Napi tőzsdemustra 01.11

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 01.11

Címkézve: , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #7114
   Kriptoworld
   Adminisztrátor

   Napi tőzsdemustra 01.11

   BTC, órás nézetben felhúztuk a Fibonaccit, ami nekem ennyit mutat, hogy legalább 3,800$ magasságába kellene visszaerősödni és csak ott tarthat jelentősebb pihenőt a mozgás. Ez az emelkedés, majd a korrekció nem nagy meglepetésre, de siker esetén alkalmazkodhat a zöld 3640-3736$-os, most már elég régóta jelenlévő támasz zónához.
   A tegnapi körkép megírása előtte 1 órával történt az első visszaesés ahol végül is az történt amit vártunk, tehát enyhén tovább csökkent az ár, viszont ebben az enyhe csökkenésben, a bikák részéről a legkisebb jele sem mutatkozott a jelenlétüknek, így nem volt más lehetőség csak további zuhanni, ami méreteit tekintve akkora csomag lehetett, mint az első hullámban. A második hullám után a jelenlegi mozgásban már mutatkoznak zöld gyertyák formájában a bikák, azonban elég gyenge próbálkozásokkal, tehát bika csapdáról nem beszélhetünk.
   Idén már jó néhány alkalommal láthattunk hasonló esetekben hosszabb oldalazást, majd abból hirtelen visszarántást, de ebben az esetben, ennek a lehetőségét kizárnám, mivel ez a hirtelen 450$-os bezuhanás, szerintem a 3.-a előtti és a 6.-ai kiugrás pozícióinak zárása, illetve annak okán hogy 4 napig behalt a mozgás, amiből lejött hogy a bikáknak itt már nincs keresnivalójuk és mivel pénzről szól az üzlet, amit csak csökkenéssel lehet ebben a szituációban megvalósítani, ezt 2 hullámban szépen végre is hajtottak. Tehát ha a jelen szituációban, ezek a shortos pozíciók zárásra kerülnek vagy már zárásra is kerültek, akkor sem lesz rakétaszerű áremelkedés hatása, esetleg ha újra nekiállnak építkezni.

   Napos: első megállapítás, hogy a piros színnel felvázolt, de még nem aktív Elliott hullám nem ebben a formában és nem étt fog megvalósulni, tehát a továbbiakban nem is követjük. Második megállapítás, hogy a zöld színű elég masszívnak tűnő trendvonal elég határozottan áttörésre került, viszont ez a hirtelen visszaesés megállt dec. 27.-ei jónak tűnő Elliott 3. hullám kiindulási pontjának magasságában.
   A volume oszlopok 11 napos alacsony jelzéssel utaltak arra, hogy valami jelentős elmozdulás történhet, de mivel felfelé voltak nagyobb jelentőséggel bíró jelzések, így egyértelmű hogy mindenki a váll vonal áttörésére számított és így utólag megnézve, annak a 8.-ai felszúrásnak a váll vonalra, már akkora szerepe volt a a tegnap látható bezuhanásban!
   Ha már túl vagyunk a magyarázkodáson, akkor nézzük meg mire számíthatunk. Az utóbbi hetekben jó néhány alkalommal megemlítettem, annak ellenére hogy mindenki áremelkedést vár, a hírek oldaláról ez nincs alátámasztva!
   Tehát minimum a 3k-s támasz zóna ismételt meglátogatására lenne szükséges vagy ennél jóval nagyobb visszaesésre, ami ha nem egy nagyobb több 100$-os leszúrással végződik, főleg hónapos, hetes de akár napos nézetben is, attól még a fordulat lehetősége mindig fennáll, de csak jó néhány nap múlva kaphat megerősítést, a leszúrás követően viszont már másnap jelentősebb áremelkedés alakulhat ki!
   A tegnapi gyertya, ha egy csökkenő trend alján jelentkezik, akkor kezdhetnénk MorningStar gyertyakombinációra utaló jeleket keresni, viszont erről itt nem beszélhetünk. Rózsaszín támasz alulról, felülről a kék ellenállás egy csökkenő háromszöget rajzol ki, amely háromszögnek a 650$-os mélysége elég konkrétan annak a kék csökkenő csatornának a támaszára mutat, ami még a támasz zóna alsó szintjét elcsípve ideális fordulópontot alakíthat ki, de ezt a támaszt már annak a bizonyos nagyobb leszúrásnak kellene elcsípni, ellenkező esetben a támaszon is átgyalogolhat az ár.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: jelentősen megcsappant a bika pozíciók száma, ezen semmi csodálkozni való nincs, mivel a legnagyobb része biztosan a 4k-s szintek átlépése estére volt megbízásként beállítva, ezeket most már felesleges nyitva tartani, viszont az a tény, hogy ezeknek a pozícióknak a száma még nem erősödött vissza, arra számíthatnak, hogy további csökkenés várható és esetleg a 3k-s szintek magasságában fognak újra próbálkozni.
   Természetesen erre a csökkenésre a shortos kollégák is ráugrottak, ennek következtében a maci pozíciók száma 2000 egységnyi emelkedést tudott bemutatni.
   Longs chartot megnézve, láthatjuk azt az óriási lehetőséget, amit a bikák csak egy szerény 1000$-t sem elérő emelkedést tudtak válaszolni, ami nem egy meggyőző teljesítmény, tehát azoknak akiknek ez a le-fel mozgás, csak a haszonszerzésről szól, nekik tök mindegy melyik irányba, csak határozott mozgás a lényeg.
   Viszont még ne adjuk fel, mert a tegnapi csökkenésre ma még lehet egy erős visszacsapás, ami ha eléri a 4k-s magasságot, mindjárt más gondolatokat ébreszt, mint ez a jelenlegi további visszaeséssel fenyegető szituáció.

   Short chart:

   Long chart:

   Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
   December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
   RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani. Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.