Elindult a BTC.top „közös bányászás” platformja, véget vethet a cloud miningnak?

-

Egy kínai bányászközösség alternatívát kínál a cloud (felhőalapú) bányászással szemben. Csupán azután számítana fel díjat, hogy a bányászfelszerelés kifizette önmagát.

A kínai Btc.top bányászközösség szeretné továbbfejleszteni a cloud mining fogalmát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy harmadik féltől vásároljanak hashrátát.

A cég július 25-én bejelentette az új, „közös bányászatot”. A B.top leányvállalat célja, hogy csökkentse a „népszerű cloud mining termékekkel” járó kockázatokat azzal, hogy nagyobb rugalmasságot kínál.
A B.top állítása szerint csak azt követően kérne üzemeltetési és szolgáltatási díjat, miután a felhasználó befektetése megtérült, így az ügyfeleknek azt követően kellene osztozniuk a profiton, hogy beszállási költségük megtérült. A cég szerint ezt követően 17,5-30%-os díjat számolna fel attól függően, hogy mennyi pénzt fektetett be az ügyfél.
Emellett a B.top azt ígéri, hogy „nagyker áron” tudja beszerezni a bányászgépeket, így akár egyetlen bányászgépben is vásárolhatunk részesedést attól függően, hogy mennyi terahasht akarunk vásárolni, vagy akár egész gépekbe is fektethetünk.
Az utóbbi lehetőséggel emellett az ügyfél kérvényezheti berendezése eltávolítását a B.top kínai farmjairól, amelyet elpostáznak neki a kívánt címre, vagy eladhatják a cégnek viszonteladási áron.
 
Jiang Zhuoer, a Btc.top alapítója szerint „hamarosan a többi ipari méretű bányászcég is hasonló termékeket fog kínálni”, majd hozzátette, hogy ez a befektetés a hagyományos és intézményi ügyfelek körében is népszerűnek bizonyulhat:

„Annak ellenére, hogy a B.top célja, hogy egyszerűbb legyen a beszállás magánszemélyek számára a kriptobányászásba, úgy hiszem, hogy intézményi ügyfelek is érdekeltek lehetnek ebben, akik szeretnék kihasználni ipari méretű infrastruktúránkat, üzleti partnereinket, alacsony áramköltségünket és kínai adatközpontjainkat.

Zhuoer szerint azok a kínai felhasználók, akik márciusban már kipróbálhatták ezt a programot több mint 10-20 millió RMB-t, vagyis 1,4-2,8 millió dollárt fektenének a programba. A platform azóta nemzetközi szinten elindult.
A B.top 3,3 centet kér kilowattóránként, amely jelentősen megváltozhat az esős évszak során, mivel néhány bányászfarm Szecsuan régióban található. A felhasználóknak a teljes program során állniuk kell a villanydíjakat.

Továbbra is Kína uralja a kriptobányászást

A Cambridge alternatív pénzügyekért felelős központ térképe szerint jelenleg Kína adja a bitcoin hashrátájának 65%-át, miután több országban is betiltották az ilyen jellegű tevékenységeket.
Venezuela, amely a térkép szerint a 10. helyen áll, júliusban betiltotta a kriptobányászást az állami tulajdonban álló ingatlanokban.

Olvastad már? Újabb mérföldkőhöz ért a Chainlink

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!