Napi tőzsdemustra 03.30

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 03.30

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #8953

   BTC, biztosan túl sok ami nálam a chartra fel van rajzolva, ettől függetlenül teljesen jól átlátható a különböző színeknek köszönhetően, ha ezen akad fenn valaki, akkor máshol van a probléma! Tehát nagy a zűrzavar, nehéz kibogozni mik lehetnek a valós szándékok, de megbirkózunk vele, a stratégia pedig mivel egy más sokkal nyugodtabb gondolatmenetre épül köszöni, jól van!
   Van egy piros Elliott hullámunk, ami 3.-4. hullámok pontos helyének megtalálásával küzd napok óta és ha nem tévedünk nagyot, akkor az impulzus a 4,200$-os ellenállás környékén kellene záródjon, majd a kék hullámban korrekció. Ezt az Elliott hullámot mivel sokadjára módosítottuk, nem okozna meglepetés, ha végül dobhatnánk a kukába.

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   Ugyancsak piros színnel egy emelkedő és nyíló éket is feltudunk rajzolni, ami az Elliott 5. hullámához is tudna alkalmazkodni, majd a kék ABC hullámmal ebből ki is tudna lépni csökkenő irányba!
   Három lila emelkedő trendvonal látható a képen, ebből az alsó a legerősebb, a középsőnek igazán már nem kellene szerepet adni, annak a bizonyos 3,898$-os áttörésnek köszönhetően, a felsőnek egyelőre egy apró trendben van szerepe, ami a piros Elliott hullám alakulását követi és ha az impulzus 4,200$ környéken zárul, majd az ABC hullám visszahozza az árát 4,040$ környékére, akkor értelmét veszti.
   Ettől a 4,040$-os visszalépéstől szívesen eltekintenék, viszont ez csak úgy jöhet össze, ha egy-két napon belül jönne az a pár száz dolláros kiugrás, amelynek a lehetősége napok óta adott!
   Összefoglalva, ezt az órás chartot csak azok nézegessék, akiknek igazán sok idejük és még több türelmük van, ha nem jön össze most, akkor majd összejön legközelebb, de előbb vagy utóbb biztosan!

   Napos: tegnap ismét egy százassal emeltük a tétet, de ez még mindig kevés, viszont ha azt nézzük, hogy az RSI felső zónába érkezést követően várnánk az ár piros emelkedő háromszöget elhagyó mozgását, akkor még nem vagyunk lemaradva semmiről.
   Az RSI jelenleg a felső zóna alját súrolja, tehát még nem dőlt el, belépünk-e a zónába, amit ha követni akar az ár, akkor egy bő 100$-os erősödésre minimum szépség van, de hogy ennek hatása is legyen, inkább egyezzünk meg 150-200$ szükségességében!
   Ezt a tegnapi 100$-os erősödés és a két nappal azelőtti szintén 100$-os emelkedést, a volume is szépen mutatja, de még mindig elmarad a piros ellenállástól, amit tökéletesen csak a piros háromszöget elhagyó remélhetőleg határozott emelkedés tudna megvalósítani.
   Tehát a kérdés továbbra is nyitott, mi is a célunk, a 3,000$ környéki támasz zóna, amit a hónapok óta tartó oldalazás következtében elfárad ár, napok alatt könnyen elérhet vagy az 5,000$ környéki ellenállási zóna, amelyet átlépve várnánk hogy legalább 6k fölé is elszaladjon az ár!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: várnánk hogy a bikák megtudjanak felelni a helyzetben rejlő lehetőségnek, de mint látjuk nem igazán sikerül, mivel már lassan 6. napja döntésképtelenek. Nagyon nem mindegy, a 20k-s vagy a 29k-s irányba folytatják, a kiválás oka egyelőre érthetetlen, főleg úgy hogy a macik egyértelműen át szeretnék adni az irányítást, ha ezt a bikák végre átvennék.
   A macik tegnap kicsit összekapták magukat, de a helyzetükön sokat így sem tudtak javítani, még az előző napi gyertyát sem tudták betakarni, de mivel így is elég kövérre sikerült a gyertyájuk, az esély adott további erősödésre. De arra is, hogy a 17k-s támasznak harmadjára nekifutva, beessenek abba az alsó 3-4 ezer zónába, amit már február 24. óta várunk, azzal a céllal hogy talán ez a mélység már megfelelő megerősítés ár szempontjából egy bika trend elindítására!

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
   Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
   A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
   Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.