Napi tőzsdemustra 06.05

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 06.05

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #11157

   BTC, tegnap délelőtt volt egy kisebb korrekciós emelkedés, viszont ez szó szerint kicsire sikeredett, de a lényege, előkészíteni egy következő csökkenő hullámot, majd zárni egy impulzust 7,506$-os szinten. Ennek folytatásában most egy ABC hullámban kellene kicsit jobban kinéző emelkedést végrehajtani és hogy ne essünk ki az Elliott hullámok sorozatából, folytatódhat a csökkenés 6k mélységbe.
   Természetesen ezt az ABC korrekciós emelkedést, majd az azt követő újabb csökkenő Elliott hullámot, semmi nem támasztja alá, de 6k környékére történő megérkezést ebben a formában is végre lehet hajtani.Behúzásra került egy zöld csökkenő csatorna, ennek az ellenállásához 8,200-8300$ környékére igazítottam az ABC korrekciós hullám célba érkezését, de ha ennél lendületesebb mozgást sikerül összehozni, akkor 8380$-os magasság is elérhető!
   Tehát ha ehhez a csatornához alkalmazkodik a mozgás, akkor az egyelőre még csak elképzelt következő piros csökkenő Elliott hullám 2. korrekciós hulláma is megkóstolhatja a zöld ellenállást, ahol ha kap megfelelő támogatást még felfelé is kinézhet az ár, ahol lehetőség nyílhat a 9k-s ellenállásra történő vissza-kapaszkodásra.

   Napos: ebbe mozgásban továbbra sem tudok olyan pozitív folytatást belelátni, ami a 9k-s 30.-ai csúcs fölötti mozgást eredményezne. Ezzel ellentétben, a csökkenő irányú mozgásnak, sokkal nagyobb lehetőségei vannak!
   A Ribbon indikátort ritkán veszem elő, de mikor szükség van rá, főleg napos nézetben, ott elég jó segítség. Ennek az indikátornak a jelzése, erősítette a 17.-ei 6,917$-os szintre történő zuhanás utáni, az Elliott 3. hullámát átlépő erősödő gondolatot. Ide vakon be is rajzoltam a fekete emelkedő háromszög lehetőséget, majd 9 nappal később ennek meg is lett az eredménye.
   Viszont a lényeg, azzal hogy a 4. hullám alja nem érte el a ribbon indikátor sárga 20-as átlagát, arra utaló jelzést adott, hogy a fekete emelkedő háromszög működhet, de a 9,050$-os szinttel csak fél sikert értünk el.
   A jelenlegi intenzív csökkenő mozgás már elég komolyan behatolt az indikátor közepébe, ebből már az ellenkezőjére kell gondoljak, tehát hogy a 9,050$-os csúcs egy ideig nem kerül veszélybe.
   A zöld csatorna itt is látható, ebben ahogy az óriás ABC hullám is mutatja, most vissza-kapaszkodhatunk a csatorna ellenállására és ha tovább követjük ezt a csatornát, akkor az is elképzelhető hogy arra a következő csökkenő Elliott hullámra, amit órás idősíkon felvázoltam nem lesz szükség.
   Tehát ennek a csatornának segítségével 7,300$ magasságában is zárhatnánk a kék A hullámot, amelyről nagy eséllyel vissza-erősödhetünk a 7,770$-os ellenállásra. Az esetleges B hullámban történő emelkedés, azzal hogy vissza-kapaszkodunk 7,770-8,000$ környéki magasságba, életre kelthet egy fej-váll lehetőséget, ennek a bal oldala, illetve a fej része már a 3. 4. és 5. előző Elliott csúcsoknak köszönhetően készen van, tehát ha minden segítséget megkap ez a fej-váll lehetőség, akkor annak durván 2k-s mélységét figyelembe véve, 5k környékére kapunk egy jelzést. Ennek az 5k-s mélységnek van realitása, mivel itt van egy komoly támasz zóna, illetve még a tavalyi csökkenő trendre visszamutató, trendvonal érintésének is lehet szerepe.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart piros háromszögének mélysége közel 5k, ez majdnem megegyezik az április végi horgony alsó szintjével. Ennél az április végi horgonyzós időszaknál, az 5k fölötti ellenállási zónából kereste az ár a kiutat, majd megtalálta és egy 3k-s emelkedés vette kezdetét. Jelenleg talán akkor járnánk a legjobban, ha most is sikerülne ezen a 18k környéki szinten egy-két hétre megkapaszkodni, majd ezen időszak alatt lehetőség van a napos idősík ABC korrekciós mozgásának megérkezni az 5k környéki immár támasz zónába!
   Shorts oldali rakétabázison, az 1. piros rakéta a 22,582-es szintre szaladt fel, most pedig a 2. zöld rakétát követve igyekezzünk a 18k-s támaszra. Ez a csökkenés, az órás idősík zöld csatornáján belüli erősödést segítheti, viszont ha a bikák továbbra sem mutatnak jelentősebb aktivitás növekedést, akkor a piros, kettes, hármas és négyes rakéták, gondoskodnak róla hogy az megérkezzen az 5k-s támasz zónába!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: még csak szerda van, de a gyertya már elég komoly jelzés értékkel bír, konkrétan azt jelezve hogy már a jelen formájában is fordulatot tud eredményezni, sőt a 3 héttel ezelőtti 6,977$-os szinten nyitó gyertya betakarásával egyértelművé teheti szándékait.

   Tehát hacsak valamilyen csoda folytán nem kap előre az ár és erősödik vissza a nyitási szintre, esetleg egy 180 fokos fordulatot követően újra nyílttá nem teszi a kérdést, akkor célba kell vegyük az 50-es mozgóátlagot.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.