Napi tőzsdemustra 03.23

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 03.23

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #8781

   BTC, tegnap odáig jutottunk, hogy a 3,911$-os fordulatot követően vissza-teszteltük a fekete ék támaszát, majd vártuk a következő csökkenő hullámot, ami nagyon nehezen akar megérkezni, azonban a sok apró gyertya mégis azt a gondolatot erősíti, hogy előbb-utóbb meg fog érkezni. Ha ennek ellenére mégsem érkezik meg, az ellen sem fogunk tiltakozni.
   A fekete ékben közel 400$-os erősödést sikerült végrehajtani, ennek egy max 250$-os korrekciója teljesen elfogadható, ez a felhúzott fibo 0.61-es szint környékét jelenti, tehát nagyjából a sárga színnel behúzott, de még meg nem erősített támasz magasságát.

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   Ha ez a sárga támasz elérése kerül és azon a kék nyíllal felvázolt módon kialakul egy a visszaforduláshoz szükséges mozgás, az nagy valószínűséggel az ékben elért 4,060$ környéki szintet eléri, ahol egy kisebb korrekció ismét közbeszólhat, de ez szükséges a továbblépéshez!
   A Fibonacci szintek is adnak némi információt, mivel ahogy látjuk, az első hullám átszúrt a 0.38 szinten, majd arról hirtelen fordulattal elérve a fekete ék támaszát és hajszál pontosan vissza-teszteltük a 0.23-as szintet, amely így gyengíti a visszafordulás lehetőségét. Viszont az kifogásolható, hogy sok apró gyertya nem egy ideális alátámasztása, a tovább erősödő mozgásnak. Az hogy a 0.23-as szint nem engedte tovább csökkenteni az árat, még a továbblépés problémáját is megoldhatja, ebből kiindulva várnánk felfelé a kék oldalazó sáv elhagyását, majd a vissza-tesztet követően 4,200$-os szintre irányába történő erősödés.
   Az utóbbi 1 hét ismét csak egy oldalazó mozgása volt képes, amelyből valamelyik irányba történő kilépés és az azt követő vissza-teszt, hamarabb és egyszerűbben is megoldhatja a továbblépés problematikáját!
   Ez a saját elképzelésem, ami lehet hogy hibás, majd eldől, de mivel előre kell kitalálni hogy is alakulhat, így már nem olyan egyszerű a dolog, viszont a befektetésem ezektől függetlenül “remélhetőleg” stabil lábakon áll!

   Napos: lassan 2 hete azt várjuk hogy a piros emelkedő háromszög ellenállását elérjük és ha lehet ezt még azelőtt hajtsuk végre, mielőtt az RSI felső zónát elhagyjuk vagy a kék támasz el nem esik.
   Köszönhetően a tegnapelőtti 100$-os visszaesésnek, illetve az úgymond tegnapi semmittevésnek, elhagytuk a felső zónát, sőt a támasz is ellesni látszik. Tehát az a gondolat itt megállhatja a helyét, hogy először az emelkedő háromszög támasza kerül érintésre, majd onnan próbálkozhatunk meg valami határozottabb, remélhetőleg a 4,200$-os ellenállást is elérő mozgással!
   Azzal is szembe kell néznünk, hogy az a 3k környéki támasz zóna, köszönhetően az utóbbi hónapok szerencsétlenkedésének, nagyon gyorsan, akár két-három nap alatt is elérhető, amelyben pozitívum lehet a gyors mozgás, viszont erre megfelelő gyorsaságú válasznak is meg kell születni, ha nem akarunk ott ragadni és esetleg azzal szembesülni, ami a novemberi zuhanórepülést is eredményezte!
   Összefoglalásként az egyértelműen kijelenthető, hogy az apró gyertyából álló lassan 1 hónapos szöszmötölés, nem egy hasznos mozgás ha elmélkedést szeretnénk látni, arra viszont vészjósló előjelként alkalmas, hogy akár egy ezer dolláros zuhanással szembesüljünk.
   Tehát ha esetleg meg is próbálkozol vételi pozíciót nyitni, esetleg hosszú távra gondolkozol, ezért stop szintet sem állítasz be, abban esetben ha mégis a 3,000$-os szint felé mozdulunk el, ott is pozícióba kell lépni! Ezért javaslom, ha van 2,000$ tőkéd, akkor azt ne tedd bele mind, csak 1/4 részét, így igaz hogy kevesebb hasznod lesz ha mégis jól sül el a dolog, viszont ha mégse, akkor 3, 2, vagy akár az ezer dolláros szinten is tudsz miből gazdálkodni!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerencsére a bikák még mindig jól tartják magukat, habár eredményre nem vezetett, szerintem 27k magasságában a mozgóátlagok környékén vagy a 29k sárga ellenállás magasságában láthatunk ár tekintetében is erősödést!
   A macik részéről, az utóbbi 1 hét ismételt semmittevése is nagyban hozzájárul az egy helyben toporgáshoz, ha ezt nézzék, akkor még szerencsésnek is nevezhető a dolog!
   Amit a napos és órás nézetben is boncolgattam, tehát annak a bizonyos 3k vagy 5k irányába történő határozott elmozdulásnak, talán 10%-kal adhatunk több esélyt az 5k-s végeredmények, de egyik chart mozgása se mutatja azt a határozottságot, ami az egyik vagy másik oldalra javára billentené azt a bizonyos mérleg nyelvét.

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes nézet: zöld színnel bekarikáztam az utóbbi 9 hét fölöttébb gyenge teljesítményét, hasonló 9 héten vagyunk túl, mint a tavaly novemberi 3,000$-os zuhanást megelőzően, tehát ha ebből indulunk ki, akkor az előttünk álló hétnek lesz dolga bőven!

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   Az elmúlt hét gyertyája is ügyelt arra, hogy ne lépje át azt a 4,000$-os erősnek látszó ellenállást, ami fölött fényesebben süthetne a nap, viszont ezzel a 3,986$-os zárással továbbra is borús maradt az ég, se a napsütés, se a vihar előjelei nem mutatkoznak, pedig biztosan közel van mindkettő! Tehát csak egy határozat ellenállás átlépéssel és jó néhány száz dolláros fölötte zárással lehetnénk elégedettek, majd ahogy a charton is jelzem irány az 50-es mozgóátlag, azalatt semmiféle pihenő nem megengedett.
   Csökkenő irányú mozgás tekintetében, továbbra sem tudni, hogy az a január végi, február eleji elmulasztott 200-as mozgóátlag vissza-teszt, mikor kerül bepattanásra, viszont ha jelentős elmozdulás történik, hasonlóképpen mint ezt a novemberi példa mutatja, az csökkenő irányba nem csak a mozgóátlagot, hanem még 3k környéki támaszt is érintheti, ha szerencsénk van egy nagyobb lesszúrással!
   RSI a plafonon, ez mindkét irányba tökéletes lehetőség, amíg viszont mindkét érték a százas szintet mutatja, a jelentős kiugrás lehetősége benne van a pakliban, viszont ha itt megadják magukat a vevők, akkor nem lesz egyszerű feladat a süllyedő hajóból kimerni a vizet.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.