Napi tőzsdemustra 05.16

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 05.16

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 5 napja, 1 óra telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10360

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, kezdjük azzal hogy a két csökkenő irányba mutató fej-váll lehetőségek kiütve! Ez a kiütés fekete fej-váll tekintetében tegnap este, a piros tekintetében pedig éjjel dőlt el, tehát felébredtek keleti barátaink, meglátták hogy a fekete lehetőség nem erősíti meg a piros váll vonalat 6,700$ környékén.
  A csökkenő mozgás helyett kaptunk egy emelkedő háromszög lehetőséget, ennek konkrét 9k-s magasságot elérő célja mutatkozik, a háromszög mélységét figyelembe véve!De hogy ne legyünk csökkenő fenyegetettség nélkül, az éjjeli csúcs és a két nappal ezelőtti 8,342$-os csúcs, ad nekünk egy dupla tető lehetőséget, viszont emiatt ráérünk a 7,770$-os támasz alatt izgulni, ami a jelenlegi szinthez képest, a 400$-os távolságával messzinek tűnik, de ha megnézzük a chartot, a háromszögből kilépéshez egy 100$-os visszalépés is elég. Ha a dupla tető lesz a nyerő, az minimum akkora visszalépés mint a háromszög jelenlegi 9k-s magasságot elérő 8%!
  A shorts chartra lejjebb is kitérek, viszont ha megnézzük azt a 40%-os kiesést, ami ma reggel díszíti a chartot, akkor elég jó lehetősége van a 9k-s vagy akár magasabb 10k fölötti szintek elérésére.

  Napos: a ma hajnali shorts oldali szakadékba zuhanás, tökéletes lehetőséget biztosíthat, a tegnapi 2015-ös példát alapul vevő utolsó, méretét tekintve akár 2,000$-os felszúrása! Az utóbbi hetekben szinte minden nap, de már két hónapja visszatérő elképzelésem a hyperwave(óriáshullám), viszont itt tisztázni kell hogy ez a hyperwave csak egy mini hyperwave, mert az igazi hyperwave úgy néz ki mint a 2017-es csúcsot kialakító hullám! Tehát egy következő nevéhez is illő hyperwave, jóval a 19k-s tavalyelőtti csúcs fölé kell vigye az árat, ezt a hullámot valószínű hetes idősíkon kell majd kövessük. És ha azt szeretné tudni ebben a következő nagy hullámban hol tartunk, akkor a 19k-s csúcsot is beleszámolóval a legalján, tehát ha a mostani órás idősíkra felvázolt hullámot nézzük, akkor még csak az első támaszon vagyunk túl, a tavaly decemberi 3,157$-os alsó szinttel! A 2. támaszhoz kellene most legalább 4-5k-s szintek környékére visszanézni és megerősíteni a támaszt, ami ezzel meredekebb mint az első! Jövőben látni nem tudunk, de ha ennek a jövőbeli hyperwave-nek megfelelően történnek az események, akkor a 19k-s csúcs környékén fixálódik a 3. támasz, innen már csak egy végső jelentősebb emelkedő hullámra van szükség, durva tipp 35-40k-s magasságban, ez talán egy 2020 május környéki történet, viszont ha ennél is magasabbra törő szándékok húzódnak meg a háttérben, akkor az említett 2. 3. támasz 2020 végéig is elhúzható, majd 2021-ben a 4. hullám minden elképzelését felülmúló módon törhet felfelé, de ez ilyen messziről még varázsgömb kategória.
  Egyelőre maradjunk a jelenlegi mininek nevezett, méreteit tekintve azonban lassan 6000$-os hullámnál, ami akár még egy-két ezer dollárral ki is egészülhet, de ez is csak egy tipp, mivel ha megnézzük az 5k támasz zónából kiinduló utolsó hullámot, az a lassan 4,000$-os méretével kezdi túlfeszíteni a húrt, viszont még mindig nem láttunk egy olyan lezáró gyertyát, ami jelezhetné a hullám kifulladását, ennek a feltételnek a 2015-ös példában mutatott és a jelen mozgásra rávetített 1-2 ezres felszúrás lenne a legmegfelelőbb!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: szép munka a longs charton látható 18k-s szinten történő lehorgonyzás utáni 200-as mozgóátlagot elérő roham! Ennek lényege és ereje most törhet felszínre, amit nem ezen a charton, hanem a túloldalon kell keresni! Tehát ha ez a 8k-s erősödés tudatos és konkrét célokkal elinduló történet, akkor a 200-as mozgóátlagon történő fennakadás se véletlen. Továbblépés előtt van egy fontos történés, méghozzá a 200-as mozgóátlag határozott átlépése, ami ha nem sikerül és max vissza-tesztre futja az erőből, azzal nem lehet kihasználni a macik által felkínált lehetőséget!
  A shorts oldali zuhanás miértjéről egyelőre még semmit nem tudok, rákereshetnék a probléma okaira, de ezt egyelőre tudatosan hanyagolom! Visszaestünk abba a mélységbe, ahol utoljára februárban és áprilisban jártunk és ezek a mélységek nagyban hozzájárultak az ár jelenlegi 8k környéki mozgásához. Ez a helyzet, ahogy hónapokkal ezelőtt is okozhatott volna jóval nagyobb árrobbanást, úgy most is felkínálja a lehetőséget a vevők számára egy a jelenleginél is magasabb szint elérésére. Tehát ez a jelenlegi 17k-ra történő zuhanás, ismét lehetőséget ad a bikáknak, arra hogy megmutassák rejtőzködő erejüket!

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére.Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel.

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.