Napi tőzsdemustra 07.03

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.03

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #12297

   BTC, most már minden ék piros, mivel a csökkenő ékben követett mozgás az impulzus zárással együtt zárult. Illetve ennek következtében, mivel volt itt egy rózsaszín ABC korrekciós mozgás, ami szintén zárásra kerül, köszönhetően a tegnap délután óta épülő jelenlegi hullámnak, ami benézett az (A) hullám fölé!
   Ennek hullámnak egy kisebb kék ellenállási zónából lett volna lehetősége visszafordulni, ezt mint látjuk meg is próbálta de győzött a bikák ereje, viszont itt a következő akadály a 200-as mozgóátlag! Ha a mozgóátlaga nem lenne elég erős ellenállás, akkor ezt a szelepet bízzuk egy valódi ellenállásra, ennél már csak egy ellenállási zóna lenne erősebb, de azzal itt nem szolgálhatunk, talán ha ezeket az akadályokat átlépi a mozgás és 12,400-12-600$ környéki magasságban keresgélünk.Tehát a behúzott zöld ellenállás, ami tulajdonképpen egy tükörkép elválasztó középpontja a 11,500$ fölötti és alatti mozgás között, de húzhatnánk ide egy függőleges vonalat is, ami a baloldali piros körrel megjelölt terület és a jobb oldali között mutatna némi hasonlóságot, amely gondolat ha megállja a helyét, akkor a piros nyíllal jelzett és a rózsaszín, sajnos záródott ABC hullámmal is kitűzött 9k környéki megérkezés marad továbbra is a fő célkitűzésünk.
   A zöld ellenállás és a világoskék apró támasz zóna közötti esetleges pattogás, akár még felfelé is kimozdíthatja az árat, tehát ha a zónából visszapattan az ár, de nem tudja átlépni a zöld ellenállás, a 200-as mozgóátlag és talán még a 11,700$-os ellenállások által kialakított akadályt, akkor a piros nyíllal megjelölt nagyjából 1,500$-os csökkenő folytatás következhet, feltéve hogy az utóbbi csökkenő ékben el nem ért, kicsit komolyabb rózsaszín támasz zóna 9,600$ magasságában le nem hűti a kedélyeket.

   4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

   Napos: tegnapi és az azt megelőző gyertyáknál látható szurkálások, utaltak arra hogy itt a korrekciós mozgásban belassulás következhet, ami a hyperwave határozott csökkenő elvárásainak nem tesz jót. Maradva a hyperwave határozott korrekciós elvárásai mellett, már a korrekciós mozgás másnapján(juni 28.) kialakult kövér bika gyertya sem volt a legideálisabb, ha az ott nem alakul ki, akkor már rég az (A) hullám céljául kitűzött 9k-s magasság környéke járnánk.
   Tehát az a 28.-ai kövér bika gyertya belassította a korrekciós mozgást, illetve most a tegnapi és az azt megelőző leszúrás ismét lassíthat a történeten. Ez a lassítás, a kék ABC hullámmal megcélzott 6k környékére történő megérkezésre is hatással lehet, például ha egy kisebb ABC korrekciós mozgás lesz a végeredmény!
   Ez annyit jelentene, hogy a kék (A) hullámot, a tegnapi leszúrás 9,723$-os csúcsában kellene zárjuk, a (B) hullámot pedig a 11,700$-os ellenállás környékén, majd a (C) hullám egy barátságos megoldással a 9k környékén látható szélesebb támasz zónában zárhatná a korrekciós történetet, esetleg ha itt is szükségünk van egy leszúrás általi jelzésre és némi izgalomra, akkor talán még a 7,770$-os támaszt is elcsíphető! Viszont ha mégse lesz ilyen barátságos a folytatás, akkor az órás idősík zöld ellenállásáról történő lefordulás után, folytatjuk az eredeti (A) hullám céljaként kitűzött 9k környéki támasz zónába!
   Bárhogy is alakul az ABC hullám története, a tegnapi és a tegnapelőtti leszúrás mindenképp arra utaló jelzés, hogy itt komoly változás is történhet és a néhány nappal ezelőtt már említett 14k-s dupla csúcs lehetőség vagy akár az emelkedő háromszög komoly lehetőséget kaphat az ár továbbléptetésének előkészítésében.
   Lesz itt egy július 22.-ei BAKKT teszt indulás, amire már egy néhány nappal ezelőtti Facebook poszt alatt is kitértem és egy olyan lehetőséget is felvetettem, kiindulva a 2017-es csúcs és annak másnapján induló Bitcoin CME Futures indulása közötti összefüggésből. Tehát hogy a 22.-ei BAKKT teszt indulás és a tegnapi leszúrás következtében kialakuló újabb erősödés lehetőség, ha megkapja a kellő támogatást, akkor 4-5 nap múlva megérkezhet 26.-ai csúcsba (itt lehet érdekes a 4 órás idősík 10. ciklusában történő átlépése) vagy akár azon át is léphet. Esetleg ha figyelembe vesszük, a tegnapi charton még látszó emelkedő háromszög elképzelést, akkor annak durván 10-12 napja lenne, a háromszög mélységét figyelembe vevő 4k-s további emelkedő mozgás kialakítására!
   Összefoglalva a tegnapi leszúró gyertya a folytatásban a korrekciós gondolkodás végét is jelentheti, de mielőtt ebben komolyabban elmerülünk, várjuk meg a mai történet hogy alakul, mivel ha nem lesz benne erő, akkor továbbra is a korrekció lehet a nyerő!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart mozgása halványan megkarcolta az alsó zónát, majd a tegnapi gyertyával már attól igyekezett eltávolodni. Most az a nagy kérdés, jönnek-e a vevők, pontosabban azok a vevők, akik nem csak a megbízások számát növelik, hanem valós pozíciókkal szállnak be a játékba, megcélozva a középső zónát! Tehát ha valós vevői támogatással megérkezünk ebbe a középső zónába, illetve ennek következtében az árat is sikerül feltolni a június 26.-ai csúcsba, akkor ha a longs oldali mozgás átsétál a középső zónán, az lehetőséget biztosíthat az ár 14k fölötti emelkedésére!
   Shorts oldal egy továbbra is értelmezhetetlen történet, ahol 30.-ai fedezet nélküli megbízás takarítás elég nagy pofon volt a spekulánsoknak, illetve az is jól látható, hogy ezzel elég jól belenyúltak a korrekciós mozgás alakulásába (napos leszúró gyertyák) vagy akár annak lezárásába. Abban az esetben ha a macik nem tudják kiheverni ezt a traumát és tovább csökkenő pozíció számmal, beesve 8k alá egy olyan lehetőséghez juttathatják a bikákat, amellyel nem kizárt hogy a 2017-es csúcsot is veszélyeztető meredek kiugrásszerű emelkedésnek leszünk szemtanúi és remélhetőleg minél többen utasai.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
   Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!


   Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.