Napi tőzsdemustra 02.24

Kezdőlap Fórumok Kriptoworld Hírek Napi tőzsdemustra 02.24

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #8097

   BTC, órás nézetben csak óvatosan haladunk előre, de a tegnapi teljesítmény, tökéletes határozottsággal kiléptette, az emelkedő háromszögből, a kék oldalazó sávból és a piros emelkedő csatornából is az árat!
   A zöld háromszög nagyjából 127$-os erősödési lehetőségét, az első rohamban sikerült elérni, ahol akár ki is fulladhatott volna a történet, de az éjjeli mozgásnak némi plusszal 4,193$-os magasságot sikerült elérni.
   A piros csatornának csak annyi volt a feladat, hogy 4,060$ környékén megérkezünk az ellenállásra, de sikerült a legjobb megoldást választva átlépni rajta.

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   A kék oldalazó sáv még szerepet kaphat, ha a jelenlegi magasságból azt vissza-teszteljük, azonban ez a vissza-tesztelés remélhetőleg még a mai napot kivárja, ami alatt a 4,400$-os ellenállási zóna is elérhetővé válik. Ebbe a 4,400$-os ellenállási zónába, azonban nem elég megérkezni, sőt ajánlott nem csak megérkezni, hanem határozottan át is kell lépni! Ezt a feladatot, ha csak ma nem csapunk nagyon a lecsóba, akkor a következő hétre kellene áttolni és habár sok idő, de ha erre 2 hét múlva kerülne csak sor, akkor ezzel lehetőséget kapna a hetes mozgás arra, hogy a jelenlegi színtől, vissza- tesztelje a 4k-s támaszt, amiből már pozitívabban lehetne hozzáállni a folytatáshoz.
   A 18.-ai erősödést 3 részre osztottam, amit behelyettesítve a jelenlegi mozgásba, jelenleg a 2. fázisban lehetünk, ha így van, akkor a 3.-kal meg kellene karcolni a 4,280-4,300$-os magasságot, tehát óvatosan a zóna alatt maradva!

   Napos: nem meglepő módon a 4,400$-os magasságban húzódó ellenállási zóna, a novemberi 3000$-os zuhanás korrekciós erősödésének tekintetében, fibo 0.38 szintjét elérve még nem egy izgalmas magasság, viszont 5k magasságában fibo 0,61 már sok mindenbe beleszólhat!
   Maradjunk a jelenben, ahol a 4,400$-os zónát vagy el sem érni, jobb esetben a 4,600$-os magasságot elérve át kellene lépni. A volume oszlopok nem mutatnak kitörő aktivitást, tehát ez emelkedés néhány pozitívan gondolkodó befektető mozgathatja, ennek viszont ellentmondhat a longs charton is látható megnövekedett aktivitás! RSI szerencsére tartja azt a magasságot, amelyen még van feljebb, de már nem nagy a mozgástér, itt ha elővesszük a hetes igényeket, akkor ezt már csak egy napig kellene kihúzni, majd jöhet egy hetes pihenő, amely idő alatt csökkenő irányba engedhet a nyomáson.
   Tehát az a széles kék csökkenő csatorna nem kapott megerősítést, köszönhetően a zöld háromszögnek, amely egy csökkenő irányú árbócot segíthetett volna, de mivel ezzel a 3000$-os csökkenő jelzésével szinte nullára vitte volna vissza az árat, így ennek nem láttam értelmét, nem is nagyon foglalkoztam vele, viszont ahogy látjuk, a csökkenő mozgással szembement a 8.-ai kiugrás,ez a lendület viszi azóta is az árat.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charts mozgása, végül mégis kezd hasonlítani a piros színnel bekarikázott decemberi mozgáshoz, ami a 29 ezres szintet elérve, ha erre van igény megérdemli a pihenőt! Már tegnap sikerült megkezdeni a vissza-kapaszkodást, ami az árban is megmutatkozott, ezt már a mai nap néhány órája alatt sikerült meghaladni, eredménye azért nincs, mert a macik is próbálnak nem lemaradva kapaszkodni.

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   Tehát próbálnak kapaszkodni a maci, de jelenleg egy olyan alacsony szinten vannak, hogy ha itt igazán odatennék magukat a vevők, akkor elérhetnék azt a pontot, ahol a shortosok fel is adhatnak a küzdelmet. A 18 ezres szintet tegnap megcsíptük, ami egy 2018 május 12.-én kialakított csúcs, ezt augusztusban 17 ezres mélységgel sikerült alulmúlni! Ezeket a mennyiségeket kihasználva kellene a vevőknek még azt megelőzően jelen pillanatban 6,000$-os magasságba erősödni, azért hogy az esetleges következő eladói fellángolásnak legyen mozgástere!

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes gyertyával nem nagyon, sőt egyáltalán nem lehetünk megelégedve, mivel a gyertyának nem sikerült átlépni a kék ellenállást, és a kialakult Doji gyertya, továbbra is nyitva hagyta a bizonytalanság kapuját! Az RSI csíkra bejelölt értékek, a kereszt utáni teljesítményt mutatják, itt főleg annak van jelentősége, ami az alsó zónából történet fordulat után következik, viszont ahogy látjuk a decemberi kereszt után, csak 800$-os pluszt jelentett, ezt kellene még kiegészíteni egy 1,200$-os a január végi keresztet követően, ami mivel nem az alsó zónából indult, így a 800$-os kiegészítésének számít!
   Amit múlt héten elmulasztottunk, tehát a piros ellenállás elérését, jobb esetben átlépését, azt az előttünk álló héten kellene bepótolni, ha ez a küldetés sikeres lesz, csak akkor állhátunk hozzá pozitívan a folytatáshoz, aminek feladata 6k magasságában az 50-es mozgóátlag elérése!

   ETH mozgására szintén nem panaszkodhatunk, ami 20.-a magasságában megérkezett a kék ellenállásra, majd 3 nappal később a piros volt a soros, ma pedig ezen átlépve jöhet a 200-as mozgóátlag! Tehát továbbra is tökéletesen követjük a Bitcoin mozgását, ennek megfelelően ha a Bitcoint 4,400$-os zóna alatt korrekcióba kezd, akkor itt is hasonlót fogunk látni remélhetőleg a 200-as mozgóátlaga elérését követően!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.