Napi tőzsdemustra 01.20

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 01.20

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #7290

   BTC, megjött a várt határozott elmozdulás, ami az órás jelenlegi keretek között elfogadhatónak mondható. Ez a kiugrás átlépte a váll vonalat, majd erre szépen vissza is tesztelt, ezt követően azonban csak egy nagyon apró gyertya mutatott emelkedési szándékot, majd egy kis képzavarral élve a vissza-teszt is visszatesztelődött, ez viszont már nem tett jót a folytatásnak.
   Jelenleg még mindig a váll vonal fölött tartózkodik az ár, ami az emelkedés folytatására utalhat, de a kiugrásnál (ami egy csoportos bevásárlás lehetett, legalábbis erre utal a longs charton, ebben az órában létrejött feltűnően kiugró aktivitás) keletkezett pozitív hangulat, mostanra már leült és a folytatásban bekövetkező, talán egy hasonló csoportos akcióra lesz szükség, az újabb pozitív hangulat kialakításához!
   A pozíciót továbbra sem tudtam megnyitni, de nem mondok le róla, ami annyit jelent, hogy a jelenlegi szintről egy durván 50$-os határozott elmozdulásra lenne szükség!

   Napos: az órás idősíkon látható időhúzás árát, az itt napos idősíkon alakuló csökkenő irányú alakzatokkal fizethetjük meg. A csökkenő irányú alakzatok közel, ha a 650$-os csökkenő háromszög jelzése lesz a nyerő, úgy még egy elég barátságos befejezés történhet.
   Sokkal nagyobb problémát, a zöld támasz átlépése jelentheti, ami a kék csatorna ellenállásával közösen zár be egy olyan háromszöget, ami a novemberi 3,000$-os visszaesésnek köszönhetően, csökken irányú árbóc lehetőséggel fenyegetőzik. Ez az utóbbi durvának tűnő lehetőség, bőven 1000$ alatti kb. 800$-os szintre is visszaviheti az árat, ennek azonban sok akadályon át kell haladni.
   Első akadály most a zöld támasz, majd a 3,157$-os december közepi csúcs, ahol dupla alj lehet a mentőöv, de itt van még egy széles támasz zóna, amin határozottan kellene átszaladni és egy erős támasz 2,965$-os szinten, ami még a 2017-es bullrunt megelőző csúcsoknak köszönhető, és ezek az előbb említett szintek még mindig a kék csatornán belül vannak, amelyhez hasonló csökkenő csatornákból(főleg napos tekintetben) ritkán szokott csökkenő irányú folytatás következni(jelentősebb csökkenésre egy emelkedő csatorna utalna).

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   A tegnapi gyertyánban annyi pozitívum van, hogy elérte az 50-es mozgóátlagot, amit a január 10.-ei, 450$-os határozott visszaesés vissza-tesztjeként is nézhetünk, de remélhetőleg a mai gyertya ezt a mozgóátlagot átlépi, a tegnapihoz hasonló gyertyával.
   A két csatornából mindenképpen felfelé kell kilépni, ugyanis csak ebben az esetben húzhatjuk ki a csökkenő irányú jelzések méregfogát, amelyek az utóbbi 9 napban elaltatták a mozgást!
   Napos tekintetben megnézve a volume oszlopokat, ugyanaz a szituáció, mint tegnap órás nézetben, tehát az alacsony volume jelentős elmozdulás közeledésére utal. Ez a jelentés elmozdulás, jobbik esetben a 10.-ei 450$-os visszaesésre lehet válasz, de rosszul is jártunk, ha ez pont segíteni fogja a csökkenő irányú lehetőségek alakulását.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: órás longs charton volt jele a tegnapi kiugrásnak, viszont ez napos nézetben szinte semmit se jelentett, de a végül kialakult gyertya a jelentősnek nevezhető felszúrásával, már elég problémás! Problémát a felszúrás jelenthet, mivel ez egy jele a kifulladásra, tehát új lendületre van szükség, de ha ezt nem használják ki a macik, akkor semmi gond.

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   Shorts charton azt látjuk, hogy a 21 ezres támasz elérését követően, az utóbbi 4 napban igyekeznek pozitív képet mutatni a macik, amely pozitív kép egyelőre csak megbízásokat vagy nagyon apró pozíciókat tartogathat, ezeket egy határozott longs megugrás szépen kitudná söpörni, tehát a megugrás mértéke, esetleg elmaradása, meghatározhatja az elkövetkező napok mozgási irányát!

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően.
   Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban.

   Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.