Napi tőzsdemustra 01.24

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 01.24

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #7368

   BTC, tegnapi körkép kicsit negatívra sikeredett, viszont ahogy látom nagyobb sikert értem el vele, mint az előző napok pozitív iránykereséseivel. Azonban nem csak azért gondolkodtam lefelé mert mostanában ez a divat, hanem mert erre utaló jelek mutatkoztak, megcáfolva azokat, akiknek az a kifogása, hogy mindig mindent pozitívan látok.
   A jelenlegi mozgást akkor tudnám pozitívan látni, ha a rózsaszín ellenállás átlépésre kerül, viszont ha itt nincsenek határozott felfelé irányuló mozdulatok, akkor semmit nem ér az egész! Tehát ha választani lehet, akkor csak az időhúzás kedvéért ne is lépjük át a rózsaszín ellenállást, hanem inkább alakuljon ki egy olyan a kék ellenállás alatti jelentős csökkenő mozgás, ami lezárhatja ezt az utóbbi 4 napos bizonytalanságot, de tulajdonképpen 14. napja tartó tetszhalott állapotot.
   A tegnapi napnak annyit köszönhetünk, hogy kialakult egy párja a 3,605$-os felszúrásnak, ezt elkönyvelhetjük mint dupla tető, ami a csökkenő irányú mozgásra lenne egy megerősítés. Ennek a csökkenő mozgásnak a rózsaszín ellenállás alatti mozgás esetén van lehetősége, legalább a rózsaszínt támaszra visszaléptetni az árat, amely támaszt vízszintes vonallal jelöltem, de ahogy látjuk a 3,428$-os csúcs lejjebb van mint január 13.-ai, tehát ha szigorúan a csúcsokat nézzük, akkor a rózsaszín alakzatunk nem egy csökkenő irányú háromszög, hanem egy csökkenő irányú ék, aminek köszönhetően a 13 napos tetszhalott állapotból lefelé kellene kimozdítsa az árat!
   A kék csökkenő támasz azért van x-el jelölve mert még az ehhez szükséges hirtelen csökkenő mozgás nem alakult ki, tehát ha nincs erő a felfelé történő mozgásban, akkor a kék ellenállásnak megfelelő vagy akár sokkal meredekebb csökkenő hullám alakuljon ki!

   Napos: egy megoldási lehetőség, a hirtelen csökkenő mozgással történő lezárás, ami mint látjuk órás tekintetben is mint megoldás felmerült, de ennek létjogosultsága van itt a napos mozgásnál is! Sőt igazán itt lenne létjogosultsága egy hirtelen zuhanással történő sokkolásnak, amivel talán azok is kimozdulni a komfortzónából, akiknek tök mindegy merre megy az ár, ha ezen tudnak hasznot realizálni. Viszont ha megnézzük a távolságokat, órás tekintetben nagy zuhanásnak nevezhetnénk azt a 500-650$-os visszaesést, ami a 3k magasságában húzódó támasz zóna elérését jelentené, ahol konkrét célt a 2,965$-os támasz, esetleg a kék csatorna támasza 2,750$ magasságában jelentene!
   Napos tekintetben nagynak nevezhető visszaesést konkrét szintekre nem nagyon lehet várni, itt inkább a visszaesés gyertyák általi formája a lényeges, ami egy hirtelen záródó vagy egy hosszú leszúrással záró gyertya esetén adna jelzést fordulatra. Ezekre a tavalyi mozgásban jó néhányszor mutatkozott példa!
   A napi elvárás bármelyik irányba, de mutatni a szándékot az elmozdulásra, viszont ez az irány eléggé megtippelhetetlen.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton látható mozgás, nem arra utal hogy egy felfelé irányuló elmozgást próbálnak kialakítani, inkább arra, habár a szándék meg van, de az erő még hiányzik, amit a nagy bálnák tudnák csak hozzátenni az igyekezethez, akik viszont talán arra a nagyobb visszaeséssel történő csökkenő mozgás lezárására várnak, amit a körkép elején is boncolgattam!
   Ezzel szemben a shorts charton a macik igyekezete annyira nyugodt, hogy talán már el is szunyókáltak! Ezt a nyugodtnak látszó állapot, ha az erőtlenség okán alakult ki, akkor még egy végső bedobással rövidre zárható a dolog, amint egy napon belüli felszúrás tudna talán nekünk is jelezni, esetleg tovább zuhanni 20 ezres szintekre, ehhez azonban szerintem arra lenne szükség, hogy a birkák jelentősen megtolják a saját szekerüket!

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
   Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat.
   Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában!
   Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!

    

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.