Napi tőzsdemustra 01.13

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 01.13

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #19154

   BTC, a szombati körképhez képest nincs változás, de nem állt meg az idő, a hétvégén is zajlottak az események, amely a jelen állás szerint, a csökkenő irányú folytatásra utaló jeleket mutat!
   A szombat esti 8,284$-os szintre történő felszúrást követően, csak egy szerény 7,962$-os szintre történő leszúrás következett, többet vártunk, csak hát mivel hétvége volt, a határidős lehetőségek nem játszanak.
   A rózsaszín harmonikus mintánk C hulláma, továbbra sem érte el a 0.88-as szintet, viszont mivel a hétvégi erőtlenség sem tudta jelentősen bedönteni az árat, még egy hirtelen 8,350$ környéki felszaladás segíthetné tökéletesíteni a 3. hullámot és ezzel megerősíteni a 7k környékére visszanézés lehetőségét!

   [xyz-ihs snippet="ad1-for-sidebar"]
   A kép kiegészült egy még meg nem erősített kék háromszöggel, viszont ha a 7,9k környéki fekete támaszok, illetve a 200-as mozgóátlagról történő visszapattanás besegít, akkor még egy 1500$-os árbóc lehetőség is színre léphet! Viszont ahogy az elején is említettem, itt inkább csökkenő irányú jeleket látunk, ennek okán, már tegnap délután beszálltam egy short pozícióval, első nekifutásra a Bitcoin Futures réseit is figyelembe vevő 7,400$-os célszinttel! Jelenleg enyhén pluszos a pozíció és ha sikerül 7,9k környékére lenézni, akkor a nullába húzott stoppal sok izgulni valónk már nincs, viszont ha sikerül ennél is lejjebb, esetleg a célig is eljutni, azzal a stop 7,9-7,5-7,4k szintekre történő mozgatásával, a garantált haszon a lehető legtöbbet hozhatja a konyhára.

   Bitcoin Futures chart: a most hétvégi rés már a múlté, ez jó hír, viszont ahogy a szombati kitérőnél is említettem, ez meghozhatja a kedvet, a további csökkenő folytatáshoz!
   Nem csak csökkenő irányú rések várakoznak, hanem például 10,180$-os magasságban egy tavaly szeptember végén nyitott rés is, amelyre egy hónappal később megoldás születhetett volna, de csak megközelíteni sikerült, illetve egy a kerek 12k-s magasságban még augusztus közepén nyitott rés is tátong. Tehát ha most nincs ez a kettő csökkenő irányba várakozó apró résünk, akkor már ma azon dolgozhatnánk, hogyan lépkedjünk tovább felfelé, aminek max annyi hátráltató tényezője lehet, hogy habár jól mutat, de túl hamar jutunk el olyan magasságban, amire még a jelek szerint nem vagyunk felkészülve.
   A harmonikus minta itt is fenn a charton és mivel a C hullám még nem kerek, de úgy alakul a mozgás, ami a határozott visszafordulás lehetőségét is rejtegetheti. Viszont azt is, hogy a rések maradnak a helyükön, tehát a túl korán záró C hullám, illetve az ezáltal várt mintából nem egyértelmű a 7k-s visszanézés lehetősége, így a múlt heti rések továbbra is nyitva maradnak, de a későbbiek folyamán visszatérésre kényszeríthetik az árat!

   Napos: itt jól látszik, hogy az a bizonyos kék háromszög, az 1500$-os lehetőségével célra vezethetné a kék harmonikus mintát, viszont mivel lehetnek korrekciós elvárások, amelyek akár a 7,600$-os szintre is visszahozhatják az árat, illetve ha már megvan a lendület a lejjebb szúrást. Ha az imént említett forgatókönyv lesz a megoldás, akkor a Futures kitérőnél említett, nyitva maradt résekre, ebben a korrekciós mozgásban találhatunk megoldást! Viszont ahhoz hogy az 1,500$-os árbóc célt érjen, illetve annak korrekciós lefolyása és hogy innen még a havi zárást tökéletesítve 9k-ra felkapaszkodjunk, az előttünk álló két hét szűkösnek tűnik. Tehát valahol sántít az elképzelés, viszont ha most megoldjuk az apró rések problémáját, akkor elveszítjük az árbóc lehetőséget, cserébe kapunk egy zászlót, de mivel annak is 1500$-os célkitűzései vannak és ez a 9k-s szintre mutat, én azt választanám, hogy ne siessük el a dolgokat, oldjuk meg a két kisebb rés problémáját és csak utána kezdjünk bele a 9-10k-t megcélzó túrába.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra sem nyugszik, mindenképp ki akarja tölteni a 20k-s keretet, viszont nem állunk útjában ennek a kerek elképzelésnek, ha kék nyíllal felvázolt módon, sikerül elkerülni a zóna környékén ragadást, esetleg az alá történő még nagyobb bezuhanást. Tehát ha nem sikerül éles fordulatot kialakítani, illetve ha a fordulat meg is történik, de azt nem követi határozott áremelkedés, csak ismétel megbízásokra gyúrás, akkor újabb egy hónappal kitolható a januári várakozós időszak. Probléma akkor lehet, ha időközben a shorts oldal felébred Csipkerózsika álmából és nemcsak egy 23k-s megbízhegyre gyúr, hanem konkrét árlenyomást is előidéz!
   Ha most ránézünk a shorts oldali mozgásra, akkor egyelőre semmi veszélyt nem jelent, de ez akármelyik pillanatban megváltozhat. Jelenlegi mozgás a 3,4k-s mélységbe van beszorulva, ahol minta fordulni szeretne, ha ez most sikerülne, az besegíthet a csökkenő irányban várakozó Futures rések eltüntetésébe, de remélhetőleg a vevői oldal kis résen lesz, a további károk megelőzése érdekében!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
   De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézntné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!

   Elemzéseket a fórumon belül megtaláljátok!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.