Napi tőzsdemustra 07.06

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.06

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #12412

   BTC, a tegnapi körkép írásakor, a kék nyíllal megjelölt gyertyával megérkeztünk a támasz zónába, ahol még nem voltak letisztázva a szándékok, de mint látjuk a zóna tette a dolgát, majd 3 órával később lendületesen vissza is pattant belőle az ár!
   15 perces idősíkon követve a történetet https://www.tradingview.com/x/BbTY0nuJ/ napközben kialakult egy fordított fej-váll lehetőség, viszont a kitörés pillanatában elhalt a buli és vissza is tértünk a támasz zónába. Az újbóli megérkezés kialakított egy kisebb dupla alj lehetőséget, amivel élni is tudott a mozgás és egy lendületes megindulást követően vissza is jutottunk a 11,500$-os zöld ellenállásra, amely június 25.-e óta a főszerepet játssza!Tehát most ott tartunk, hogy ismét megtámadtuk a zöld ellenállást, de még alakulhat úgy is a jelenlegi erősödés, hogy az ellenállást csak vissza-teszteli sikerül, majd ismét a támasz zónában landolunk.
   Baloldalt piros körrel megjelöltem a zöld vonal érintést, ami egy bal vállat is jelenthet, ennek lehet párja a jelenlegi zöld vonal érintés, ez lehet a jobb váll, a váll vonal pedig a támasz zónába érkezés nagyjából 10,900$-os magassága! Ez a fej-váll 1,100$-os csökkenő lehetőséget mutat, de nincs magára hagyva, mivel a fekete támasszal egy csökkenő irányú háromszög is besegíthet, ez kicsivel szerényebb 800$-os csökkenő jelzést adhat, tehát 9,994$-os tavaly május 5.-ei csúcsot veheti célba. Ezen a 9,994$-os szinten 4 nappal ezelőtt is jártunk, majd mielőtt megérkeztünk volna a rózsaszín támasz zónába, hirtelen fordulattal 2,000$-os emelkedést sikerült összehozni!
   Visszatérve a zöld jelenleg az ellenállás szerepét betöltő vonalra, ha sikeres a támadás és elesik a zöld ellenállás, akkor ismét az a feladat, hogy ezt a zöld vonalat vissza-teszteljük, majd abból továbblépjünk, de az is lehet megoldás, hogy egy nagyot ugorva lendületesen meglépjünk, ez viszont a gyors kifulladás miatt lehet veszélye!

   4 órás idősíkon ezekben a napokban kellene átlépni a 10. ciklusba, amelyben ha fordított fej-vállnak megfelelően alakulnak a dolgok, akkor egy elég szép 2,500$-os emelkedéssel kecsegtető lehetőséget érhet célba, de az is lehet, hogy az órás idősík csökkenő irányú 800-1100$-os lehetőségei lesznek a nyerők!

   4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

   Napos: nem tudom mennyire életképes a 4 órás fordított fej-váll, de ha itt naposan megnézzük és a fej résznél zártuk a 14k-s csúcsból történő korrekciós mozgást, akkor semmi akadálya a 11,700$-os ellenállás fölötti 2,500$-os folytatásnak.
   Ennek az emelkedésnek nálam egy hátráltató tényezője van, ez továbbra is a hyperwave lezáró korrekciós szakaszának hiánya, viszont ha sikerülne ebből a 2,500$-os lehetőségből legalább egy ezrest összehozni, az már remélhetőleg kihúzni a hyperwave korrekciós folytatásának méregfogát!
   Mai gyertya is besegíthet, ha a váll vonalra visszahozza, sőt azon át is lépteti az árat, tehát 3.-ai bika gyertya záró szintjének 11,975$-os magasságába, majd ezt remélhetőleg vasárnap sikerül megerősíteni, a juni. 28.-ai bika gyertya 12,483$-os szinten záró gyertyájának elérésével vagy határozott emelkedési szándékot mutatni annak átépítésével. Tehát ha nem foglalkozunk a részletekkel, akkor a mai feladat egy határozott bika gyertya minél magasabbra juttatása!
   Az RSI továbbra sem a barátunk, talán ha a mai gyertya hozza az imént leírtakat, akkor kiléphetünk az alsó zóna fogságából és kezdődhet a buli!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon egyelőre nagyon erőtlenek a középső zóna irányába történő mozgás kezdeti lépései, talán egy vissza-tesztre van szükség, ebben segíthet a zöld és a sárga támasz! Ha a 4 órás és napos idősíkokon körbejárt 2,500$-os emelkedési lehetőséget nézzük, akkor azt itt mindenképp segíteni kellene egy-két nagyobb zöld gyertyának, az első nagyobb zöld gyertyának, viszont már a mai napon meg kellene jelenni, különben a napos betakaró gyertyánk nem fog összejönni!
   Shorts oldalnak továbbra is csak a kehes ló szerep jut, de ezen nem is csodálkozhatunk, a 20k-s pofon óta a padon heverő állapot miatt. Kiút egyelőre szerintem nincs, ha csak a bikák nem tesznek ennek érdekében, nekik viszont erre most nem lehet indokuk, talán a 22.-ei BAKKT miatt lehet izgulni, viszont aki ott bármiféle rossz szándékkal keresztbe akar tenni, az remélhetőleg hamar rájön, hogy rossz irányba tevékenykedik!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
   Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!


   Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!


   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.