Napi tőzsdemustra 04.18

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 04.18

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hónap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #9501

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, ezzel az utóbbi 2 napban bemutatott, halványan emelkedő csatornaszerűségben való mozgással, még akkor se megyünk sokra, ha a fekete oldalazó sávból kilépünk felfelé. Ezt nem gondolnám, ha tegnap, mikor a short pozíciók enyhe aktivitást mutattak, a tegnapi címtől eltérően, nem alszanak, csak ismét tudatos kivárós játék zajlik, viszont látszik a gyengeségük, de ha a bikáknak komolyabb szándékaik lennének, azt biztos nem tudnák kivédeni, jelenlegi szöszmötölést viszont még igen. Határozott mozgással egy nagyjából 200$-os kiugrásra, majd 150$-os korrekcióra lenne szükség, ami vissza-teszteli a fekete oldalazó sávot és folytatva ezt a lendületes mozgást, az 5,500$-os felső szinttel rendelkező ellenállási zóna elhagyását kellene megkísérelni, de itt már egy nagyobb 500$-t elérő bikafuttatásra lenne szükség. Semmiből kellene ennek a határozat mázgólódásnak kiindulni, szerencsére ilyeneket az utóbbi hónapokban sűrűbben láthattunk, csak hát itt van ez a jelenlegi több mint 2 hetes oldalazó bizonytalanság, ami még mindig képes lenne a fekete oldalazó sáv 4,779$-os támaszára vagy még lejjebbi szintekre rántani az árat.
  A volume egy szép nagy kiugrást mutat, ennek erejét semlegesítették a macik, remélhetőleg van még tartalék, amire ha nem tudnak semlegesítő választ adni a macik, akkor van lehetőség 200$-os kiugrással elhagyni a fekete oldalazó sávot, majd később megkapaszkodni.
  Az RSI felső zónába kúszásához elég volt a halvány tegnapi teljesítmény, ehhez azonban utánpótlás kellene, mert már most kifulladni látszik a dolog, probléma pedig ott kezdődhet, ha az alsó zóna megközelítése pillanatában is a jelenlegi halvány mozgolódás az uralkodó.

  Napos: itt magasabb szinteken, nem látszik olyan távolinak a világoskék impulzus 5,755$-os minimum szinten történő zárása, ami ideális lenne több szempontból is! Hasznos az ellenállási zóna elhagyása tekintetében és ennek a szintnek mint erős ellenállás megerősítés, főleg abból a szempontból, ha sikerülne a tavaly novemberi 6,481$-os zuhanást megelőző szintet elérni, amiről ha visszapattanna az ár, legyen egy biztosnak látszó támasz.
  Tehát ha a világoskék impulzus nem zárul le, a sikeres 6,500$ környékére történő erősödéssel, ezáltal értelmét is veszti, mivel itt kiderül hogy az eredeti piros Elliot hullám elképzelés lehet a nyerő, aminek ugyebár a tervezett célszintje a 7,770$-os magasság.
  Annak érdekében hogy még az idei év folyamán legalább a 10k-s magasságban meglátogassuk, én jobban örülnék a 6,180$ környéki impulzus zárásnak, majd onnan durván 2,000$-os korrekciónak!
  A volume természetesen az aktivitás hiányában továbbra is alacsony, az RSI mozgásának a gyenge, de mégis pozitív mozgolódás elegendő volt arra, hogy az alsó zónából megpróbáljunk kilépni és hogy arra utaló jeleket mutasson, jó az irány csak hiányzik az erőt adó kakaó!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikáknak sikerült a tegnapi napot, a kezdetben még jónak látszó mozgolódás után, szerintem a macik válasz lépéseiknek hatására, semmilyen teljesítménnyel zárni. Jelenleg azt látjuk hogy az indulás hasonlít a tegnapira, amelynek erőbemutatása érdekében, a most már jelentéktelen 25k-s kék ellenállás fölött kellene zárni. Tehát nagyjából ez történik, hogy az 50-es mozgóátlagot támaszként használva próbálunk elérni valamit, ennek a valaminek a 200-as mozgóátlag és a 29k-s ellenállás hirtelen elérésével lehetnénk igazán hasznát, de amíg ezt nem tesszük meg, addig csak a létfenntartásért küzdünk.
  A macik tegnapi halvány teljesítménye, ahhoz tökéletesen elég volt, hogy fokozzák a bizonytalan feszültséget, de ha nem vigyázunk odacsapnak az asztalra. Odacsapás részeként a 21k-s sárga ellenállásra történő erősödés, majd annak következő napi hasonló megerősítése már egy komolyabb jelzés, főleg ha ez még az árban nem okozott változást, de legalább időt enged a felkészülésre és arra hogy tudjuk, most csökkenő folytatás következik!

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
  Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni.

   

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.