Napi tőzsdemustra 03.17

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 03.17

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 2 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8626

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, a tegnapi körkép címe sokkal pozitívabbra sikeredett, mint amilyen helyzettel szembeállunk, legalábbis órás megközelítésben. Abban a tekintetben nem volt túlzás, hogy a piros zászló lehetőséget behúztuk és kialakult egy olyan, a kék csatornát elhagyó lehetőség, ami bizakodásra adott okot, viszont van itt egy fekete ék, amely minimum egy 200$-os korrekciót igényelhet. Ez nagyjából akkor válik biztossá, ha ezzel a lassabb csökkenéssel elérjük a fekete támaszt, addig még van egy halvány esély, esetleg a kék oldalazós sáv ellenállásának vissza-tesztelését követő nagyobb kiugrással!

  A 4,058$-os felszúrást követő csökkenő mozgásba, egy következő zászlót is be lehetne látni, de az én véleményem szerint, ezt már el kell engedni! Mindenképp, még ha minimálisan is, de ki kell lépni csökkenő irányba a fekete ékből és ahogy tegnap is említettem, ennek legbarátságosabb alsó szintje lehet a sárga támasz 3,780$ magasságában, viszont ezzel kialakulhat egy emelkedők csatorna, újabb bizonytalan folytatással.
  Tehát marad a fekete nyíllal is felvázolt zöld támasz zóna, amelybe hirtelen kellene megérkezni, majd ugyanilyen hirtelen visszakorrigálással távozni, legalábbis ha nem szeretnénk ennél sokkal lejjebbi szinteket meglátogatni.

  Napos: itt nincsenek olyan izgalmak mint órás nézetben, 3 hete tök nyugodtan oldalazunk, illetve enyhén emelkedik az ára, viszont ha az RSI csíkra tekintünk, lassan megérkezünk a felső zónába, ami izgalmassá teheti a dolgokat! Izgalmas történéseket akkor várhatnánk, ha a gyertyák is a piros emelkedő háromszög ellenállását ostromolják, még azt megelőzően hogy az RSI felső zónájában kialakul a kereszt! Azonban ez első nekifutásra elképzelhető hogy csak egy 400$-os kiugrásszerű emelkedéshez lesz elég, ami nem is baj, mert így lehetőséget kap a háromszög vissza-tesztelése, amelyről ha újra erőre-kap az ár, akkor nagyjából biztosra vehető az 5k-s magasság.
  Tehát még nincs biztonságban az ár, de ha az elkövetkezendő napokban jönnek az építkezéshez szükséges történések, akkor kis idő múlva viszonylag jobban kinéző szintekre kerülhetünk!

  [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
  A Facebookon egy tegnap este indított szavazás: -Szerinted melyik árszinttel találkozunk előbb? 6,000$ vagy 2,000$ Jelentős többségiségben vannak azok, akik szerint a 6k-s ár elérése a valószínűbb! Ez szerintem is rendben van, habár az ehhez szükséges pozitív hírek terén még mindig elvagyunk maradva és abban is lehet igazság, hogy az ehhez szükséges alap nem úgy kellene kinézzen, mint amit az utóbbi 3 hét mozgása tükröz.
  Amiért én mégis pozitívan látom a szituációt, az még a február 8.-ai határozat 200-as mozgóátlag áttöréséhez nyúlik vissza, azóta sikerül ezen mozgóátlag fölött tartani a gyertyák mozgását. Ez a mozgóátlag Március 4.-én, illetve 14.-én 2 leszúrással is vissza-tesztelésre került, ami egy jó pont, viszont sokáig mégsem kellene húzgálni az oroszlán bajszát!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi longs gyertya olyan felszúrósra sikeredett, amiből csak annyit lehet leszűrni, erő híján tovább léptek a bikák, feltéve csak azzal a szándékkal, hogy ezt jövő hétre elnapolják! Sok lehetőségük viszont nincs, különben hamar a 20 ezres támaszon találják magukat, amely szituáció kialakítására nem kellene megvárni, hogy reagálnak a macik.
  Az a bizonyos felszúrás megvolt a shorts oldalán is, tehát ismét azt kell mondjuk, a bikák szerencsétlenkedésének nem kihasználását, megköszönhetjük a maciknak!
  Tehát abban hogy az utóbbi 3 hét izgalommentesen telik, mindkét oldal szerepet vállal, viszont ha nem becsapósak az utóbbi bő 1 hónap történései, akkor közel van az a pont, amelyen átbillenve, a 6k-s várakozások nemcsak várakozások lesznek, hanem konkrét tények! A folyón átkelés pedig majd akkor legyen probléma, ha odaértünk!

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: 9 hete szinte teljesen beállt a hetes mozgás(ahogy a novemberi zuhanást megelőzően is), azt megelőzően utoljára a piros körrel megjelölt nagyobb maci gyertyánál lehetett arra számítani, hogy újra a 3k-s szint átlépésre kerülhet.
  De itt mintha megtörni látszana, az előző esetekben, a piros színnel bekarikázott gyertyák utáni kötelező csökkenés. Ennek a további csökkenés elmaradásnak az is oka lehet, hogy megjelent a 200-as mozgóátlag, tehát ha itt piros jelzésnek megfelelően, tovább zuhan az ár és a 200-as mozgóátlag átlépése kerül, majd ha alulról ez a mozgóátlag vissza-tesztelődik, ott jöhettek volna az aggódó 2k-s szint környéki várakozások.

  [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
  Viszont amiért jelenleg sem örömteli a hangulat, az a felülről történő 200-as mozgóátlag vissza-teszt elmaradása is okozhatja. Ez a vissza-teszt, a január utolsó heti zárásnál lett volna aktuális, azóta ez lóg a levegőben, tehát a jelenlegi bizonytalanságnak ez a vissza-teszt hiány is lehet az okozója, amit 3,400$ környékén lehetne pótolni!
  RSI a plafont súrolja, tehát sürgősen döntésre kell jutni, átlépjük-e a piros ellenállást, majd megtámadjuk 5k-s magasságot, esetleg megpróbálkozunk a vissza-teszttel és ha kicsit túlszalad a szekér, akkor 3k közelében kezdhetik dörzsölni a tenyerüket azok, akik 2k környékén szeretnének vásárolni, de ha már idáig kitartottalak, akkor várják meg 1k-t is!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.