Félnek a kriptótól, de már az alapkezelők is megkerülhetetlennek tartják

-

Bár a hagyományos alapkezelők továbbra is ódzkodnak a Bitcoinba és az etherbe való befektetéssel kapcsolatban, úgy tűnik, hogy a digitális eszközökkel szembeni kitettségük növekszik.
A PricewaterhouseCoopers, azaz a PwC új kutatása szerint a hagyományos fedezeti alapok lassan felkarolják a kriptopénz-befektetéseket, de a piac további érésével korlátozottan tartják a kitettségüket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A PwC 4. éves globális kriptofedezeti jelentésében azt írta, hogy a megkérdezett hagyományos fedezeti alapok nagyjából egyharmada már befektetett olyan digitális eszközökbe, mint a Bitcoin (BTC). Az úgynevezett „multi-stratégiai” fedezeti alapok fektettek be a legnagyobb valószínűséggel, őket követik a makro-stratégiai és a részvénystratégiai cégek.
A PwC által vizsgált fedezeti alapok többsége több mint 1 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik. Forrás: PwC.

A jelenleg a kriptotérbe fektető fedezeti alapok 57%-a a teljes kezelt vagyonának kevesebb mint 1%-át allokálta. A jelenleg befektetett cégek kétharmada tervezi, hogy 2022 végéig növeli kitettségét.
A válaszadók a „szabályozási és adózási bizonytalanságot” jelölték meg a befektetések legnagyobb akadályaként. Konkrétan aggasztja őket a globálisan széttagolt szabályozási környezet, valamint az eszközosztály szabályozására vonatkozó nem egyértelmű iránymutatás.
A 2022 első negyedévében végzett felmérésben összesen 89 fedezeti alap vett részt.
A fedezeti alapok és más hagyományos vagyonkezelők a kriptoszektor fejleményeit figyelik, hogy felmérjék, érdemes-e befektetni a térbe. Bár több fedezeti alap indított kriptodivíziós részleget és kezdett el befektetni a kriptovilágba, a cégek többsége továbbra is a pálya szélén áll.
Érdekes módon egy 2021-es, 100 globális fedezeti alapot vizsgáló felmérésből kiderült, hogy a menedzserek arra számítanak, hogy öt éven belül átlagosan 10,6%-ot fognak kriptóba fektetni.
Bár a kriptoeszközök 2022 nagy részében elhúzódó medvepiacon voltak, úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők megveszik a legutóbbi áresést. A bitcoin befektetési termékekbe, például a tőzsdén kereskedett alapokba és a Grayscale GBTC termékébe történő beáramlás a múlt héten 126 millió dollárral nőtt a CoinShares szerint.
A Bitcoin befektetési alapok csendben több mint 500 millió dollár nettó beáramlással gyarapodtak az idén.

Olvastad már? Eladtad a Solanádat? Van egy rossz hírünk

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

Több éves eseménytelennek tűnő oldalazó mozgás után úgy tűnik, hogy a Dogecoin jelentős fordulatot hajt végre, ami egy közelgő hosszú távú trendváltás jele lehet. A Dogecoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!