Ez a 3 tényező okozhatta a bitcoin mai korrekcióját

-

A bitcoin árfolyama 10 ezer dollárról 8.100-ra csökkent, 200 millió dollárnyi long pozíció likvidálódott.

A kriptopénz egyetlen óra alatt 9%-ot veszített értékéből. Elhoztunk 3 olyan tényezőt, amely ezt az esést eredményezhette.

A masszív korrekciót okozó katalizátorok nagy valószínűséggel a következők: erős, több éves ellenállási szint 10.000 dollár felett; a bálnák megshortolták a piacot a BitMEX-en; extrém volatilitás előzi meg a halvingot.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A 10.200 és 10.500 dollár több éve erős ellenállás szerepében áll

2018 közepe óta az alcímben említett régió nagyon erős ellenállásként viselkedik a legnagyobb kriptopénz áralakulásában.

A 2019 júniusában tapasztalt első, 10.500 dollár fölé való emelkedés egy 14.000 dolláros lokális csúcsban teljesedett ki, hatból öt alkalommal azonban a bitcoin nem volt képes ezen szint fölé kerülni az elmúlt két évben.

Amikor a vezető kriptopénz árfolyama először törte át a 10.100 dollárt május 8-án, olybá tűnt, elutasítja a kulcs ellenállási szintet, és egy meredek korrekciónak teszi ki magát.

A bálnák 9.900 dolláron való értékesítésével a long szerződések likvidálódtak, főleg a BitMEX és a Binance Futures platformokon. Egyetlen óra alatt több mint 200 millió dollár értékű long szabadult fel.

A bálnák gyors eladásba kezdtek az ellenállás elutasítására

Szinte amint a 10.200 dollár elutasítása megerősödött, a bálnák heves shortolásokba kezdtek a bitcoinnal szemben a legnagyobb kriptopénzváltókon.

A négy legnagyobb, származtatott ügyletekkel foglalkozó váltón (Binance Futures, BitMEX, Deribit, OKEx) a derivátumok száma gyorsan lecsökkent.

Ez azt jelenti, hogy egy eladási nyomás kezdődött el épülni, amely azt okozta, hogy a határidős piacokon eltúlzott tőkeáttétellel rendelkező vásárlók bennragadtak pozícióikban.

A Binance Futures és a BitMEX finanszírozási rátája -0,05% alatt maradt. A BTC csökkenésekor egy negatív arány azt jelenti, hogy a piac jelentős hányada short ügyletekkel rendelkezik, vagyis a BTC-árfolyam további csökkenésére számít szinte mindenki.

Más szavakkal, több kereskedő is – főleg a bálnák – a bitcoin ellen fogadnak egy olyan kritikus fordulópontnál, amelyben egy hosszú távú trend kevés idő alatt éles esést váltott ki.

Masszív volatilitás előzi meg a feleződést

A május 12-ére várt blokkjutalom-feleződés előtt a nagy kriptováltókon tapasztalható kereskedési forgalom jelentős kiugrást mutat.

A CME-n rekord mennyiségű derivátummal kereskednek, a Deribit pedig minden idők legnagyobb volumenét tapasztalta opciós ügyletei kapcsán. A spot váltók az elmúlt három héten szintén olyan forgalommal üzemelnek, amelyre 2017 óta nem volt példa.

Amikor számos új befektető lép be a piacra valamilyen jelentős esemény kapcsán, az megnyitja az utat a piacon az értékesítési nyomás meredek növekedése előtt.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

A 2016-os halvingot követően például a BTC árfolyama több mint 30%-kal csökkent, a kereskedők ugyanis így reagáltak a nagy médiafelhajtásra.

A túlhajtott, 10.000 dolláros rali, a bálnák ellenállás-áttörésre adott válasza és a lakossági befektetők éles értékesítési nyomása a 9900 dollár környékén, szóval ezen tényezők összeállása azt eredményezte, hogy az úgy várt Bitcoin-halving eseménye előtt egy jelentős visszahúzódásnak lehettünk tanúi.

Olvastad már? 

Próbálják megbecsülni a bitcoin árfolyamát a halving közeledtével

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!