Egyre durvább következményei vannak a Ledger-hacknek

-

Ezen a héten komoly biztonsági csorba esett a Ledger hidegtárcagyártó biztonsági rendszerén, miután adatok szivárogtak ki az ügyféladatbázisukról.

A Ledger kezdeti, 9000 ügyfélről szóló állításai ellenére végül kiderült, hogy valójában 270.000 személy neve, lakcíme és telefonszáma került napvilágra.

A kiszivárgás minden egyes nappal növekszik, mostanra pedig már tényleg kezd félelmetes formákat ölteni az ártatlan áldozatok kárára.

Egy Reddit-bejegyzésben egy Bitcoin-befektető elárulta, hogy egy önjelölt „kristályfüggő(metamfetamin-függő) információkat szerzett róla, és nemcsak megfenyegette azzal, hogy elrabolja őt, még „halálra is szurkál” a környéken talált hozzátartozóit.

Egy Reddit-felhasználó lehet a Ledger-hack legdurvább áldozata

Egyre ijesztőbb lett azon befektetők élete, akik eddig a Ledger hardvertárcagyártótól vártak biztonságot.

Ahogy egyre több befektető lép be a kriptopénzek világába, egyre több pénz áramlik ki a centralizált tőzsdékről a hidegtárcák felé, amely az ígéretek szerint megvédi felhasználóit a támadásoktól, és még inkább valódi birtoklást tesz lehetővé a tulajdon fölött.

Emögött az a tény áll, hogy a tőzsdék olyan forrótárcákban is tárolnak pénzt, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az internethez, ezzel pedig a vagyont hackerek számára is elérhetővé teszik.

A kriptopénzek Ledgerhöz hasonló offline eszközökbe való továbbítása ideális megoldást kínálhat a túlzottan aggodalmaskodók számára. A kriptobefektetők azonban belátják, hogy a digitális eszközök és a fizikai biztonság együttes fenntartása annyira nem is egyszerű feladat.

Számos Ledger-felhasználó otthona és családja most egy csapásra komoly veszélybe került.

Bitcoin-befektetőt fenyegetett meg egy kristályfüggő, monerót és egyebeket követel

Egy önjelölt „kristályfüggő” nemrég felhívott egy Ledger-felhasználót, és megfenyegette, hogy ha nem fizet neki 10 monerót, akkor felkeresi őt, elrabolja, és „halálra szurkálja” az otthon talált családtagjait.

A felhasználó – saját és családtagjai életét féltve – arra kényszerült, hogy rendőri segítséget kérjen, akik kis idő múlva meg is jelentek a szóban forgó ház előtt.

Sajnos azonban, akik eddig mások biztonságát tartották mindennél fontosabbnak, mostanra ők okozták az egyik legnagyobb poklot a számukra.

Bár ezért a szituációért most a Ledger a ludas, azért fontos belátni, hogy ez bármely más vállalattal és bármely ügyféllel ugyanúgy bármikor megtörténhet.

Mivel a titkosítás kritikusnak számít a kriptopénzek világában, további lépésekkel elkerülhetők a problémák. Ilyen lehet például egy pszeudonim létrehozása, alternatív lakcímmel és telefonszámmal, amikor bármilyen, bitcoinnal vagy altcoinnal kapcsolatos fiókot hozunk létre.

Ahogy ez a feltörekvő eszközosztály növekszik, annál nagyobb lesz a megtámadható célközönség is.

Olvastad már? Cardano elemzés, mélyen lévő Alt/BTC piac és Bitcoin kitekintés

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Egy VR projekt most a befektetők favoritja

A kriptovaluta piacok az egyre növekvő, makroszintű ellenszél közepette éppen esnek, és a lassuló spot Bitcoin ETF-beáramlásoknak köszönhetően is csökken az izgalom. A kripto befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!