Napi tőzsdemustra 01.11

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 01.11

Címkézve: , , , , ,

1 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #19110

   BTC, megálmodtam, hirtelen 16,500-ra felugrott az ár, no de itt gyorsan vége is szakadt az államnak, tehát a vége lehet hogy rémálom volt… XD
   Az utóbbi Facebook poszt alatt, kiraktam egy kritikus észrevételt! Nem számítottam másra, privátban meg is lett az eredménye! Lényege a Támasz és ellenállási zónák elhelyezésének mikéntje, amiben nem az volt a probléma, hogy miért oda kerül ahova, hanem annak még ha a szabályostól el is tér, legyen valami értelmes magyarázata!
   Nézzük az órás chartot, ahol van egy negatív harmonikus minta elképzelésünk, amit jelen állapotában egyáltalán nem kell komolyan venni, de mivel a B hullám egy majdnem kerek 0.50-es szintre nézett vissza, ha a C hullám is bemutat egy konkrét 0,88-as fordulót, ott már komoly esélyekkel száll versenybe, a D hullámban történő 7k-ra visszanézés!
   Visszatérve a zónákhoz, tegnap gyorsan be is rajzoltam egy közeli támasz zónát, amit estére szépen meg is látogattunk és ahogy egy támasz zónától illik, vissza is lökte az árat. Majd felkerült egy ellenállási zóna, aminek felső szintjét a Facebook poszt alattihoz képest feljebb igazítottam, ennek köszönhetően az éjjeli 8,251$-os szinte történő kisebb felszúrás és az azt követő határozott fordulat, akár már a D hullám kezdeti lépéseit is jelentheti. Viszont mivel a C hullám sokkal lejjebb zárt mint a minimum, ezáltal a D hullám sikere tekintetében is lehetnek kétségeink.Ha most újra visszatérünk a támasz zónába és azt sikerül egy a tegnapihoz hasonló fordulatot bemutatni, azzal még nem biztos hogy jól járunk, mivel beszorulhatunk egy durván 600$ mély oldalazó sávba. Tehát azt kellene kitaláljuk, ha valóban a minta D hullámában utazzunk tovább, amely hullám reményeink szerint nem 7k környékén éri el a célját, hanem még a 7,7k-s jelmez zóna fölött. Ha a D hullám sikeresen bekavar, de a korai C forduló miatt esélytelen a 7k-s célba érkezése, akkor jöhet egy olyan megoldás, ami a Bitcoin futures réseinek eltüntetése okán, megelégszik a 7,400$-os fekete támasszal!
   Behúztam még két fekete támaszt, az ezek közötti terület, akár támasz zónaként is működhet, ahonnan a havi gyertyának kedvezve, jöhetne egy a 9k-s magasságot megcélzó határozott hullám, azonban mivel még a hónap első harmadában járunk, ezzel a 9k-s elképzeléssel várhatunk, de nem tiltakoznák ellene, csak hát itt vannak ezek a Futures rések és ha felszaladunk 9k-ra, majd onnan egy 7,3k-s visszanézés következik, újabb hetekre kiüthetné a pozitív folytatás lehetőségét!

   Bitcoin Futures chart: 8,125$-os szinten zártuk a hetet, azt a hetet ami a réseket nyitva hagyta és ha visszanézünk a hétfői körképre, akkor egy hasonló megoldásban gondolkodtam “Nekem az a gyanúm, hogy ezt a rést csak jövő héten sikerül bezárni, illetve amiről már az elején is szó esett, az egész hetet meghatározó, nagyjából egy helyben mozgásra lehet számítani!”.
   Az itteni harmonikus minta még bőven nyújtózkodhat a 8,5k-s szintig, viszont itt a hétvége, ami ezt a nyújtózkodási elképzelést keresztbe húzhatja, esetleg a hétvégi mozgás felnéz erre a szintre, majd nyitásra ismét 8k környékén folytatódik a történet, durva esetben, a hétfői 8,5k nyitás újabb rést eredményez, amit lehet hogy már másnap sikerült betömni, viszont ha már megvan a csökkenő irányú lendület, akkor a többi rés problémája is megoldódhat.
   A napos idősíkra felvázolt csökkenő ék tekintetében, a 7,7k-s tegnapi visszanézés, a vissza-teszt feltételeinek is megfelelhetett, ettől eltekintve és minden igénynek megfelelve, akár még egy hétig is csoroghatunk lefelé, lényeg hogy maradjunk az ék fölött!

   Napos: mivel a hét elején átszaladtunk az ellenállási zónán és fölötte is zárt, majd támaszként használva a zónát, 7,8k-ról tegnap lendületesen kiléptünk felfelé, azt is feltételezhetnénk innen már sima út vezet a következő 9k-s zónába, remélhetőleg ez így is fog történni, mert egyelőre a fekete ék ellenállását elég komolyan vissza-teszteltük! Ha ez valóban kimerül egy vissza-tesztben, akkor az órás idősíkoknál boncolgatott 7k-s szintre történő visszanézés lehetősége konkrétummá is válhat és akkor még megússzuk egy elég barátságos megoldással! Abban az esetben, ha most felugrunk a 9k-s zónába és az ék tekintetében kitűzött 12k-s célunkat is elszeretnénk érni, akkor még szükségünk lenne egy az éket vissza-tesztelő mozzanat! Ezzel a vissza-tesztel alkalmazkodnunk kellene a hónapos gyertyához, tehát vagy még ebben a hónapban kétszer meglátogatjuk a 9k-s szintet, majd februárban intenzívebbé válik az építkezés, esetleg egy nagyon elnyújtott januári mozgással, a hónap végére megérkezünk 9k-ra, majd hirtelen bezuhanunk vissza-tesztelve az éket. Egyik sem lehetetlen feladat, csak hát ha 3 hétre bealszik a mozgás, majd hirtelen felébred… oké, de ez nem a Csipkerózsika meséje… viszont lehet a kínai elnök valósága!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez nem néz ki jól, de mivel a 23k-s hegymenet sem volt komoly, csak ijesztő, így az ára sincs nagy ráhatással. Az utóbbi körképben még abban reménykedtem, hogy a 0.61-es szintet vettük célba, viszont ezen határozottan átszaladtunk(leszúrásnak nyoma sincs) és ha itt vannak, nem csak manipulációs céllal elhelyezett megbízások, hanem konkrét pozíciók, amit kivesznek, ott már az ár is dőlhet, izgalmassá téve a végjátékot! Tehát kerek 20k-s visszaesés január végére, ahol remélhetőleg tiszta lappal indulva, konkrét pozíciókkal, újra belefogunk egy kisebb hegymenetbe és ez azonnali áremelkedést hoz magával! Ennél a pontnál kelthetik fel a shorts oldalt, feltéve hogy a határidős játszótér résztvevőinek, ez a megoldás nem dukál.

   Shorts chart:

   Longs chart: 

   Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
   Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
   A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
   Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

  • #19121
   Krisztian
   Felhasználó

   Köszönjük Karcsipapa a több éves munkádat nagy segítség volt mindig:)

1 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.