Napi tőzsdemustra 05.21

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 05.21

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hete, 6 napja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10577

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, nagyjából hasonló le/fel mozgásra számítottam abban esetben, ha az emelkedő háromszög lehetőség megállja a helyét. Viszont ezt az emelkedő háromszög lehetőséget se kiabáljuk még el, mivel bőven alakulhat máshogy is a dolog, de ha konkrétan kinézünk felfelé, esetleg a háromszögre jön egy vissza-teszt, az már konkrét lehetőség 9k-s magasságra, illetve ha a háromszög mélységet nézzük, akkor egy 1,400$-os továbblépésre!
  Bejöhet még a képbe egy sima háromszög is, ennek a határait a rózsaszín vonalak jelölik, ami az ellenállásnál csak kicsit tér el a kék lehetőségtől, de mégis eltér és ha ez alapján várnánk a folytatás, akkor az így kialakuló árbóccal 2500-3000$-os továbblépési lehetőséget kapnánk.
  A három zöld nyíl, három lehetőség, amelyekből egyenlőre az első kettő jutott szerephez, de ha tovább húzzuk a dolgot, akkor még a 3. világos nyíl is szerephez juthat, ez viszont már elég konkrét kilépés közeli állapot!
  A tegnapi kék támaszra visszanézésnek és a kisebb támasz zónából történő visszafordulásnak van szerepe, az remélhetőleg nemcsak az időhúzás okán történt, hanem valamelyik háromszögnek megfelelve, a felfelé kilépés előkészítése miatt.
  Az utolsó világoszöld nyílnak megfelelve, a mai naptól se várhatunk nagy előrelépést, mégis 800$-os utat kellene bejárni a mozgásnak, ami természetesen rengeteg buktatott rejtegethet, de ha kiállja a próbát, akkor a háromszögekből kilépve, mindenkinek tetsző lesz a kárpótlás. Viszont ez a két napja nyúló rétes, bármelyik pillanatban visszarántható, a 7k-s lila támaszra, még rosszabb esetben 6,180$ alatti támasz zónákban, ami félő hogy elindít egy lavinát, de legalább letisztáz néhány kérdést.

  Napos: sok újat nem lehet hozzátenni, de mégis beszédes a tegnapi gyertya, amely a leszúrással együtt is elmaradt az előző napi határozott erősödéstől, tehát nem kellene hogy gondot okozzon a folytatásban. A folytatás remélhetőleg az Elliott hullámnak megfelelő lesz és ha nem becsapós a látvány, akkor már 5. hullámban vagyunk, de ahogy az órás háromszögek is mutatják, lehetnek még itt izgalmas pillanatok.
  Ha a 4. lila támaszt is bevesszük a játékba, az még bőven enged mozgásteret, viszont ha a 4. korrekciós hullámon is túl vagyunk az Elliott mozgáson belül, akkor ezt nem kellene elrontani megismételt 7k környéki visszanézéssel, tehát ezzel a támasszal csak az impulzus lezárása utáni csökkenő mozgásban kellene találkozzunk.
  Amely impulzus lezárás, ha alkalmazkodik a hyperwave emelkedő fázisát lezáró mozgásához, akkor nem a jelenleg bejelölt 9,994$-os ellenálláson, hanem jóval följebb érheti el végső célját. Viszont bárhol is érjen célt, egy esetleges hyperwave-et lezáró nagyobb felszúrás, ha ennek alapján kezdődik meg egy csökkenő irányú korrekciós mozgás, annak akkor is az 5k környékén támasz zónában kell landolni.
  Tehát sok mindenről dönthet ez a jelenleg már 5,000$-ra hízott hullám, viszont az én elképzelésemben ennek a csúcsa, lesz majd a következő nagyobb hullám utáni korrekciós mozgásnak a támasz szintje. Ez azt is jelenti, minél magasabban fogunk csúcsot a jelen hullámmal, annál nagyobb lesz a következő hullám, ami majd eldönti mennyire lesz erős az a reményeim szerinti 2021-re várható nagyobb hullám, tehát hasonló két éves erősödési folyamat várhat ránk, mint ahogy ezt a 2015-ben kezdődő, majd 2017 év végén záródó előző történet is mutatta.
  A volume nem mondható alacsonynak, sőt a napi forgalmat megnézve eléggé zsong a méhkas, viszont a Bitcoin dominanciája 14.-én volt a legmagasabb 60%, ez most 56,9%, ami utalhat a csúcspont utáni levezető időszak kezdetére, de ebbe még belefér egy utolsó roham.
  RSI ismét az alsó zónát karcolja, ez egyelőre villámlátogatásnak tűnik, ami az Elliott hullámban történő továbblépést segítő mozzanat lehet!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi longs pihenőnap, remélhetőleg csak rákészülés volt a 200-as mozgóátlagot átlépő következő mozzanatra. Ez a mozzanat ha sikeres és néhány nappal később ez a mozgóátlag kap egy vissza-tesztet, ami kitűnő lehetőség a napos idősíkon boncolgatott lehetőségeknek megfelelő jelentősebb továbblépésre. Illetve ha a hyperwave-et lezáró nagyobb felszúrás kifulladására keresnénk jeleket, arra 200-as mozgóátlag fölötti charton is jelzett, hirtelen 36k-s magasságot elérő aktivitás növekedés lenne, szerényebb de hasonló magasságot elérő mozgás esetén, szerintem becsapós a látvány.
  Shorts oldal a múlt heti bezuhanás után, még tegnap se mutatott arra utaló jeleket, hogy a jelenleg 8k környéki ár bedöntése érdekében dolgoznának. A jelenlegi mozgás inkább kivárás, mivel a jelenlegi bikafuttatást max lassítani, de megállítani nem tudják, ezért azt hasznos stratégiát alkalmazzák, amit a 2017-es csúcs után egy hónappal, akkor lendülnek akcióba, ha már a túloldal biztosan ellőt minden puskaport! A charton látható 8097-es támasz jelentette a 2018 január 24.-ei mélypontot(jóval a december 17.-ei 19,903$-os csúcs után), ezt követően kezdődött a támadás 25k-s magasságot elérve, de ez csak erőfelmérés volt, mivel a bikák kéthetes védekezésbe kezdtek, ami mint utólag kiderült már csak a veszett fejsze nyele utáni kapkodás, majd következett az 1 éven át tartó maci uralom.

  Short chart: 


  Long chart: 

  Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére.

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.