Napi tőzsdemustra 02.21

Kezdőlap Fórumok Kriptoworld Hírek Napi tőzsdemustra 02.21

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #8027

   BTC, kedden próbáltuk megemészteni a hétfői nap pozitív történéseit, és kíváncsian vártuk, van e ebben még vagy ez csak egy sikertelen próbálkozás lesz, amely határozottan vissza lesz verve. A szerdai nap letisztázta, hogy ez egyelőre se tovább emelkedni nem fog, se bezuhanni, legalábbis a jelen mozgásból kiindulva erre lehet következtetni!
   Kialakult egy 4000$-os csúcs, amelyet tegnap egy felszúrás 5$ híján elért, ma hajnalban pedig 10$-ral sikerült átszúrni.
   Tehát itt kék színnel kaptunk egy nagyjából 24$-os oldalazó sávot, amelyen belül egy piros emelkedő csatorna, remélhetőleg azzal a szándékkal tereli felfelé az állat, hogy sikeresen kiterelje az oldalasból! Ezen a piros csatornán belül, most meg kellene látogatni a támaszt, amelyről elrugaszkodva próbát kellene tennie a kék oldalazás elhagyására, majd kilépés után a piros csatorna ellenállásáról vissza-tesztelni a kék sávot és kideríteni van e szándék további emelkedő mozgásra, vagy csak ismételten az időt húzzuk, ahogy a 8.-ai események után is tettük.

   Napos: a mai charton, azon kívül hogy láthatjuk az előző két nap apró gyertyáját, a jelenlegi figyelmet a Ribbon indicator irányába próbálom terelni. Ez egy 6 sávos mozgóátlag indikátor, amely viszonylag az események elején ad egy kapaszkodót. A chart bal felső sarkában, a novemberi 3000$-os visszaesést megelőzően, az indikátor sárga 20-as átlaga, igyekezett a többi alatt maradni, ezzel arra utalni, hogy az emelkedés szándéka hiányzik a mozgásból. Ez a sárga 20-as átlag, azóta töretlenül a csökkenő irányú szándékokat erősítette, de a 8..-ai kiugrásnál már kezdtek ezek az átlagok egymás irányába csoportosulni, ez eredményre csak 18.-ai nyomás folytatásánál vezetett. Ennek a nyomásnak következtében a 20-as átlag, jelenleg a 45.-ös átlagot próbálja legyőzni, de a többi mozgóátlag is igyekszik követni, ami arra utal hogy erősödik a felfele irányuló nyomás.
   Csak erre az indikátorra alapozni egy stratégiát nem érdemes, ehhez kellenek más egyéb pozitív jelzések is, ez csak egy megerősítést ad!
   Az RSI csík itt most nem látszik, de sikerült a piros ellenállás felé megérkezni, tehát a plafont súrolva jöhetne valami újabb határozott emelkedő mozgás.
   A volume oszlopoknak, valami nagy teljesítményt kellene mutatni, ahhoz hogy elérjék a piros emelkedő ellenállást, de ha megnézzük az utóbbi 7 nap jelentős zöld nyomását, az nem arra utal, hogy itt valami csökkenő irányú mozgolódás előkészítése zajlana, ami ettől függetlenül akármelyik pillanatban beköszönhet, ez ellen védekezni csak egy 3,800$ környéki stop szinttel lehet, az én stratégiában ilyen stop szint azonban nem szerepel!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a piros színnel bekarikázott jelentős longs pozíció csökkenés aljánál, láthatóan ugyanolyan fordulási kísérlet történhet, mint az December 20.-ai hasonló szituációnál, tehát ennek megfelelően a 29 ezres ellenállást kellene most célba venni. Eltérés a decemberi szituációhoz képest, a maci pozíciók mozgásában keresendő, mivel amíg decemberben a macik csúcson voltak, jelenleg inkább a pincérnek nevezhető mélységben próbálnak mozgolódni.
   Tehát a short pozíciók száma a 20 ezres szinten van jelenleg, ahova tegnap egy 2000 egységnyi emelkedés után érkeztek meg, ez azt jelenti próbálnak kapaszkodni, viszont ezt a tempót ma is tartaniuk kell, különben értékes információt küldenek a bikák irányába. Viszont ha a macik megteszik azt a szívességet, hogy tartják a jelenlegi szintet, esetleg benéznek a 17-18 ezres támaszok alá, ott lehet keresnivalójuk a bikáknak!

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes gyertyával nem nagyon, sőt egyáltalán nem lehetünk megelégedve, mivel a gyertyának nem sikerült átlépni a kék ellenállást, és a kialakult Doji gyertya, továbbra is nyitva hagyta a bizonytalanság kapuját! Az RSI csíkra bejelölt értékek, a kereszt utáni teljesítményt mutatják, itt főleg annak van jelentősége, ami az alsó zónából történet fordulat után következik, viszont ahogy látjuk a decemberi kereszt után, csak 800$-os pluszt jelentett, ezt kellene még kiegészíteni egy 1,200$-os a január végi keresztet követően, ami mivel nem az alsó zónából indult, így a 800$-os kiegészítésének számít!
   Amit múlt héten elmulasztottunk, tehát a piros ellenállás elérését, jobb esetben átlépését, azt az előttünk álló héten kellene bepótolni, ha ez a küldetés sikeres lesz, csak akkor állhátunk hozzá pozitívan a folytatáshoz, aminek feladata 6k magasságában az 50-es mozgóátlag elérése!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.