

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.12

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 6 napja, 13 órája telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12701

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, ha a részletekre vagyunk kíváncsiak, akkor ismét kisebb idősíkot kell választani, nálam ez a szokásos 15 perc! https://www.tradingview.com/x/1vN0mEK1/ Legnagyobb érdekesség a szürke támasz zónában történő “csak” kinézegetés és ahogy a piros nyíllal is jelzem, a háromszögből akár ezer dolláros csökkenést is láthattunk volna, illetve ez még mindig nem kizárható, ennek érdekében felfelé jó lenne elhagyni ezt a zónát, majd a zöld esetleg a sárga ellenállásokon megtámaszkodva, minél előbb felfelé kellene mozogjunk!

  Órás idősíkon folytatva a kék támasznak főleg napos idősíkon lehet szerepe, ezért utólag a tegnapi leszúrás aljához igazítottam, tehát lejjebb került a tegnapihoz képest, ennek a támasznak ha van jelentősége, az majd a napos emelkedő háromszög formánál fog előjönni, most talán annyi segítség lehet, hogy a zöld ellenállással közösen kialakított háromszög formából felfelé segít kimozdulni, ez nagyjából a 12k-s magasságot kellene jelentse.
  Sajnos a piros ék még mindig közbeszólhat, főleg úgy hogy az ellenállása még meg sincs erősítve, ez a megerősítés viszont csak utólag érkezik, amikor már az alsó szürke zóna irányába tartunk, ahol a fekete támasznak ugyanaz lenne a szerepe mind a kéknek ha elbukik!
  Az órás mozgás követése továbbra is csak a fanatikusoknak ajánlott, illetve a kereskedőknek, akik az adódó formákban rejlő lehetőségek között szeretnek csipegetni.

  4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

  Napos: formáját tekintve a fekete ellenállás megerősítése esetén kapnánk egy tökéletes emelkedő háromszög lehetőséget, de mivel ez nem kívánságműsor abból kell dolgoznunk, ami végül meg is valósul! A kék vonalakkal határolt háromszög forma, még a fekete háromszög kialakulásánál is eredményesebb folytatást jelenthet, ugyanis itt egy 6-6.5k-s árbóc lehetőség várakozik a szélcsendben, ami egy kerek 20k-s szintet célozhat meg, tehát a 2017-es csúcsot.
  Ennek a kék háromszögnek szerintem egy de inkább 2 gyenge pontja van, méghozzá az utóbbi két nap gyertyái, amely felfelé és lefelé is a tű hegyével van megtámasztva!
  A fekete támasz kérdőjeles, de ugyanilyen kérdőjeles lehet a fekete ellenállás is, viszont az ellenállásnak még a kék háromszögből kilépést követően is szerepe lehet, méghozzá a vissza-tesztben. Abban az esetben, ha a fekete ellenállásnak mégsem jutna szerep, akkor a fekete ellenálláson átszaladva, az alatta húzódó 500$ széles támasz zóna kaphat egy elég fontos szerepet!
  Talán szerencsénkre, de a shorts oldalon tegnap ismét takarítás volt, ennek köszönhetően 10k fedezet nélküli megbízás ismét a semmibe veszett. Tehát a jelenlegi eladói igények a béka segge alatt vannak, ez még a 2017-es csúcsot megelőző, illetve az utána néhány hétig érzékelhető aktivitásnál is kevesebb, de az is igaz hogy akkor még ilyen takarítások nem voltak, illetve a spekulánsok tábora is sokkal kisebb volt, viszont ennek a jelentős megbízás kiesésnek, talán annyi szeretem mégis volt, hogy a spekulánsok kedvét elvegyék.
  A mai gyertyától azt várnám, hogy a tegnapi gyertya nyitó szintjére, tehát legalább a 12,109$-os magasságban megkapaszkodjon, de ha ez nem megy ilyen egyszerűen, akkor a hétvége talán elég lesz arra, hogy a hetes gyertyának is kedvezve 13k magasságában visszatérjünk a napos kék háromszög ellenállására, majd egy következő heti lendülettel kezdjük kitisztítani az eget.
  Az RSI szerintem a barátunk, legalábbis ha baj lenne, akkor az utóbbi napok gyengeségének köszönhetően már a padlót súrolnák, de nem ez történik, hanem a 20-as szint magasságában várja a bikák segítségét.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: miután az elmúlt két napban, mindenki kiszedte az utóbbi emelkedő hullámban összeszedett hasznát, remélhetőleg kitisztul a kép és a longs oldalon látható visszalépés követően folytatjuk a 200-as mozgóátlag megtámadásával! Ez a megtámadás szerintem 3 gyertyából fog állni, első a mai gyertya, ami a tegnapi gyertyát 24k magasságában betakarja, majd holnap megtörténik a 200-as mozgóátlag határozott átlépése, vasárnap pedig megérkezünk a középső zónába. Ezen középső zóna környékén egy valamit nem szeretnénk látni, méghozzá a fekete nyilakkal megjelölt felszúró gyertyát vagy ha mégis megjelenik, akkor a rákövetkezendő napon ne kapjon megerősítést egy jelentősnek nevezhető visszaeséssel!
  Shorts oldalra azt is mondhatnánk, veri az ördög a feleségét, viszont ezekkel a takarítgatásokkal elég szépen tudják befolyásolni az ármozgást és talán ezeknek köszönhető, hogy a napos idősík hyperwave-et lezáró jelentős korrekciós visszaesése elmaradt. Ezeket a 10-20k-s megbízás kieséseket én egyelőre még óvatosan kezelném, mivel ha valamilyen csoda folytán utána kiderül hogy ennyi megbízás mégse esett ki a kalapból, csak valami malőr történt és ezek nagy részét visszaállítják, azzal egy akkora pofont tudnának adni a piacnak, amelynek kiheverésére talán egy újabb évre lesz szükség.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt.

  Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet, felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.