Napi tőzsdemustra 04.06

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 04.06

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #9152

   BTC, tegnap reggel megérkeztünk 4,950$-os ellenállás fölé, azóta beszorultunk a kék ellenállás alá egy szűk 80$-os sávba, sőt ennek most a vége felé még jobban beszűkült a mozgás, ez számomra azt mutatja. hogy még a mai napon akár pár 100$-os elmozdulással is lehet számolni!
   Néhány százalékkal több esélyt adok a felfelé elmozdulásnak, habár ennek alapját a longs chart egyáltalán nem támasztja alá, de van itt néhány felfelé mutató indikátor jelzés, például az RSI középső zónában maradása, amihez csatlakozik az alacsony volume, talán még az is számít egy keveset, hogy a jelenlegi 80$-os oldalazásba alulról érkeztünk, de a 4,950$-os ellenállás és az 50-es mozgóátlag fölötti tartózkodás, szintén egy jó pont!
   Negatívumot csak az oldalazás mögött kereshetünk, mivel az mindig tele van meglepetéssel, de a 200-as mozgóátlagtól is 500$-os távolságra vagyunk, ami már az április 2.-ai kiugrást megelőzően igényelte az 50-es mozgóátlaggal történő keresztet. Ezt a kereszt igényt jó volna most is elhalasztani, viszont ezt csak egy a 2.-ai kiugráshoz hasonló történés tudná megvalósítani!
   Piros színnel behúztam egy emelkedő támaszt, amire azt hihetnénk jó helyen van, pedig nincs, mivel az első érintési pontja, ha egy olyan piros háromszöget szeretnénk látni végeredményül, mint ami a szintén meg nem erősített piros ellenállással közösen kialakulhat. Tehát ezt a piros támaszt, még egy olyan fordulattal mint amit a kék nyíllal is jelzek 4,890$ magasságában meg kellene erősíteni, ezzel kialakíthatnánk egy árbóc lehetőséget, ami 1,200$-os továbblépési lehetőséggel kecsegtet. Ennek az árbóccal történő 1,200$-os továbblépésnek adhatna kezdő löketet egy emelkedő háromszög, ami az 5,038$-os kék ellenállás és a piros 4,779$-os kezdőponttal induló támasz tudna kialakítani!
   A fej-váll lehetőség azért maradt a charton, mivel annak a vállvonala még szerepet kaphat, ha a piros támasz környékén nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt elképzeltem, viszont ez a vállvonal még lehet annyira erős, hogy egy fordulat kitudjon róla alakulni, de nem további jelentős emelkedés céljából, hanem azért hogy fenntartsa azt az oldalazó mozgást, ami 3. napja egy nagyjából 500$-os sávban tartja az árat.

   Napos: megnézve azokat a volume oszlop nagyságokat, amelyek a novemberi zuhanást követően kialakultak, az nagyjából megfelel annak az aktivitásnak, amit most a 2.-ai kiugrásnál is mutatkoznak. Szintén maradva a novemberi eseményeknél, fekete színnel bekarikáztam, azt az első hullám utáni bizonytalan oldalazásszerűséget, ami a jelen mozgásnál is felfedezhető, tehát ez itt most érdekes szituáció lehet, ha ugyanazt lemásoljuk csak ellenkező irányba. Ennek következtében, azt az 1,200$-os lehetőséget, amit az utóbbi 4 hónap mozgásra által kialakított emelkedő háromszöge biztosíthat, azt a 4,950$-os ellenállásról tudnánk megvalósítani, majd a 6k-s magasságot elérni, akár még egy 3. hullámmal is számolhatnánk, szintén a novemberi példát alapul véve, tehát a piros színnel felvázolt impulzus zárás akár még a 7,770$-os ellenálláson össze is jöhet!
   A kisördög továbbra sem alszik és ezen felfelé török lehetőségek után, rögtön térjünk ki arra a gondolatra, mi van ha a 2.-ai kiugrás csak egy csapda és annak érdekében, hogy továbbra is alacsonyabb maradjon az ár, mindent bedobnak a cél érdekében!
   Tehát nem elvakultan várjuk a folytatást, mindkét irányba van indok miért ne történjenek úgy a dolgok, ahogy azt mi szeretnénk, de egyelőre maradjunk a pozitív gondolatok mellett, viszont ha mégis rosszul sülnek el a dolgok, akkor benyomjuk azt a bizonyos újratervezés gombot, mást úgyse tehetünk.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy a bikák tegnap semmit nem tettek hozzá, a longs chart kék támaszra leszúró, majd végül visszahúzódó mozgása mégis pozitív történés, ugyanis a kék támasz alatt lehettek volna zűrök. Ezzel lesszúrással a folytatást már sokkal pozitív előjelekkel lehet várni, ami ha így van, akkor remélhetőleg a 200-as mozgóátlag átlépésével és a 29k-s ellenállás elérésével is számolhatunk.
   Annak érdekében, hogy a bikák várható jó teljesítményéhez áremelkedés is csatlakozzon, a maciknak is lesz némi közük. Például ők is feljebb teszik a lécet, 27-30k-s magasságba, tehát a bikák jó teljesítménye ellenére elmarad az áremelkedés, viszont ezzel is óvatosan, mivel nem tudni, melyik oldal, melyik pozíció mögé, mekkora csomagot rejtette el! Visszatérve a shorts chartra, tegnap ugyebár 2000 egységnyi emelkedést vártam, annak kiderítésére van-e szándék arra, hogy ebből az alacsonynak nevezhető 20k környéki mozgolódásból kitörjenek. Nos ebből a 2000 egységből, lett egy gyenge 474, ami nem igazán meggyőző abból a szempontból, hogy a macik nagyon odacsapnának az asztalra, de ez ugyanígy elmondható a bikákról is.

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes nézetet általában az adott hét zárása után érdemes értékelni, most azonban jelentősen megélénkült a mozgás. Hét elején még azzal számoltam, hogy a 4,452$-os piros ellenállást sikerüljön átugrani és fölötte is zárni! Ez mint látjuk elég jól sikerült, olyan jól hogy még a 4,950$-os ellenállást is átszakítottunk, de mivel még előttünk van a hétvége, ami a csökkenő aktivitást szokott hozni, jobb esetben bealszik a piac.
   Tehát van két napunk arra, hogy megtartsuk ezt a magasságot, ami még akkor is fontos, ha az elkövetkezendő két-három hétben a korrekció és a vissza-teszt okán, visszanézünk a 4,452$-os támaszra!
   Másik lehetőség tarjuk ezt a magasságot és ha már a tavaly novemberi történések fordított irányú gondolata felmerült, akkor az előttünk álló 2 hétben erre még jelentősen rápakolhatunk, amivel elérjük a 7k-s magasságot, ahol már mindenki megelégedésére nézhetünk szembe néhány hetes korrekciós mozgással, erre a 4,452$-os támaszra!

   Korábbi elemzéseket a fórumon belül megtaláljátok!

    

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.