Napi tőzsdemustra 02.12

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 02.12

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #7844

   BTC, múlt héten valamelyik elemzésben azt olvastam, hogy a 12.-ei naptól nagy változásokat kellene lásunk pozitív értelemben, ennek megfelelően próbáljuk kitalálni van e ennek realitása vagy ismételten sikerült valakinek egy nagyot mondani, ezt arra alapoznál, hogy azóta ennek a valakinek az elemzései szünetelnek…
   Én már a tegnapi, sőt a tegnapelőtti naptól is megoldásra számítottam, de mint látjuk ez a kérdés továbbra is nyitott! A megoldás ismét egy hosszabb oldalazásból kell megszülessen, amit tegnap még egy csökkenő irányú háromszöggel rajzoltam fel, de a tegnapi sikertelen próbálkozások, illetve az éjjeli határozottnak indult csökkenő irányú elmozdulás, ismételten sikertelen volt.
   Tehát egy kék oldalazó sáv ismét a meghatározó, amelyből csökkenő irányba a 7. sikertelen kísérlet is megvolt, szemben felfelé a 3. próbálkozással. Viszont mivel ezek a csökkenő irányú próbálkozások, egyre lejjebbi csúcsokat rajzolnak ki, ezeket összekötve egy támasz vonallal, végeredmény a kapunk egy lila enyhén csökkenő éket, ami abból a szempontból jó hír, hogy felfelé adhat elmozdulási lehetőséget, de mivel egy nagyon enyhén csökkenő ékről beszélünk, csak arra elég hogy a kék oldalazásból történő kilépésre a 4. próbálkozás is megtörténhessen.
   Órás szempontból a jelen szituációban, akkor láthatunk tisztában, ha felfelé mozgás átlépi az 50-es mozgóátlagot és visszaérkezünk a zöld ellenállás zónába, ennél a pontnál 65%-os továbblépési lehetőséget tippelnék!
   Csökkenő irányba akkor látnák problémát, ha a fibo 0.38 szint alá benézünk, majd ezt követően fibo 0.5-ig, nagyobb tempóval 0.61 is lehet a következő megálló 3,500-3,525$ magasságában!
   Azt hogy mit várhatunk a 12.-ei naptól, szerintem még annak számára is meglepetés lesz, aki nagy pozitív elmozdulásra számít, viszont az általam felvázolt lehetőségek, nem meríti ki a nagy elmozdulás kereteit, csak egy apró mozgolódásnak tudnak megfelelni!

   Napos: egyelőre pozitív történés az RSI csíkok piros ellenállás fölé érkezése, viszont köszönhetően a tegnapi kis mértékben negatív napnak, létrejött egy kereszt, amelyet gyorsan ki kellene javítani! Ez a gyors javítás, természetesen egy 1 napos mozgást jelent, amelyet minimálisan a tegnapi 3,681$-os szinten nyitó maci gyertya betakarása jelentheti, de hogy meggyőző legyen egy ilyen javítás, ismételten a kék ellenállás átlépésével kellene próbálkozni.
   A kiugrást követően, piros színnel bekarikáztam a január 6.-10. közötti Bart Simpson alakzatot, jelezve hogy a jelen mozgásból is született hasonló megoldás, és ahogy látjuk az utóbbi 3 nap mozgása, ehhez igyekszik alkalmazkodni, majd ennek a végére, a mai napon tehetnénk pontot a 3,400$-os szint alá történő bezuhanással!
   Tehát itt ismételten kimaradhat, egy a kék nyíllal is jelzett kiugrási lehetőség, ami még nem feltétlenül jelent katasztrófát, mivel a 8.-ai kiugrást megelőzően, sem láttunk olyan határozott a csökkenést lezáró mozgást, ami indokolná a jelen szituációból, az újabb kiugrással történet fordulat megerősítését.
   Viszont hogy mindenkinek megfeleljünk, inkább alakuljon ki egy olyan szerényebb 100$-os visszaesés, ami 3,500$ magasságából alakítja ki a kék nyílnak is megfelelő kiugrási lehetőséget, azzal hogy holnap visszaerősödik legalább a kék ellenállásra, ha ez megtörténik, akkor ennél a szitunál, a 2,965$-os támaszon tervezett pozíción nyitást előbbre hozom!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart szempontjából amit vártam azt megkaptam, tehát a fekete ellenállás fölött megtörtént a gyertya zárás. Ez természetesen csak egy kis pozitívum, de kezdő lépésnek tökéletesen megteszi. A mai napon, ez megerősítés kaphat vagy jöhet egy kijózanító pofon, 1000 egységnyi visszaeséssel!
   A macik is pozitív napot zártak, de nagyon szerény igyekezetnek tűnik, amit sikerült összekaparniuk, és a jelen pillanatban is látható csökkenés nem arra utal, hogy valami nagy dobásra készülnének, ennek ellenére nem becsüljük le őket sem!
   Tehát arra számítunk, hogy a bikák megtartják és élnek az ellenállás fölötti lehetőséggel, amire ráerősítenek a macik, a támasz ismételt megközelítésével, ennek alapján ár szempontjából is felfelé kapnánk elmozdulási lehetőséget.

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes gyertya, az előző 3 hét gyertyáihoz képest, elég pozitívan teljesítettünk, köszönhető ez a 8.-ai kiugrásnak, de azt is megköszönhetjük, hogy a kiugrásnak, erre a hétre átcsúszott a korrekciója. A korrekcióról még óvatosan, mert egyáltalán nem biztos, hogy ez fog következni, tehát ha ez a korrekció elmarad, az egy konkrét válasz arra, hogy erősödés folytatódhat!
   Az RSI alsó zónájában történő keresztet követően, a szerény 800$ egy nagyon gyenge teljesítmény, néhány 2018-as erősödéshez képest, ezt most egy szerencsés 1,200$-os további emelkedő mozgásnál, az 5k-s magasság elérésével ki lehetne egészíteni, vagy az 50-es mozgóátlag 6k-s magasságával, csatlakozni a tavaly februári és áprilisi bullrun-ok táborába!
   Tehát az előttünk álló héttől, pozitív értelemben az várnánk, hogy a kék ellenállást konkrétan lépjünk át, majd érkezzünk meg a piros ellenállásra!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.