Elon Musk: a Tesla a kínai covid-lezárások miatt adta el a bitcoinjait

-

A legutóbbi eredménybeszámoló során Musk azt mondta, hogy a lépés célja a Tesla készpénzállományának maximalizálása lenne.
A Tesla mai eredménybeszélgetésén Elon Musk vezérigazgató elmagyarázta, hogy miért adta el a vállalat a Bitcoin-állományának 75%-át, mintegy 936 millió dollár értékben, ahogyan azt a második negyedéves eredménybeszámolójában megjegyezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Az ok, amiért eladtuk a Bitcoin-állományunk egy részét, az volt, hogy bizonytalanok voltunk, mikor enyhülnek a covidjárvány okozta kínai lezárások” – mondta Musk a megbeszélésen, majd hozzátette:

„Fontos volt számunkra, hogy maximalizáljuk a készpénzpozíciónkat, tekintettel a kínai covidlezárások bizonytalanságára.”

Bár Kína május végén enyhítette a covidkorlátozásokat a nagyvárosokban, az esetek megugrása Pekingben és más kulcsfontosságú régiókban arra késztette a kormányt, hogy néhány héttel később újra bevezesse a szabályokat. E hónap elején Sanghajban tömeges teszteléseket és zárlatokat vezettek be.
Ennek eredményeképpen Kína „zéró covid politikája” ismét próbára van téve, ami újabb figyelmeztetéseket váltott ki a nagyobb gazdasági ellenszél tekintetében. A Reuters jelentése szerint a világ második legnagyobb gazdasága a második negyedévben az első negyedévhez képest mind az ipari termelés, mind a fogyasztói kiadások terén jelentősen visszaesett.
A megbeszélésen kifejtették, hogy a Telsa a Bitcoin-állományának nagy részét fiatra váltotta át realizált nyereségért, ami 106 millió dolláros költséget nettósított az eredménykimutatásban (nyereség és veszteség), és a célzott létszámleépítésekhez kapcsolódó szerkezetátalakítási kiadások között szerepel.
Az eladás ellenére Musk elmondta, miszerint a Tesla nyitott arra, hogy a jövőben növelje BTC-állományát.
„Ezt nem úgy kell felfogni, mint valamiféle ítéletet a Bitcoinról” – mondta, hozzátéve, hogy a Tesla nem adta el egyetlen Dogecoinját sem.
Az ezt követő kérdezz-felelek során Musk azt mondta, hogy a kriptopénz nem olyasmi, amiről a vállalat sokat gondolkodik, mindössze „a mellékszál mellékszála”, és egy utólagos gondolat a vállalat számára.
Musk tisztázta, hogy a Tesla elsődleges célja „a fenntartható energia megjelenésének felgyorsítása”.

Forrás: Decpryt.co

Olvastad már? 675 dollárig is eshet az ETH?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!