A Bitcoin következő feleződése 2020 májusára esedékes, ezért hatalmas áremelkedés várható 2021-ben. A bitcoinbányászok jelenleg 12,5 BTC-t kapnak, ha sikeresen kibányásznak egy blokkot. 2020 májusára (a következő felezéskor) ez 6,25 bitcoinra csökken.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a bitcoin és az egyéb kriptopénzek árfolyama nagyon ingatag és megjósolhatatlan. A legtöbb minden hagyományos pénzügyi mutatóval ellentétesen mozog.

A bitcoin értéke idén megduplázódott, de súlyos veszteségeket produkált 2018 során. Az árfolyam jelenleg 9000 dollár körül mozog. Egyéb jelentős kriptopénzekhez, mint az ether, a bitcoin cash, a litecoin és az XRP hasonlóan jelentősen növekedett az elmúlt hónapokban.

Novak Svrkota, a KriptoBroker vagyonkezelője és elemzője elmondta, hogy a bitcoin árfolyamát a kereslet és a kínálat határozza meg.

 „Az olyan fiat pénzeknek, mint az amerikai dollár, gyakorlatilag végtelen kínálata van, mely minden nap növekszik az olyan központi bankoknak hála, mint a Fed. A készlet növekedését nevezzük inflációnak, ami azt jelenti, hogy adott pénzmennyiség idővel kevesebbet fog érni. Így a vagyon tárolása dollárban vagy egyéb fiat pénzekben nem túl okos döntés.”

Ezért tárolják az emberek a vagyonukat ingatlanban, műremekekben, részvényekben, aranyban vagy egyéb értéktárgyban. Mindezeknek az idővel növekszik az értékük, amelynek nagy részben a pénz folyamatos romlása az oka.

Ezért került 5 centbe régen egy üveg Coca-Cola annak ellenére, hogy mára sokkal egyszerűbb a gyártása és szállítása.

A bitcoin védett az inflációval szemben

Azt is megjegyezte, hogy a bitcoin készlete véges, 21 millió bitcoin a maximális száma.

 „A bitcon inflációja úgy van kialakítva, hogy négyévente csökkenjen az úgynevezett feleződés során. A bányászok bitcoint kapnak a tranzakciók feldolgozásáért.  A kezdetekkor ez 50 bitcoin volt tízpercenként. Azt hinnénk, hogy ez egy vagyon, de a bitcoin ekkor még szinte értéktelen volt.”

2012-ben az első feleződés után a jutalom 25-re csökkent 50-ről és nem sokkal ezután kezdődött a 2013 végén induló nagy bika piac. A 2016-os feleződés után 25-ről 12,5-re csökkent a jutalom, és ezt követte a 2017-es bika piac.

A következő feleződés 2020 májusára esedékes, így hatalmas áremelkedésre számíthatunk 2021-ben is. A bitcoinbányászok jelenleg 12,5 bitcoint kapnak, ha sikeresen kibányásznak egy blokkot. 2020 végére ez mindössze 6,25 bitcoinra csökken.

Az igazság az, hogy a bitcoin ára 1000 dollárról 20 000 dollárra emelkedett 2017-ben, mielőtt a tavalyi év során elvesztette értékének 80%-át.

A hatalmas 2017-es bika piac sokak szerint azért következett be mert az emberek arra vártak, hogy az intézményi befektetők is beszállnak a bitcoin és a kriptopénzek piacára, de ez nem következett be, így gyors összeomlás következett.

Olvastad már? Kripto a köbön – hétzáró hírsaláta

Jövőre is hasonló eseményekre számíthatunk. A héten egy egyesült államokbeli kockázatitőke-kezelő arra figyelmeztetett, hogy a piac a „készletsokk” felé tart – már csak 341 nap választ el minket a sokak által várt feleződéstől.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Kezdőlap Fórumok Ezért fog szárnyalni a bitcoin 2021-ben

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 4 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.