Napi tőzsdemustra 06.01

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 06.01

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #11021

   BTC, sok minden eldőlhet a hétvégén, de főleg az hogy mennyire állunk közel egy nagyobb korrekciós igény kielégítéséhez! Ennek elkerülése érdekében kellene a fekete nyilakkal megjelölt 9,800$-os szinti irányába határozottabb léptekkel megindulni! Ez a fekete színnel felvázolt lehetőségnek egy május 12. körüli mozgásra visszamutató hasonlóság volt az alapja, ami a tegnapi napon a fekete háromszög környéki mozgásával tartotta a hasonlóságot, de abból kilépve sokkal intenzívebb emelkedő mozgásra lett volna szükség.
   A hónapos zárás 8,587$-os magasságban érte az árat, ez 500$-ral kevesebb, mint amit még hétfőn célul kitűztünk. Viszont bízva abban, hogy a hétvégéken mostanában intenzívebb mozgások szoktak kialakulni, ha erre alapozzunk most is, akkor a fekete nyilaktól függetlenül 9k s magasság egy minimum elvárás lehet, de mivel két napból áll a hétvége, így fussunk neki a 9800$-os nyilak által jelzett magasságnak!Tehát a 12.-e környéki történet és a mostani közötti hasonlóság odáig egyezik, hogy a 9k-s magasságot átszakító 30.-ai felszúrás után 10%-os zuhanás következik, majd ezt lezárja egy 8,053$-os leszúrás és ebből a 8,383$-os szintre történő erősödés, ez 1%-kal kevesebb mint a 12.-ei hasonlatban, de az emelkedő háromszög a formáját megtartotta.
   Miután tegnap késő délután ebből a háromszögből kilépni látszott a mozgás és egy vissza-teszt szerűség is kialakult, majd ehhez csatlakozott egy alacsony volume és az RSI pozitív felső zónában mozgása, ennél a pontnál sokkal intenzívebb mozgással kellett volna belekapaszkodni a lehetőségbe, de ezzel nem nagyon tudtunk érni és kaptunk cserébe jó néhány apró bika gyertyát. Viszont a napközbeni mozgás 500$-os eredményt mégis összemuzsikált, ezért nagyon nem lehetünk elégedetlenek, de a folytatás tekintetében egy 4-500$-os plusz hiányozni fog.
   A mai reggel egy 100$-os visszalépéssel nem a legfényesebben indul, ezen az utóbbi órában egy bika gyertya igyekezett javítani, de a helyzet további javítása érdekében még egy hasonló bika gyertyára lenne szükség, majd ennek a farvizén tovább utazva és a 8,587$-os csúcsot átlépve, jöhetne ismét egy a hétvége hangulatát feldobó pozitív folytatás!

   Napos: egyelőre pozitív folytatásra utal a mozgás, ez főként köszönhető a fekete támaszom történő előző napi zárásnak, majd az arról történő tegnapi emelkedésnek. Ez a tegnapi bika gyertya kicsit még hízhatott volna, de ne legyünk telhetetlenek, bízunk abban, hogy ez is elég volt a fordulat megerősítéséhez, viszont hogy ez a fordulási lehetőség még erősebb legyen, erősítsük meg egy mai 4-500$-os tegnapihoz hasonló gyertyával!
   Mivel átfordultunk júniusra és a májusi gyertyánk a 3,200$-os testmagasságával jóval nagyobb, de hasonló képet mutat mint az áprilisi szerény 1,400$-os, tehát azzal hogy a májusi gyertyánk elég jó formában zárt, ez megadja a lehetőségét arra hogy júniusban is néhány ezer dolláros pluszban gondolkodjunk.
   Ez a júniusi plusz nem valószínű hogy tartható lesz, mivel 4 hónapja olyan pozitív képet mutat a mozgás, amelybe mindenképpen hasznunkra válhat egy korrekciós hónap, itt tehetünk egy visszatekintést a 2017 szeptemberi történésekre! Tehát a júniusi gyertya, az én elképzelésemben mutat egy felszúrást 10 esetleg 11k-s magasságába, majd onnan egy 5-6k-s korrekciós mozgás, viszont hogy ezt követően megragad-e a korrekció utáni szinten vagy arról visszatér a jelenlegi 8-9k-s magasságba, ez még nagyon messzi történet. Szerintem minden azon múlik mennyire lesz intenzív a június első két hete, ez alatt minimum 10k-s magasságot jó lenne elérni, de ahogy látjuk ez már akár a mostani hétvégén is megvalósulhat.
   Viszont a júniusi gyertya formája tekintve, talán ideális a 7k környéki zárása lenne, 8-9k-s nem lenne ideális a júliusi folytatása tekintve, szintén nem jó ötlet 5-6k környékén megragadni.
   Picit jobban elszállva a gondolatokkal, a jelenlegi 9k-s magasság is elegendő ahhoz, hogy egy a 2021 májusára várt hasonlóan intenzív történet kialakuljon, konkrétan egy emelkedő háromszög formájában, amelynek ez a 9k-s magasság lesz az ellenállása, valahogy így: https://www.tradingview.com/x/BzPPmTjW/
   Visszatérve napos mozgásra, egyelőre semmi rosszra nem kellene gondoljunk, sőt bízva a pozitív folytatásban, remélhetőleg sikerül ezen a hétvégén is eredményesnek lenni. Ennek az eredményes folytatásnak, célzónája lehet a 9,800$-os órás idősíkra felvázolt lehetőség, illetve a 9,994$-os még 2018 májusára visszamutató csúcsszint közé történő megérkezés. Tehát ez egy kitűnő ellenállási zóna lehet, amelyből ha egyértelműen visszafordul az ár és ezt az elkövetkezendő napok csökkenő mozgása megerősíti, ott már gondolatok szintjén felkészülhetünk az ABC korrekciós mozgásra, ami ha a hyperwave lezáró szakaszának is meg akar felelni, akkor jelentős akár 5k alá is benéző visszaeséssel kell számoljunk.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra sincs változás, a longs oldal háromszögének, illetve annak a 9k-s 200-as mozgóátlag fölötti fordított fej-váll lehetőség sikerének tekintetében. A csökken irányú háromszögben viszont egyre komolyabb a mozgás, ennek a háromszögnek azonban van egy gyenge pontja, méghozzá hogy alulról érkeztünk, tehát a formáját tekintve csökkenést vizionál, de mégis gyengébb mintha felülről érkező hullám aljánál alakul volna ki. Tehát ebből a háromszögből kiindulva, habár csökken irányú, de mégse kellene komolyabb problémát okozzon, talán a 20k-s mélységbe történő leszúrást össze tudja hozni, de ez ár tekintetében nem kellene hogy egy nagyobb gyengülést okozzon, feltéve hogy ebbe nem kapaszkodik bele a shorts oldal!
   Nézzünk át shorts oldalra, ahol egyelőre vagy taktikázás zajlik és várnak a megfelelő lehetőségre, de az sem kizárt hogy mindenféle elképzelés nélkül telnek a napok eladói oldalon. Viszont ahogy látjuk lassan visszakapaszkodtak abba a magasságba, ahol még 26.-27. kialakítottak egy csúcsot, ezen ha ma esetleg holnap egy határozott kiugrással átlépnek, sőt még a 21k-s ellenállást is sikerül átugrani, ott már áremelkedés várása tekintetében lehetnek problémát okozó történések, de itt is meg kell említsem, ebben a longs oldal is lehet segítség vagy hátráltató tényező.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a hétvégének nekifutva bármi elképzelhető, akár még a sárga ellenállásokat elérő folytatással is számolhatunk, viszont ha ez nem sikerül és a jelenlegi gyertya megtartja a formáját, abban egyelőre nehéz belátni pozitív folytatást.
   Tehát ha a gyertyákból indulunk ki, akkor egy a jelenlegi formáját megtartó gyertya inkább visszafordulást erősítené, viszont egy test nélküli Doji gyertya 8,600$-os zárásával, már lehet segítségünk pozitív folytatás kialakításában, ami egy az 50-es mozgóátlag fölötti 2 bika gyertyához hasonló két pozitív heti folytatással, a 11,700$-os ellenállás megközelítésére és lehetőséget biztosíthat!


   Csökkenő irányú intenzívebb elmozdulást, nem meglepő módon, de egy maci gyertya tudna kiváltani. Ez a gyertya elég ha a múltheti 8,146$-os nyitási szintje alá benéz és máris kiválthat egy kisebb pánikot, nem beszélve arról ha a két héttel ezelőtti gyertya 6,977$-os szintjét is megközelítenénk, innen már emelkedésben nehéz lenne bízni, inkább az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelése lenne a fő gondolat.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.