Napi tőzsdemustra 06.12

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 06.12

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 5 napja, 19 órája telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11426

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, csak a fele jött össze, annak a 350$-os csökkenő mozgásnak, amit a 10.-ei kiugrást követő oldalazásból vártunk megvalósulni. Tehát a 7,770$-os támaszt magasságában fennakadt, a hirtelennek indult csökkenő mozgás, majd ma hajnalra visszakapaszkodtunk a fekete parabolikus ívre, amit ha továbbra is követ a mozgás, akkor a csökkenő folytatásra utaló háromszög ismét sikertelen lesz.
  A ma hajnali fekete parabolikus ív érintés, mivel gyorsan korrigálásra került, így még nem veszélyes, de ha egy következő kisebb hullám ugyanezt megismétli, akkor a csökkenő irányú háromszög el nem kezdett pályafutása be is fejeződik.Ha a 2.-án indult és 5.-én záródó piros csökkenő impulzust egy csökkenő hullámként kezeljük, ahogy ezt a hetes idősík gyertyája is mutatja, akkor a jelenlegi 7 napos oldalazás folytatása egy tovább csökkenő hullám, de mivel a csökkenő irányú háromszögek sorra buknak el, azt is feltételezhetjük, hogy a piros 1,300$-ra csökkenő hullámra egy 1,300$-os emelkedő hullám lesz a válasz.
  Ezt az emelkedő hullámot piros nyíllal jelöltem , amelynek kiindulópontját a kék háromszög támaszához igazítottam, viszont ha most a háromszögön belüli ismételt támaszra visszanézés kimarad, akkor ezt a fekete támasz 3. érintéséhez kell igazítani, de a dolgok lényegén ez sem változtat, csak hamarabb születik megoldás! Sőt mivel itt már van két olyan hullám, ami akár egy Elliott hullámot is el indíthat, ennek a lehetőségét is figyeljük, azonban ennek a folytatásra is lehet ráhatása, mivel ha csak az 1,300$-os csökkenésre érkezik a válasz, annak a 8,600$ környéki támasz zónában kellene célt érni, de ha többről van szó és a 3 Elliott hulláma átszalad ezen az ellenállási zónán és azt támaszként használja a 4. korrekciós hullámban, azzal a május 30.-ai 9,050$-os csúcs megközelíthető vagy nagyobb lendület esetén meg is dönthető.

  4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

  Napos: kezdjük a végéről, tehát az órás idősíkon lehetőségként felvázolt csúcsot elérő vagy megdöntő Elliot hullám lehetőséggel, ami annyit jelent, hogy a 8,732$-os 3.-ai gyertya fölé kellene zárjunk, egy határozott bika gyertyával. Ehhez ugyanúgy 2 gyertyára lenne szükség, itt az első gyertya feladata a jelenlegi 7 napos oldalazó mozgásból kiugrani, majd valahol fibo 0.61 környékén megkapaszkodni és ezzel a lendülettel tovább utazva, megérkezhetnénk a 8,732$-os szint fölé!
  Ezt az erősödő mozgást én meglepetésnek tartanám, ennek létjogosultságát akkor tartanám reális elvárásnak, ha a longs oldali pozíciószám nem a 19k-s mélységet súrolná, hanem naponkénti ezer egységnyi emelkedés ennek alapot is biztosítana! De ugyanez az ezer egységnyi emelkedés shorts oldalon is hiányzik, tehát hogy jelentős árcsökkenés bekövetkezzen annak sincs segítsége, ezért is láthatunk 8. napja oldalazó mozgást.
  Sokkal jobban nincs értelme kerülgetni ezt a kását, először kapja meg valamelyik oldalt azt a jelentős elmozduláshoz szükséges támogatást, amelyre lehet építeni, nem csak találgatni mi lehet a jó megoldás. Azt viszont ne felejtsük, megkezdődött a nyaralós időszak, tehát ebbe a 8-9k-s magasságban, akár egy-két hónapos oldalazás is elképzelhető, amely időszak alatt, hacsak nem életbevágóan szükséges közbelépni, akkor nem alakulnak ki olyan nagyobb ingerek, amelyek kijelölnének egy határozott irányt.
  Viszont ez a néhány hónap, kitűnő lehetőség az altoknak egy olyan megerősödésre, amelyek megfelelő árszintet biztosíthatnak arra az esetben, ha a Bitcoin ára a sokak által várt 4-5k-s szintre visszakorrigál. Gondolok itt például egy ETH 500$-os, LTC 200$-os vagy akár Ripple 0.6-0.8$-os szerény csúcsaira!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagy a punnyadás, tehát ahogy a napos helyzet körbejárásnál is említettem, amíg valamelyik oldalon nem történik valamilyen elmozdulás, addig csak a sötétben tapogatózunk. Az áremelkedés lehetőségét erősítendő longs oldali mozgásnak, legalább a piros háromszögbe megérkezéssel kellene pozitív jelzéseket adni, de ha erre sholts oldalon hasonló erősödő válasz érkezik, akkor addig marad a bizonytalanság, amíg valamelyik oldal javára, a divergens mozgás következtében el nem billen a mérleg nyelve!

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra visszanéző folytatással is lehetne számolni.

  Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

  Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat.

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.