Napi tőzsdemustra 07.10

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.10

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #12598

   BTC, tegnap 12 órás gyertyánál történt egy 400$-os baleset, ezt pontosan 12 óra alatt sikerült megoldani, majd ott folytatni, ahol délben sem kellett volna a 400$-os gyertyával a szürke zónát csökkenő irányba elhagyni. Nagyon szerencsésnek nevezhető ez a baleset, mivel ha nem sikerül egy fél napon át tartó munkával visszakapaszkodni a szűrke zónába, akkor ez végül egy tömegbalesetet okoz és a 10,950$ alatti 300$-os támasz zónában kellett volna megkapaszkodni.
   Itt ugyebár egy piros Elliott hullámot szeretnénk követni, a fordított fej-váll 14k környéki célszintjéig. Ezzel a tegnapi zónából csökkenő irányba kikukkantó közel 700$-os történettel jól belekavartunk, ami akár azt is jelentheti, hogy a 4. korrekciós hullám ezzel a visszanézéssel konkretizálta magát, illetve az azt követő 5. impulzus lezáró hullám, a 13k elérésével ezt a történetet itt le is zárta.Ennek a sokkal kisebb impulzus zárásnak, ha valóban zártuk, akkor korrekciós mozgása lesz szüksége, aminek az alja 11,500-11,700$ közötti zónába eshet, majd hogy a napos elvárásokhoz is igazodjunk egy újabb Elliott hullámot kellene útjára indítani, ennek értelme akkor lenne, ha a 3. hullám, a júni. 26.-ai 13,936$-os csúcs átlépését megvalósítaná! Viszont köszönhetően ennek a tegnapi 700$-os csökkenő mozgásnak, ismét bizonytalanul várjuk a folytatást és ha visszamegyünk a hónap elején írt körképekben megfogalmazódott gondolatokra, akkor már ott felmerült egy nagyobb emelkedő háromszög lehetősége, ami hosszabb, akár 1 hónapos oldalazó mozgást is eredményezhet!
   Egy hasonló példát láthatunk a link alatt https://www.tradingview.com/x/L822N9Y5/ és pont ez a példa szülte a gondolatát, a júni. 26.-ai csúcsra épülő következő hasonló emelkedő háromszögnek! Ezt egyszer már napos idősíkon felvázoltam, de ha sikerül felkapaszkodni a 14k-s csúcsra, akkor újra elő kell vegyük, mivel a háromszög ellenállása kaphat egy megerősítést! Ezt a kitérőt azért tettem, mivel ennek köze lehet a jelenlegi piros Elliott hullámban történő folytatáshoz! Tehát reméljük, az Elliott hullám 13k magasságban nem zárja a kapuit és ha már tegnap kialakult az a 4. korrekciós mozgás, akkor az 5. hullámot kicsit hosszabbra nyújtva elszalad a fekete ellenállásig, majd arról egy 2k-s korrekcióval, az emelkedő háromszög gondolatát is erősebbé teszi!

   4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!


   Napos: ha kék nyilakkal felvázolt 14k-s ellenállás átlépést valósítja meg a mozgás, akkor az órás idősíkon már boncolgatott emelkedő háromszög lehetőség kihullik a lehetőségek közül. Viszont teljesen mindegy melyik lesz a nyerő megoldás, háromszöggel a 17,200$-os ellenállást tudnák megcélozni, sikeres impulzus esetén pedig a 18k-s magasságot!
   Szépek lehetnek a távolabbi célok, de ezeket még mindig hanyagoljuk, mivel a 14k-s ellenállás amennyire sötét fekete, annyira veszélyes is lehet, ehhez csupán a júni. 26.-ai csúcsot kell megerősíteni és máris kapunk egy 4k-s mélységgel rendelkező dupla tető lehetőséget.
   Tehát kell a háromszögnek a fekete ellenállás megerősítése, viszont ez szép nagy katasztrófába is torkolhat, de ez miatt is ráérünk majd akkor izgulni, ha megvan a 14k-s csúcs és a visszapattanó korrekciós mozgás, a júni. 27.-ei gyertyához hasonló módon túl mélyre rántja vissza az árat! Ha rápillantunk az impulzust követő nyúlfarknyi kék ABC korrekciós mozgásra, akkor a jelenlegi 10k-s szintről indult és most is kitartóan emelkedő mozgás, a még csak elképzelt háromszög vs. 1-es 2-es hullámmal már rendelkező impulzus tekintetében, az impulzus felé billenti a mérleg nyelvét.
   Az RSI csíkok szépen kapaszkodnak felfelé, tehát növekszik a vevői aktivitás, ami ha nagyjából még 2-3 napig kitart és tartja az elmúlt napokban látható tempót, akkor a fekete ellenállást elérő elvárásaink nem szenvednek hiányt.
   Összefoglalva, ha sikerül az előző napok lendületét megtartani, akkor egy nagyon pozitív mai mozgással már a 14-s ellenállásra is megérkezhetnénk és ezzel lehetőséget adnánk egy olyan korrekciós mozgásnak, ami a 22.-ei BAKKT indulásig még az 5. impulzus lezáró hullámot is eljuttathatná a 17,200$-os ellenállásra! Viszont hogy ott mi történik, illetve ennek lesz-e ráhatása a folytatásra, az még egy nagy rejtély.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali aktivitással mint látjuk nincs semmi gond, szépen halad a piros körrel megjelölt példát követő módon. Közelítünk a 200-as mozgóátlaghoz, amit hasonló határozottsággal kellene átugrani, mint ahogy azt az 50-es esetében néhány nappal ezelőtt. Tehát nagyjából 26k-s megérkezéssel kellene számoljunk, ahol egy kis ráadással a vajszínű középső zónába megérkezve, remélhetően találunk egy erős kapaszkodót.
   Shorts charton szép eladói szándék növekedést láthatunk, viszont az ár továbbra sem tükrözi ezt az eladói nyomást, így azt kell gondoljuk, hogy ezek még mindig csak megbízások. Ezen a megbízások aktivizálódására lehetne számítani a 14k-s ellenállás környékére vagy akár a 17,200$-os következő ellenálláson, de ha már találgatunk, akkor miért ne lehetne egy kerek 20k-s történet záró akkordja, viszont ennél is nagyobb kérdés, hogy ezek ilyen hosszú távon rendelkeznek-e megfelelő fedezettel és nem járnak úgy minta a múltkori takarításnál.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt.

   Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet, felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.