Napi tőzsdemustra 03.15

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 03.15

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hét, 1 nap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8587

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, a február 24.-ei határozott visszaesés után nem találjuk a továbblépést nyitját, de a mögöttünk hagyott 3 nap még ennél is rosszabb képet mutat, pedig mint látjuk mindkét irányba van lehetőség! Tegnap 15 óra magasságában láthatunk egy kicsit fürgébb mozgolódás, ez azonban csak egy a kék oldalazó sáv támaszára történő leszúrást jelentett, illetve volt felfele is egy kisebb kiugrásszerűség, aminek ugyebár a piros zászló lehetőséget kellett volna megvalósítani.

  A fekete színnel látható, enyhén emelkedő ék támaszán kúszik felfelé lassan az ár, ami a tegnapi hirtelen le-fel mozgolódást követően, apró gyertyából álló mozgással az 50-es mozgóátlag fölé kerekedett, majd arról mintha elindult volna egy lassú eléggé gyenge lábakon álló emelkedés, de nyilvánvaló hogy ez kevés.
  Tehát ha a fekete ék támasza fölötti kapaszkodásnak van jelentősége, akkor erről most az ellenállás irányába kellene elmozdulni, amit gyorsabb tempóval 4,020$ magasságában, lassan akár egy hétig is elhúzott mozgással 4,050$ magasságában lehetne elcsípni.
  A volume oszlopoknál is megtörtént a kiugrás, csak hát ez a kiugrás egyenlő a nullával, ezért nem is vesszük annak ami, de a mögöttes szándékra azért kíváncsiak lennénk.
  Ha kék oldalazó sávon belüli mozgást nézzük, akkor most az ellenállás lenne a soros, illetve ha visszamenőleg megnézzük hányszor járt ennek az ellenállásán, támaszán az ár, akkor itt már felfelé távozással is számolnunk kellene, ezzel a pozitív elvárással szettnénk holnap szembesülni!

  Napos: a tegnapi napot is sikerült megúszni izgalommentesen, ebben csak az-az egy darab 15 óra magasságában látható szurkálódás tudott némi izgalmat belevinni. A volume változatlanul alacsony, de mint említettem ehhez jó néhány száz dolláros elmozdulásra lenne szükség, amit iránytól függetlenül várunk sok szeretettel! Az irány mindegy, de elsősorban akkor is az emelkedésre várunk, amelyben ha szerepe van a chartra rajzolt piros emelkedő háromszög alakzatnak, akkor ennek a jelzésnek megfelelően egy 800$-os erősödéssel nézhetnénk szembe! AZ RSI csík még meg nem erősített kék támasza, nem tudni kap-e szerepet, esetleg a most látható fordulásszerű mozgás újra az felső zóna irányába veszi az útját, majd ezt a megérkezést a már említett 800$-os erősödési lehetőséggel sikerül megtámogatni!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki az előző napi pihenő annyira megtetszett a bikáknak, hogy ezt tegnap megismételték, tehát elég hosszú hétvégére készülnek, ettől függetlenül számítsunk tőlük meglepetésre, hátha a hétvégi bulira készültek rá, amelynek igen jól kellene elsülni hogy hatásos is legyen!
  A macik részéről még mindig nehéz eldönteni, csak beetetés zajlik vagy ezek a mostanában látható alacsony szintek tényleg rossz passzra utalnak. A tegnapi nap visszalépése semmit sem jelent, viszont ha erre a mai napon sikerről további mínuszos mozgással ráerősíteni, az jó iránynak számít áremelkedés szempontjából, de még mindig elmarad attól a fekete támasztól, amely alatt jöhetnének a medve gondok. Erről a fekete támaszról vagy a jelenlegi mozgásból megtörik a sárga ellenállást, esetleg az 50-es mozgóátlagot, az egy elég világos szándék némi maci erősödésre!

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: 9 hete szinte teljesen beállt a hetes mozgás(ahogy a novemberi zuhanást megelőzően is), azt megelőzően utoljára a piros körrel megjelölt nagyobb maci gyertyánál lehetett arra számítani, hogy újra a 3k-s szint átlépésre kerülhet.

  [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
  De itt mintha megtörni látszana, az előző esetekben, a piros színnel bekarikázott gyertyák utáni kötelező csökkenés. Ennek a további csökkenés elmaradásnak az is oka lehet, hogy megjelent a 200-as mozgóátlag, tehát ha itt piros jelzésnek megfelelően, tovább zuhan az ár és a 200-as mozgóátlag átlépése kerül, majd ha alulról ez a mozgóátlag vissza-tesztelődik, ott jöhettek volna az aggódó 2k-s szint környéki várakozások.
  Viszont amiért jelenleg sem örömteli a hangulat, az a felülről történő 200-as mozgóátlag vissza-teszt elmaradása is okozhatja. Ez a vissza-teszt, a január utolsó heti zárásnál lett volna aktuális, azóta ez lóg a levegőben, tehát a jelenlegi bizonytalanságnak ez a vissza-teszt hiány is lehet az okozója, amit 3,400$ környékén lehetne pótolni!
  RSI a plafont súrolja, tehát sürgősen döntésre kell jutni, átlépjük-e a piros ellenállást, majd megtámadjuk 5k-s magasságot, esetleg megpróbálkozunk a vissza-teszttel és ha kicsit túlszalad a szekér, akkor 3k közelében kezdhetik dörzsölni a tenyerüket azok, akik 2k környékén szeretnének vásárolni, de ha már idáig kitartottalak, akkor várják meg 1k-t is!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.