Napi tőzsdemustra 03.14

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 03.14

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hét, 2 napja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8563

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, természetesen tegnap sem arra számítottunk, hogy még ettől a szűk piros csökkenő csatornától sem tudunk megszabadulni, dél környékén kinézett az ár, de gyorsan vissza is állt a csatornában való mozgás! Tehát a zászló lehetőség még nem tudott kibontakozni, de a lehetősége még mindig adott, viszont mivel telik az idő és a csatornában egyre lejjebb kerülünk, így a sikeres folytatás esetén nem elég csak zászló jelzése alapján a 80$-os lehetőséggel élni, itt minimum a duplájára lenne szükség, ami még mindig nem oldja meg a helyzetet.

  A fekete emelkedő ék, a fekete nyílnak megfelelően ugyancsak a zöld támasz zónába kényszerítheti vissza az árat, ezért csak egy a 4074-4200$ közötti zónába vagy ezt meghaladó kiugrás állíthatna elő új szituációt!
  A 4,020$-os magasságban, várhatóan érintésre kerülő fekete ellenállás párjaként, ha nem az ék alakzat lesz a végső megoldás, hanem egy szélesebb emelkedő csatorna, akkor ennek a támasza a sárga színnel behúzott 3,800$ alatti érintéssel kaphat megerősítést.
  No, de megint túlságosan előre szaladtunk a lehetőségek terén, először oldjuk meg ez a piros csatorna problémáját, amivel ha lehet húzzuk be a zászló lehetőséget, majd jöhet a kék oldalazó sáv kilépési problémájának megoldása, ami ebben a tempóban még holnap is probléma lesz!
  A volume továbbra is arra vár, hogy az igényeknek megfelelően bemutathasson egy kiugrást, viszont a zászló érdekében egy zöld oszlopra kellene számítsunk.

  Napos: az utóbbi 3 hét mozgása tökéletesen megegyezik a január közepétől, február közepéig tartó mozgással, amit most is egy nagyobb medve gyertya nyitotta meg. Ezt a gondolatmenetet folytatva került az RSI csíkra egy megerősítés nélküli kék támasz, ennek a támasznak a dőlésszöge még változhat, de ha ugyanaz a stratégia mint január-februári esetben, akkor ezen a támaszon látnunk kell egy fordulatot, amelyet követően a február 8.-február 23. közötti 800$-os erősödéshez hasonló folytatást kellene lássunk, illetve ha ezt sikerül teljesíteni, akkor a februárban elmulasztott 5k környékére érkezést is bepótolhatjuk!
  A volume oszlopok földszint közeli mozgása egy ilyen erősödésre megkezdésére tökéletes nyugalmi állapotban van, viszont ha azt az oszlopok tetejére huzat piros ellenállást egy zöld oszloppal sikerülne áttörni, az egy elég pozitív jelzés értékkel bírhat, csak hát ehhez komoly fundamentális alátámasztásra is szükség volna!
  Mindezek ellenére én pozitívan látom a helyzetet, ennek ellenkezőjére akkor kellene gondoljak, ha a 3k-s támasz zóna közelében mutatkoznának vészjósló jelek, ilyenről egyelőre még nincs szó!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs pozíciók tegnap ismét eljutottak arra a szintre, hogy tartottak egy pihenőnapot, illetve a kialakított gyertyával még a fordulat alapkövét is letehették, ezt megerősítendő 23 ezres szint fölé történő erősítést kellene a mai napon lássunk.
  A shorts pozíciók kiugrásszerű emelkedését, a világoskék csökkenő égből kilépéskor kellett volna lássuk, esetleg másnap, ami szerencsére elmaradt, a mai mozgás egyelőre csökkenő irányú, ami akkor segíthet a bikák szerencsétlenkedésén, ha a 8.-án átlépett fekete ellenállás nem csak vissza-tesztelésre, hanem áttörésre is kerül!

  Short chart:

  Long chart:

  Hetes nézet: 9 hete szinte teljesen beállt a hetes mozgás(ahogy a novemberi zuhanást megelőzően is), azt megelőzően utoljára a piros körrel megjelölt nagyobb maci gyertyánál lehetett arra számítani, hogy újra a 3k-s szint átlépésre kerülhet.
  De itt mintha megtörni látszana, az előző esetekben, a piros színnel bekarikázott gyertyák utáni kötelező csökkenés. Ennek a további csökkenés elmaradásnak az is oka lehet, hogy megjelent a 200-as mozgóátlag, tehát ha itt piros jelzésnek megfelelően, tovább zuhan az ár és a 200-as mozgóátlag átlépése kerül, majd ha alulról ez a mozgóátlag vissza-tesztelődik, ott jöhettek volna az aggódó 2k-s szint környéki várakozások.
  Viszont amiért jelenleg sem örömteli a hangulat, az a felülről történő 200-as mozgóátlag vissza-teszt elmaradása is okozhatja. Ez a vissza-teszt, a január utolsó heti zárásnál lett volna aktuális, azóta ez lóg a levegőben, tehát a jelenlegi bizonytalanságnak ez a vissza-teszt hiány is lehet az okozója, amit 3,400$ környékén lehetne pótolni!
  RSI a plafont súrolja, tehát sürgősen döntésre kell jutni, átlépjük-e a piros ellenállást, majd megtámadjuk 5k-s magasságot, esetleg megpróbálkozunk a vissza-teszttel és ha kicsit túlszalad a szekér, akkor 3k közelében kezdhetik dörzsölni a tenyerüket azok, akik 2k környékén szeretnének vásárolni, de ha már idáig kitartottalak, akkor várják meg 1k-t is!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.