Fél év alatt 70%-ot esett a DOGE

-

Lehet, hogy a mémcoin dicső napjai elmúltak, dacára a celebek aktivitásának.
Főleg Mark Cuban, az egyik legnagyobb támogatója aggódhat, hiszen alig fél év alatt az árfolyamának 70%-át elvesztette a DOGE a bitcoinnal szemben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piaci adatokból látszik, hogy jelenleg 412 sat körül van egy DOGE, holott a csúcson 1284 satot is adtak érte, idén áprilisban.
Forrás: TradingView

A bitcoin ebben a hónapban a teljes altpiacot felülteljesítette, de a Dogecoin birtokosai különösen fájdalmas pillanatokat élhetnek át, köztük Cuban mellett a másik ismert támogató, Elon Musk.
Semmi sem tudta megállítani a mémcoin lassú esését a csúcsokról, most a frusztrált tulajdonosok magyarázatot követelnek.
Cuban került a célkeresztbe ezen a héten, az ismert műsorvezető, Preston Pysh elmondása szerint az egyik amerikai országos tévéadón történő „reklámozás” finoman szólva is félrevezető volt a milliárdos részéről.


Egy másik híres bitcoin-támogató, Peter McCormack szintén felszólalt, hogy Cuban véleményezhetné a DOGE esését, ha már annyira kritizálta a bitcoint.
Cuban egyik emlékezetes megszólalása az volt, amikor elmondta, bitcoin helyett szívesebben tartana inkább banánt.
A Twitter felhasználói persze ezt is kiforgatták, és rávilágítottak, banánban számolva is nagyot esett a kutyacoin. Cuban amúgy még augusztusban bevallotta, alig 500 dollárnyi DOGE van a birtokában.

Véget ért a dicsőség?

Musk mindenesetre nem teljesen tett le a témáról, és több, a DOGE által inspirált mémtokent is úgymond felkarolt.
Az egyik ilyen a Shiba Inu, a SHIB, amely nagyot emelkedett Musk hatására, azóta viszont a bálnák részéről hatalmas eladásokat láthatunk.
A Tesla vezetője nem úszta meg a bitcoinerek haragját idén, ráadásul a DOGE ügyében tanúsított viselkedése nem segített eloszlatni a piacmanipulálási vádakat sem.

A piac most a BTC viselkedését figyeli, és arra vár, hogy a rekord-döntés után az altok is új csúcsokra érjenek. Az elemzők szerint ez 2022 elején lesz várható.

Olvastad már? Társkeresővel garantálja a növekedést az új magyar kriptovaluta

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: James Camron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!