Napi tőzsdemustra 06.29

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 06.29

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #12127

   BTC, kezdjük azzal hogy a 26.-ai 13,963$-os csúcsból történő hirtelen 2k-s bezuhanás, illetve az ezt követő kék csatornát elérő leszúrást, a 27.ei körképben már megemlítettem, hogy egy ilyen kettő gyertyából álló leszúrós történet, csak halványan felel meg az (A) hullámban még elfogadható kategóriának, de ha már kialakult a (B) hullám, ebből a 9k-s szintet elérő (C) hullámban történő folytatás, most utólag megnézve kicsit túlzó elvárás volt! Ezért most lezárom ezt a kisebb ABC hullámot és ezt egy nagyobb ABC hullám (A) hullámaként fogom értelmezni!Tegnap kialakult egy emelkedő ék, ennek kellene betölteni a (B) hullám szerepét, majd a (C) hullámban az eredetileg tervezett 9k-s környék zónái és támaszai lehetnek a célpontjaink.
   A probléma ott kezdődik, hogy a hétvége mindkét napját oldalazással kellene tölteni, viszont mivel az utóbbi hétvégék rendre kiugró teljesítményt hoztak, ettől most vagy eltérünk vagy ismét termékeny lesz a hétvégi mozgás, ami megmagyarázná a kék ABC hullám a lezárásának miértjét, majd egy emelkedő ABC hullámmal, talán vasárnap estére visszakapaszkodunk a 26.-ai csúcsba!
   Abban az esetben, ha még ma este vagy éjjel megmásznánk, ezt a 14k-s szintet megközelítő létrát, még a vasárnap lehetőséget biztosíthat a 12k magasságában történő hét zárásra, ezzel nyitva tartva a 9k-s következő heti folytatás lehetőségét.
   Tehát ha visszamegyünk a piros impulzusig és az arra felhúzott Fibonacci alapján nézzük a mostani kék ABC korrekciós történetet, akkor mivel 0.61-ről visszakorrigáltunk 0.38 fölé, ebből is azt kellene feltételezzük, hogy a hétvégi 14k-s történet működhet!
   Összefoglalva oldalazás esetén a kék négyzetben kellene két napig mozogni, ha ettől eltérünk az a 14k-s esetleg 9k-s mélységet hozhatja végeredményül, de a jelenlegi pozíciószámokat megnézve, elég nagy meglepetés lenne a 14k-s buli.

   4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

   Napos: kisebb idősíkokon millió lehetőség, ami még összekeverheti a szálakat, itt naposan viszont sok meglepetés nem történik. Volt egy bő 10k-s impulzus, ennek folytatásában most egy ABC korrekciós hullámra lehet számítani, ami még messze van a végkifejlettől, de ha az órás idősíkon felvázolt rózsaszín csökkenő ABC hullám 9k környékére megérkezik, az ennek a napos ABC hullámnak, az (A) hullám zárását eredményezheti. Itt szintén jöhetne az alkalmazkodás a hetes gyertyákhoz, ahol már sokkal valószínűbbnek látszik a következő hetet 9k környékén zárás lehetősége.
   Remélhetőleg ennél a 9k-s szintnél nem kezdődik el egy pánik cunami és azzal mindenki maga alatt vágni a fát, mert ha ez a 9k-s visszanézés csak egy kisebb korrekciót eredményez, akkor innen akár a 14k-s csúcsot meghaladó folytatás is következhet 20k-s következő megállóval. Erre viszont csak akkor számítanék, ha a 11,700$-os magasság ismételt elérésénél, a vételi pozíciók száma újra a 30k-s magasságot súrolja vagy ebbe az irányba tart határozottan! Illetve ha a (B) hullám elért 11,700$-os magasságba és a short oldali pozíciók maradnak a jelenlegi 30k környékén, az szintén segítheti a 14k-s csúcstámadást.
   Viszont ha súlyosbodik a helyzet és az eladási megbízások megközelítik a 40k-s magasságot, ott csak nagyon kis összegbe mernék fogadni arra, hogy a folytatás a 11,700$-os szint körnékéről nem a (C) hullámnak megfelelően alakul!
   Tehát én azért sem izgulok a nyitott vételi pozícióim haszna miatt, mert ha az ABC hullámmal történő folytatás következik, akkor a (B) hullámban még lesz idő gondolkodni, ezzel lehetőséget adni csúcsdöntő folytatására, illetve a (B) hullámban elérendő plusz 33% haszon, megfelelő kárpótlás az esetleges 9k környéki kellemetlenségért!
   Az RSI csík még csak közelít az alsó zónához, tehát az (A) hullámot még nem fenyegeti a túladott állapot következtében történő 9k szintet el nem érő hamarabbi kifulladás, illetve azoknak is jó hír, akik még abban reménykednek, hogy innen még van tovább felfelé(remélhetőleg a (B) hullámban lesz is), ami szerintem már nagyobb kockázat mint ha short pozíciókban gondolkodnának.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldal tegnapi gyertyája csak leszúrt 20k-ra, viszont ahogy jelenleg látjuk, a mai gyertya igyekszik ezt a részt is betömni! Tehát újabb 10% vételi pozíció kiesést láthattunk, de leszúrásnak köszönhetően ez nem járt 2,000$-os visszaeséssel. Ez a 10% kiesés szerintem azoknak a tábora, akik 10k-ról 11k-ra segítették az árat, tehát durván 1k-s haszonnal még mindig gazdagabbak lehetnek.
   A shorts oldalnak szerintem most szerepe lesz az ár további csökkentésében, mivel ha megállja a helyét az előbb írt 10k-ról 11k-ra eljuttatott történet és ha megnézzük, hogy ezt megelőzően egy durván két hetes oldalazás uralta a mozgást, akkor most két hetes oldalazásra kellene ismét számítanunk, ez kizárt vagy ha igen azzal csak jóljárunk. Illetve ha mégse szólnak közben még a macik, akkor meggyorsítva az eseményeket, a 8k-s árról 9k-ra történő ármozgását elősegítő újabb 10%-os kiesést kellene elszenvedjenek a bikák.
   Tehát továbbra is úgy gondolom, a longs oldal 20k alá benézése problémákat okozhat, shorts oldalon egyelőre a 4. piros rakéta átszakítva 30k-s ellenállást tovább halmozhatja az eladási megbízások számát vagy ahogy feljebb írtam, kicsit besegíthet az ár 9k irányába történő gyorsabb mozgásába.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!


   Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.