Napi tőzsdemustra 01.06

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 01.06

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #18979

   BTC, enyhén pozitív hétvégén vagyunk túl, ami első hallásra bizakodásra adhat okot, viszont a Bitcoin Futures 100$-os rése, már gyengíti is a bizakodást!
   Több harmonikus minta lehetőség is kiesett a pakliból, ezeknek az alakuló időszakukban csak a tájékozódásban volt szerepük, de örülünk hogy a 6,6k környékére visszamutató lehetőség már nem játszik és a szombaton felkerült rózsaszín harmonikus mintának se kedvezett a pozitív hétvége, tehát ezzel a 7,7k-s célkitűzés is kuka.
   Visszatérve a 3.-ai hirtelen visszafordulásra, sőt a megelőző durván 10 napra, ahova egy nem teljesen szabályos ABCD minta is elhelyezhető, amelynek ha a korrekciós elvárásait nézzük, akkor a 0.61-es szintre történő felszaladással magyarázatot is kapunk, a kiugrás körül felmerült miértekre!
   Ennek a jelenlegi 3.-án indult hullámnak, még keressük a tetejét, amit akár a világoskék vállvonalon is megtalálhatunk, ha ez így lesz, akkor a hétvégi rés eltüntetés is gyorsan lerendezhető, majd ha az ismételt emelkedő hullám, nem csak egy vissza-tesztre lesz képes. hanem a vállvonalon határozottan át is lép, akkor jöhetnek az 1 ,300$-os várakozások!

   Bitcoin Futures chart: hétről-hétre a rések játsszák a főszerepet, ezek a jobbik esetekben a hét elején jelentenek csak problémát, ilyen volt a mögöttünk hagyott hét, de ha a 2 héttel ezelőtti történetet nézzük, ott az egész hetet meghatározta a rés betömésének problematikája.
   A mögöttünk hagyott hétvégén, nyitottunk egy pozitív irányú közel 100$-os rést, ezt egy intenzív napközbeni csökkenő mozgással lehetne rendezni, de ha megnézzük a pénteki 3k-s Bakkt volume-ot(ennek az amerikai tőzsdenyitáskor még lehet szerepe), illetve hogy a most reggeli órákban se alszanak befektetők és ezen még az amerikai tőzsdenyitás is lökhet egyet, tehát ez inkább pozitív gondolkodásra utal.Nekem az a gyanúm, hogy ezt a rést csak jövő héten sikerül bezárni, illetve amiről már az elején is szó esett, az egész hetet meghatározó, nagyjából egy helyben mozgásra lehet számítani!
   A 7,805$-os szintre behúzod jelzés, egy 6 héttel ezelőtti rés felső szintjének felel meg, amit még a rákövetkezendő héten egy nagyobb felszúrással átszakítottunk, viszont már akkor is jeleztem, egy ilyen átszaladás kevés lesz, konkrét színt fölé zárásra lesz szükség! Itt térünk vissza a jelenbe, tehát ha a mögöttünk hagyott 100$-os rést nem zárjuk a hét első napjaiban, akkor felkapaszkodunk a 7,805$-os szint fölé, majd visszatérünk a jelenlegi rés 7,335$-os alsó szintjére! Ezzel konkrétan kidobunk egy hetet az ablakon, viszont ez a hét csúszás(vagy kettő) sem okozhat meglepetést, mivel amúgy se vártunk többet januártól!

   Napos: az a bizonyos Bitcoin Futures órás kitérőnél említett, 7,8k környékéről, 7,3 környékére visszanéző lehetőség, napos mozgásnál, a világoskék vállvonal felülről történő vissza-tesztelését is jelentheti, viszont ebben a játékban van egy veszélyesebb szereplő, méghozzá az ellenállási zóna!
   A hétvégi körképben, ezzel a lehetőséggel csak kismértékben számoltam, negatív várakozások okán, sajnos nem így lett, mivel pozitív rést hagytunk a hátunk mögött, ami új szereplő regénybe írását kell jelentse. Tehát ha az előttünk álló hetet, az ellenállási zónából történő, remélhetőleg kisebb visszalépéssel töltjük, akkor még elég jól végződhet a buliból, feltéve hogy a következő hétvégi esetleges pozitív rés nem tesz keresztbe, viszont mivel ez még mindig január, nyugodtan keresztbe-tehet, ugyanis tovább erősíti a decemberi 6,4k-s szinten történő csökkenő trendzárás esélyét!
   Átléptünk az 50-es mozgóátlagon, ami hasonlóan a novemberi csökkenő irányú átlépésnél, 2 bizonytalan gyertya előzött meg, ami ha minimum ugyanezt a 2k-s folytatást eredményezi mint novemberben, akkor 9k fölé érkezhet vissza az ár! Tehát az iménti mondatban említett 9k fölé érkezési lehetőség, a kék (C hullámban minimum alatt záró) harmonikus minta sikeréhez is hozzájárulhat, de ahogy szombaton is írtam, ezen harmonikus minta kifutás után, lesznek az alsó szürke zónában visszanéző korrekciós elvárások!
   A 200-as mozgóátlag, a 9,2k környéki elérésének lehetősége, pedig olyan csavart a történetbe, ami által egy pár száz dolláros, a korrekciós fordulatot megelőző felszúrással, illetve a shorts oldali felélénkült mozgással, vághatnánk bele egy 2k-s csökkenő irányú túrába!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a csütörtöki, pénteki és szombati gyertyák, túl tökéletes Evening Star gyertyakombinációt rajzoltak a chartra és igaz hogy ezen a charton egy ilyen gyertyakombináció keveset számít, ennek ellenére ha komoly a jelzés és végül többnek bizonyul mint jelzés, annak jobb esetben remélhetőleg max a 40k alatti zónába visszanézés lehet a végeredménye. Viszont, ha már itt van ez a megbízáshegy tekintetében fennálló korrekciós további csökkenési lehetőség, akkor a fibo skálát megnézve, nem biztos hogy rosszul járunk a zónában visszanézéssel, sőt izgalmasabbá téve a szitut, egy esetleges zónából 0.61-re leszúró gyertyával se járnánk rosszul!
   Short oldal tovább csúszott a lejtőn, várva a lehetőségre, ezek a lehetőségek a hetes idősík boncolgatásánál lettek megemlítve, de komolyabb fenyegetést nem kellene jelentsenek!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
   Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
   A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
   Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport.


   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.