Napi tőzsdemustra 03.16

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 03.16

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 2 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8604

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, jól néz ki az 50-es mozgóátlagról történő vissza-teszt utáni 185$-os erősödés, ezzel csak részben lehetünk elégedettek, mivel itt egy ilyen apró mozgással történő emelkedés nem sokat segít, határozat 100$-os méreteket elérő kiugrásokra lenne szükség! Ebben a 185$-os emelkedésben féltávnál, tehát a kék oldalazó sáv ellenállásának elérésekor egy tökéletes vissza-teszt alakult ki, ami talán jobb eredményre vezethetett volna ha a sáv fölött alakul ki, de így sem panaszkodhatunk, nagyjából annál a 4,020$-os magasságnál értük el a fekete ellenállását, ahova vártuk.

  Ezen az ékén viszont fennakadhatunk, ahogy erre a fekete leforduló nyíllal is utalok, tehát ez a jelenlegi 4,058$-os kisebb felszúrás nem maradhat ennyiben, mert ha igen, akkor fel kell készülni egy kisebb csökkenésre.
  Ez a csökkenés ha bekövetkezik, akkor ahogy a fekete nyíllal mutatom, a zöld támasz zónába érkezhet meg az ár, illetve előtte még van egy sárga emelkedő támasz, amely egy emelkedő csatornát tudna kialakítani, erről még kialakulhat egy fordulat, ezt indokolná fekete ék is! Viszont ha sikerül legyőzni ezt a fekete éket, tehát kihúzni azzal a méregfogát, akkor most egy kisebb pihenőt követően, a tegnapi intenzitással megtámadhatjuk a 4,200$-os tavaly December 24.-ei csúcsot és ezzel egy nagy piros pontot teszünk a trendforduló lehetősége mellé!

  Napos: iszonyúan hosszúnak néz ki az itt látható oldalazó mozgás, amely még a novemberi 3,000$-os zuhanás után alakult ki, viszont lényegtelen milyen hosszú az oldalazás, ha a végén sikerül hasonló mértékű válasszal 6k-s szintek magasságában lezárni ezt a fejezetet. Tegnap órás nézetben egy nagyon minimális erősödés ki tudott alakulni, hasonlóan hosszú oldalazást követően mint itt csak kisebb eredménnyel, de tulajdonképpen ugyanazt kell itt is előhúzni a kalapból!
  A volume már méreteiben is eltér az előző 3 hét oszlopaitól, amit a nap további részében, akár még a piros ellenállásig is fellehet tornázni, de eredményre csak akkor vezet ha megfelelő mértékű áremelkedés is csatlakozik hozzá.
  Az RSI csík még mindig meg nem erősítette kék támasza, egyelőre marad a helyén, habár láthatunk egy kisebb fordulatot, amelyből ha megérkezünk a felső zónában, az igényelheti ennek a támasznak módosítását!
  Mai elvárás, ennek az idáig jól induló bika gyertyának minél nagyobbra növelése, amellyel legalább a piros emelkedő háromszög ellenállását 4,200$ magasságában jó lenne elcsípni, majd az elkövetkezendő napok feladata lesz ennek az átlépésének előkészítése! Viszont azt se bánnánk, ha most egy határozott 4-500$-os gyertya megérkezne a következő vékonyka ellenállási zónába, amely fölött 4,452$-os szinten megvalósulhatna a trendforduló, majd ez megnyithatná azt a kaput, amivel novemberi zuhanásra megfelelő választ sikerülne adni!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: tegnap sikerült pozitívan zárni, ami egy minimális siker, de ahogy látjuk, a mai gyertya jelentős felszúrással indul, viszont ha a felszúrást sikerül egy kövér gyertyára váltani, az egy olyan pozitív történés, amire ahogy az ár alakulását nézzük életbevágóan szükség volna! Tehát ez a felszúrás elérte azt a zöld ellenállást, amelyről a február 23.-ai határozat visszafordulás követően nem vártunk volna 22 ezres mélyrepülést.

  [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
  Áremelkedés várása szempontjából, nem egy pozitív történés a macik tegnapi szintén jó teljesítménye, amely határozottan átlépte a sárga ellenállást és még az 50-es mozgóátlag fölé zárás is elég látványosra sikeredett. Ugyanolyan felszúrással indulunk itt is, mint a bikák oldalán, de bízzunk benne, hogy a nap további részében negatív irányba épül tovább, amely ha a tegnapi pozitív hangulat gyertyáját betakarná, az világossá tehetné hogy a macik csak pillanatnyi fellángolásban vannak.

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: 9 hete szinte teljesen beállt a hetes mozgás(ahogy a novemberi zuhanást megelőzően is), azt megelőzően utoljára a piros körrel megjelölt nagyobb maci gyertyánál lehetett arra számítani, hogy újra a 3k-s szint átlépésre kerülhet.
  De itt mintha megtörni látszana, az előző esetekben, a piros színnel bekarikázott gyertyák utáni kötelező csökkenés. Ennek a további csökkenés elmaradásnak az is oka lehet, hogy megjelent a 200-as mozgóátlag, tehát ha itt piros jelzésnek megfelelően, tovább zuhan az ár és a 200-as mozgóátlag átlépése kerül, majd ha alulról ez a mozgóátlag vissza-tesztelődik, ott jöhettek volna az aggódó 2k-s szint környéki várakozások.
  Viszont amiért jelenleg sem örömteli a hangulat, az a felülről történő 200-as mozgóátlag vissza-teszt elmaradása is okozhatja. Ez a vissza-teszt, a január utolsó heti zárásnál lett volna aktuális, azóta ez lóg a levegőben, tehát a jelenlegi bizonytalanságnak ez a vissza-teszt hiány is lehet az okozója, amit 3,400$ környékén lehetne pótolni!
  RSI a plafont súrolja, tehát sürgősen döntésre kell jutni, átlépjük-e a piros ellenállást, majd megtámadjuk 5k-s magasságot, esetleg megpróbálkozunk a vissza-teszttel és ha kicsit túlszalad a szekér, akkor 3k közelében kezdhetik dörzsölni a tenyerüket azok, akik 2k környékén szeretnének vásárolni, de ha már idáig kitartottalak, akkor várják meg 1k-t is!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.