Napi tőzsdemustra 05.22

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 05.22

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10610

   BTC, az utóbbi bő 3 nap mozgása eléggé elbizonytalanodott, ebben 20.-án volt egy kis erőfitogtatás mindkét irányba, de a tegnapi napot megnézve semmi nem változott. Változás valamelyik irányba történő határozott elmozdulás jelenthet, erre az igényre kék nyilakkal utalok, illetve le/fel kanyarodó a parabolikus ívekkel! Az utóbbi 3 nap és az utóbbi lassan 1 hét történéseire keresek megoldást, de jól látszik egyelőre sötétben tapogatózok.
   A sötét, nem korom sötét, csak az utóbbi 3 napból kiutat kereső támasz és ellenállási ívek. Lénylegét tekintve semmi különös dologra nem mutatnak rá, csak arra a nyomásra, ami a 7,770$-os támaszt és alatta húzódó kisebb támasz zónára nehezedik.A vonalerő mögött húzódik egy emelkedő háromszög, ennek a szétrombolásán dolgozott utóbbi egy nap mozgása és halványan le is törte a támaszt, viszont ha van szándék a javításra, azt még most melegébe kellene behúzni!
   Szintén a háttérben van egy rózsaszín háromszög, ez egy árbóc részeként adhat 1,400$-os továbblépési lehetőséget, ennek egyszerű megoldását, a felfelé mutató zöld parabolikus ívek követése jelenthetné!
   Tehát a határozottság érdekében lenne szükséges a 8,220$, 8,320$ magasságában húzódó kék és rózsaszín háromszögeket elhagyni vagy a 7,770$-os támasz alá benézve, a rózsaszín háromszög támaszát meglátogatni, ahol még menthető a további emelkedés lehetősége, viszont ha nem sikerül, akkor nincs miért befeszülve várni, az ebben a hónapok óta épülő hullámban nem folytatódó emelkedést.

   Napos idősík: az órás idősíkon látható rengeteg vonalhoz képest a nyugalom szigetének látszik, de csak egyelőre, mivel remélhetőleg hamarosan megoldódik, a piros Elliott hullám 3 hónapos mozgásának és az ezzel együtt mozgó hyperwave lassan már 5 hónapos története.
   Ha már az órás idősíkon rajzoltam néhány parabolikus ívet, akkor jusson ide is kettő!
   Zöld színű megoldás kellene nekünk, amely az Elliott hullámot egy minimálisan elfogadható magasságba juttathatná, illetve ezzel egyidőben egy esetleges nagyobb felszúrással, ami az impulzus zárás tekintetében is meghatározó, a hyperwave lehetőséget a nevéhez méltó lezáró mozzanatához juttathatná.
   A piros színű lefelé mutató ív követése, főleg ha a 4. lila támasz alá is benéz a mozgás, akkor az impulzus zárásról lemondhatunk és a hyperwave se a nevéhez méltó megoldáson zárul, viszont magyarázott lapunk arra, hogy a május 19.-ei kiugrás utáni lendület miért tört meg.
   Stratégiák szempontjából, ha piros ív követése a megoldás, akkor a 6,180$-os pozícióból minimális hasznot látunk, a 4,950$-os pozíció pedig hozza a tőle elvárható maximális hasznot. De ennek az utóbbi pozíciónak zárásával kockáztatjuk az egész stratégia lényegét, ami a maximális haszon elérése, tehát ha a hyperwave lezáró 5. korrekciós hulláma nem a tőle elvárható határozottsággal és lendülettel hozza vissza az utolsó jelentősebb támasz zónába az árat, akkor ez a kisebb haszon érdekében zárt 4,950$ környéki pozíció nem nyitható újra, ami akkor fog hiányozni ha igazán magára talál az ár, ez a végelszámolásnál 1/4 hasznot kivesz a zsebünkből.
   Tehát türelmesen várjuk, hogy az órás vonalerdőben megoldódik-e a gordiuszi csomó, ami itt napos nézetben egy letisztult bika gyertya képében áttöri az Elliott 3. hullámának 8,342$-os csúcsát.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez a kettő chart nálam mindig segítség a döntésben, most azonban nem nagyon akarnak segíteni, mert egyelőre saját maguk sem tudják mit kezdjenek a helyzettel.
   Longs oldalon lenne egy fordított fej-váll lehetőség, ami a 200-as mozgóátlag átlépését követően tudna kibontakozni, de ebben az utóbbi két nap mozgása nem volt segítségünkre! Kár azért az időhúzásért, mivel a shorts oldalon látható ismételt szakadékba zuhanás által felkínált lehetőség, ugyanúgy kihasználatlanul marad, mint amit február 24.-én 500$-os zuhanással ki is használtak a macik! Tehát most tulajdonképpen ugyanabban a cipőben vagyunk, a februári 800$-os erősödése adott 500$-os válasz, a jelen szituációba behelyettesítve, a mögöttünk hagyott 5,000$-os hullámra egy 3,000$-os válasz, ugyanezt a végeredményt jelentheti.
   Shorts oldal jelenleg még azt a fenyegető magatartást nem mutatja, amit a vevők elpuskázhatnak, de váratlan húzás bármelyik pillanatban kiválthatja a megfelelő növekedést. Az eladók szempontjából problémát, egyelőre ugyanaz a mozgás jelenti, ami a 200-as mozgóátlag fölötti pár napot is meghatározta, majd el is vesztették az irányítást, amit szépen ki is használták a vevők egy 1400$-os erősödéssel. Tehát ahogy május 13 után 1,400$-os lehetőséghez jutottak a bikák, most szintén adott az 1,400$-os lehetőség, ha az órás vonalerdőből felfelé megtaláljuk a kiutat!

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave!

   Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.