Csökken a dollár ereje, 30.000 fölött a bitcoin

-

Az amerikai dollár ereje csökken, miközben a kereskedők azt remélik, hogy a Bitcoin „nem kereskedelmi zónájából” való kilépéshez kritikus szinteket kell áttörni.
A Bitcoin (BTC) a június 8-i Wall Street-i nyitáskor kisebb erőt mutatott, mivel a türelmetlen kereskedők a trend kialakulására vártak.

BTC / USD gyertya grafikon, órás lebontásban. Forrás: TradingView.

A Bitcoin még mindig a „nem kereskedelmi zónában” van

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a nyitóharang után 30.850 dollár közelébe ugrott, ami segített visszaszerezni az éjszakai korrekció során elvesztett árfolyam egy részét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nap folyamán azonban egy megszokott tartományon belül hullámzó kereskedési feltételek uralkodtak, ami mind a long, mind a short kereskedők számára megnövekedett kockázatot jelentett az alacsony időkereteken.
A népszerű kereskedő, Crypto Chase számára ez volt a legjobb időszak az „okos pénzek” értékének átadására – távol a kis volumenű spekulánsoktól és a „gyenge kezűektől”.
Egy korábbi Twitter-bejegyzésben az inaktivitásos megközelítés mellett érvelt, amíg egy döntő szint át nem törik.


Crypto Tony kereskedőtársa azzal érvelt, hogy a 29.700 dollárnak meg kell maradnia támaszként ahhoz, hogy további felfelé irányuló lendület lépjen be.
„Egyszerű a játéktér a Bitcoin számára” – tette hozzá Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

 „31,5K dollár áttörése = 32,8K dollár és/vagy 35K dollár. Támogatási zónák a longok számára: valószínűleg még mindig 30K és 29,3K dollár. A kettő között: nincs kereskedelmi zóna.”

A részvények a cikk írásakor stagnáltak, és még 24 óra van hátra az Egyesült Államok fogyasztói árindexének (CPI) következő megjelenéséig.
A BTC/USD lehetséges reakcióit felvázolva a PlanC Twitter-fiók 8% és 8,3% közötti „semleges” hatást azonosított.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A japán jen veszteségei ellentétben állnak a gyengébb dollárral

A makrogazdaságban a japán jen gyenge teljesítménye az amerikai dollárral szemben ismét a kriptokommentelők radarjára került.
Még akkor is, amikor az amerikai dollárindex (DXY) nem tudta folytatni a 20 éves csúcsok feletti ralit, az USD/JPY olyan szinteket ért el, amelyekre 2002 eleje óta nem volt példa.

Amerikai dollárindex, gyertya grafikon órás lebontásban. Forrás: TradingView.

A BTC/USD a májusi megugrás előtti helyi csúcsok közelében, szerényebb területen maradt, még mindig messze a 2021 novemberében tapasztalt rekordcsúcsától.
BTC / JPY gyertya grafikon, órás lebontásban. Forrás: TradingView.

A japán központi bank folytatja a mennyiségi lazítás politikáját, szöges ellentétben mind az Egyesült Államokkal, mind az Európai Unióval, amelyek célja a központi bankok mérlegének csökkentése.
„Kiderült, hogy a japán monetáris kísérlet nem megy túl jól” – reagált Jan Wüstenfeld elemző.

Olvastad már? Eladtad a Solanádat? Van egy rossz hírünk

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

36 hónapos börtönbüntetésre ítélnék a Binance alapítóját

A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao ügyében várhatóan április 30-án hirdetnek ítéletet, miután a cégvezető 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát pénzmosásban. Éveket kellene börtönben...

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!