Napi tőzsdemustra 05.15

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 05.15

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 6 napja, 2 órája telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10321

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, a tegnap reggel kialakított 8,342$-os csúcs, mostanáig nem került veszélybe és egyelőre pánik jelei se mutatkoznak. Pánikhoz egy olyan konkrét visszalépés kellene, mint például amit itt egy fekete kisebb fej-váll lehetőség okozhat, ami talán a piros jóval nagyobb fej-váll lehetőség váll vonalát tudnál konkretizálni.
  Tehát ha ennek megfelelően történik a folytatás és a piros váll vonalról a váll is megerősítésre kerül, akkor 7500-7770 környékén megválok a 4950, 6180-as haszonnal záró vételi pozícióktól, illetve a 7500-as haszon nélküli pozíciótól, viszont nyitva marad a 3600$-os, ami igaz hogy a legnagyobb hasznot hozná, de ha mégse esik vissza ilyen mélyre az ár, akkor tökéletes döntés.

  Viszont csökkenő irányba mozgásnál marad a stratégia és 6180, 4950 újra pozíciót kap, illetve a megszerzett haszonból, ha 5300$ környékén a támasz zóna megfogja a zuhanást, akkor plusz pozícióval lehet növelni a várható haszon mértékét, de ezzel is óvatosan bánunk és gondolunk egy lehetséges, az eredeti tervekben is szereplő 4k környéki megérkezésre! Jól látszik hogy itt még nem a nyaralásban gondolkodunk a megszerzett haszon tekintetében, hanem hogy ez a kis gömböc minél jobban meghízzon!
  Visszatérve eltűnt álló napra, ha nem tévedek, akkor a fekete vállvonal alatti mozgással 1k mínusszal is zárhatjuk a napot, de ha tévedek az sem probléma, mivel nyitva maradnak a feljebb említett vételi pozíciók, megadva az esélyt 9-10k-s magasságok elérésére!

  Napos: itt egy példa 2015-ből https://www.tradingview.com/x/B7qG854D/ ami a kék hyperwave hullámban megmutatja, hogy néz ki egy hullámot lezáró utolsó gyertya. A jelenlegi utolsó gyertyát, azaz a tegnapit ha megnézzük, láthatunk egy kisebb felszúrást, de jóval elmarad a múltbéli példától! Viszont a lényeg nem ott van, hogy az akkori és a mostani gyertyák hasonlítsanak, hanem hogy a hyperwave hullámban mennyire felépítette a mozgás, annak 4. hullám sokkal intenzívebb legyen mint a megelőző 3, illetve hogy az utolsó gyertya jelentés felszúrásával rámutasson a hullám csúcsára!
  Amit az utolsó 2 lezárt gyertya mutat, abból még simán kialakulhat egy következő gyertyával 9,069$-os ellenállása felszúró folytatás, tehát a 2015-ös példánál mutat utolsó gyertya. Viszont ha eltekintünk ettől múltbéli példától és a mai gyertya 7k-ra történő zuhanással betakarja az előző két napi gyertyát, az egy Evening Star gyertyakombináció.
  Tehát tulajdonképpen ha felszúrunk 9k-ra és segítsük a hyperwave lezárást vagy bezuhanunk 7k-ra és kialakul a gyertyakombináció, akkor ugyanazt az eredményt érjük el, kapunk egy óvatosságra intő jelzést, ahol nem megijedni kell, hanem határozottan lépni!
  RSI csíkra felkerült ugyanez a 3. négyzet, ami a volume oszlopokat is díszíti, ennek most annyi a szerepe, hogy rámutasson arra az első négyzet jobb felső sarkában látható túlfeszített állapotra, amely ha kell, ha nem kilöki az üvegből a dugót, ami az alsó zónába pottyanhat. Ezt a zuhanást ha a gyertyák is követik, akkor hipp-hopp 7k lehet a történet vége, és mivel a volume oszlopok tetejére húzott piros ellenállást is elértük, számomra azt mutatják, hogy az a lelkesedés, ami 5k-s támasz zónából, 8k fölé tolta az árat, kifulladni látszik.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha visszamenőleg megnézzük a 200-as mozgóátlag mindig igyekszik középpontban maradni, tehát ha valamelyik irányba ettől nagyon eltávolodunk, ott vakon lehet bízni egy záros határidőn belüli visszatérésben. A 18k-ra történő bezuhanásnál ugyanez történt, viszont ha ezen a mozgóátlagon át is akarunk lépni, az ritkán sikerül elsőre, illetve ha sikerül akkor nincs miről beszélni. Mivel most fennakadtunk,ezért azt feltételezzük, hogy vagy nem sikerül tovább emelkedni vagy sikerül, de az hetekig is eltarthat!
  Shorts oldalon ugyanúgy a 200-as mozgóátlag a kérdések középpontjában, szintén ugyanazzal a dilemmával. Tehát ahogy az árnál se világos, 9k vagy 7k a következő kerek szint, úgy itt is nyitottak a lehetőségek, viszont itt shorts/longs chartokon, ha valamelyik oldal, valamelyik irányba határozat lépéseket tesz és azt a másik oldal hasonlóképpen nem reagálja le, azzal még ha nem is azonnal, de rámutat hogy abba az irányba gondolkodjunk!

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére.

  Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel.

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.