Egyre kevesebben fizetnek bitcoinnal a BitPay-en keresztül

-

2021-ben a bitcoin fizetésre való használata a BitPay-t használó kereskedők számára a 2020-as 92%-ról mintegy 65%-ra esett vissza.
A BitPay Inc. a világ egyik legismertebb kriptofizetés-feldolgozója, a Bloomberg jelentése szerint az elmúlt évben változásokat tapasztalt a vásárlásokhoz használt digitális eszközök tekintetében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BitPay szerint a Bitcoin (BTC) felhasználása a fizetési rendszerét használó vállalkozásoknál tavaly a feldolgozott tranzakciók mintegy 65%-ára esett vissza, a 2020-as 92%-ról.
Ezzel a változással párhuzamosan az ethereum (ETH) az összes tranzakció 15%-át tette ki, míg más valuták, például a litecoin (LTC) és a dash részesedése is nőtt.
A vállalkozások november óta, amikor a kriptovaluták leértékelődtek, egyre gyakrabban használták a stabilcoinokat a határokon átnyúló fizetésekhez.
A fogyasztók is elkezdték használni a stabilcoinokat, mivel azok értéke állandó, ami a hírhedten változékony kriptopénzpiacon kisebb kockázatot jelent – olvasható a jelentésben.
A stablecoinok növekvő népszerűsége részben hozzájárult az altcoinok fizetésre való használatához.
A Dogecoin (DOGE) például tavaly vált híressé az olyan követőinek köszönhetően, mint például a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, aki pénteken bejelentette, hogy a DOGE-t a Teslához kapcsolódó termékek vásárlására is lehet majd használni.
A tendencia arra utal, hogy a magánszemélyek inkább tartják meg maguknak a bitcoint, mintsem elköltenék azt. A bitcoin árfolyama 2021-ben 60%-kal emelkedett, függetlenül a negyedik negyedév volatilitásától.

A BitPay szerint a tavalyi kriptotranzakciók többsége luxuscikkekre, például ékszerekre, órákra és autókra irányult.


Stephen Pair, a BitPay vezérigazgatója szerint a csúcstermékekkel kapcsolatos tranzakciók volumene 31%-kal nőtt 2021-ben a 2020-as 9%. A fizetési volumen 2021-ben összességében 57%-kal nőtt.

Olvastad már? 2,5 milliárd dollárnyi NFT-értékesítés történt ezen a héten

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet. A Bitcoin (BTC) minden felezés után...

A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében. A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A...

A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.17.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama a 60.000 dolláros szint felett konszolidálódott, és nem tudta folytatni az emelkedő pályáját. Mégis, hamarosan kiderül, hogy a piac tovább húzódik-e...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!