Egyes milliárdosok nem látják a kriptó előnyeit

-

Az ismert milliárdos befektető, Seth Klarman úgy nyilatkozott, hogy ő nem látja értelmét a kriptónak, és szerinte senkinek sincs szüksége rá, ráadásul rosszul is végződhet a dolog.
A milliárdos a Harvard Business School számára adott interjút, amely során szót ejtettek az aranyról, a dollárról, és a kriptopénzekről is. Klarman az 1982-ben alapított bostoni Baupost Group befektetési alap vezetője, és nagyjából 30 milliárd dollárt kezelnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Nem látom értelmét a kriptónak. Valamiféle tech-őrületnek tűnik. Az ötlet, hogy egy rakás energiát elhasználjunk, hogy matematikai problémákat oldjunk meg, és ezzel szerezzünk kriptót, szerintem őrültség. Miért kellene bárkinek 10 vagy akár 50 különféle kriptó? Nem hinném, hogy bárkinek szüksége lenne rá. Ráadásul úgy tűnik, nagyon rossz vége is lehet a dolognak.”

Az arany és a dollár is említésre kerül, Klarman pedig elmondta, ő kifejezetten nagy aranyrajongónak számít, hiszen az jól teljesít a válságok alkalmával. A dollárral kapcsolatban is optimista.

„Az USD hatalmas előnyöket biztosít az országnak, hiszen az a világ tartalékvalutája. Nem túl valószínű, hogy ez a közeljövőben megváltozna. Nehéz elképzelni, hogy például a kínai pénzt használjuk, és nehéz elképzelni, hogy kriptopénzt fogadjunk el. Túl sok a bizonytalanság a területen.”

Klarman régóta ismert a kriptoszkeptikus nézeteiről. A Baupost vezetője az úgynevezett értékalapú befektetés híve, amelyet az olyan befektetők fejlesztettek tökélyre, mint például Warren Buffet vagy Benjamin Graham. Klarmanra már többször hivatkoztak úgy az iparágban, mint „a következő Buffett”.
Buffett sem nagy bitcoinrajongó, már patkányméreghez is hasonlította a kriptopénzt, és májusban úgy nyilatkozott, hogy a világ összes bioinjáért sem fizetne 25 dollárt.

Olvastad már? A Bitcoin-címek több mint fele továbbra is nyereséges

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!