Napi tőzsdemustra 07.11

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.11

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hét telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12643

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, nem értük el a fekete ellenállás, tehát egy nagyobb dupla tető lehetőségtől egyelőre még nem kell tartanunk, viszont ezzel a fekete emelkedő háromszög lehetőségünk sem tudta konkretizálni a 14k-s ellenállást. A piros impulzus is kisebbre sikeredett mint azt terveztük, de legalább az ABC korrekciós mozgás elég gyors tempóban halad. Ha ez a hirtelen visszaeső korrekciós mozgás, a 11,208$-os szinten elérte az alját, akkor talán a szürke támasz zóna segítségével, esetleg még a piros csökkenő ék elképzelés is bevonva a játékba megkapaszkodik, majd ismét felfelé veszi az irányt!A napos emelkedő háromszög elképzelés fekete ellenállása és támasza itt is megjelenítésre került, de ahogy látjuk a fekete támaszhoz még egy lendületes csökkenő hullámra lenne szükség, viszont ez a hullám az ABC határain már túllógna, tehát nem is tekinthetünk annak, hanem csak egy három hullámból álló korrekciós mozgásnak. Ebből azt is feltételezhetjük, hogy 4. hullámra már nem lesz szükség, így a fekete támaszt 10,400$ magasságában, az alsó támasz zónában sikerülne megerősíteni!
  Egyelőre maradjunk annál lehetőségnél, hogy a 11,208$-os szintre történő leszúrás befejezte a korrekciót, most pedig vagy egy hirtelen visszafordulással felfelé vesszük az irányt, esetleg kialakítunk egy dupla alj lehetőség a leszúrás magasságában, de ennél is hatékonyabb lenne, egy a piros csökkenő éket megerősítő kisebb erősödés, majd arról a kék emelkedő támasz vissza-tesztelést követően, sokkal értelmezhetőbb emelkedés vehetnél kezdetét.
  Összefoglalva ezzel az órás mozgással, most csak az időt tudjuk eltölteni, lényeges változást csak a napos háromszög valamilyen formában történő megerősítése hozhat!

  4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

  Napos: még legalább 2 hétre lesz szükség ahhoz, hogy a fekete háromszögről ne csak elmélkedjünk, hanem konkrét formáját is meglássuk. Ez a folyamat szűkíthető, ha a kék színnel behúzott támasz egy gyorsabb lefolyású háromszöget kialakítva a 22.-ei BAKKT indulás magasságában, kialakítja a továbblépés lehetőségét! Ezt a kék támaszt lemásolva egy emelkedő csatorna és kirajzolódik, ami szintén lehetőség felfelé történő kilépésre, de csak akkor ha eljutunk a fekete ellenállásra, most ez ebben a formában inkább egy fordított zászló lehetőséggel igyekezhet szétrombolni a felfelé építkező gondolatokat.
  Ha az eladói aktivitást megnézzük, akkor az 14k magasságában kifulladt, tehát ahhoz hogy ez a tegnap megkezdett csökkenő mozgás, akár a fekete támaszig eljusson, a vevőknek kellene megelégedni a jelenlege haszonnal, ennek viszont semmi értelmét nem látom. Tehát ha ez a hirtelen kétnapos korrekció végetért, akkor rápihenve a hétvégére, holnap a kék támasz fölött maradva egy izgalommentes mozgást láthatunk!
  Ezt a kását tovább kevergetni nem érdemes, várjuk meg amíg kihűl, majd ha kell sózzuk utána és ha ízlik, akkor jó étvággyal megindulhatunk ismét felfelé!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevők ezt sem szeretnék elsietni, pedig ha jól megnézzük, akkor az eladói szándékok a fasorban sincsenek. A tegnapi és a mai korrekciós mozgás, a vevői szándékot is csökkenésre kényszerítette, ebben talán annak is lehet szerepe, hogy néhány haszonnal kecsegtető pozíciót kivettek a játékból, majd ha kitisztul a levegő, ezek akár már holnap visszakerülhetnek a helyükre és folytatódhat a középső zónát megcélzó vevői növekedés!
  Shorts oldali mozgást egyelőre a nagy hűhó a semmiért hasonlattal tudnám jellemezni, ami semmi mást nem takar max 2-3 ezer valahova elhelyezett megbízást. Komolyan akkor lehetne venni ezt az erősödést, ha 20k magasságába elemkedve egyértelműbb jelei mutatkoznának az eladói nyomásnak, viszont ehhez a vevőknek is a teljes feladás jeleit kellene mutatni, erre szerintem kisebb az esély, mint az eladói oldal megerősödésére.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt.

  Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet, felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.