Coinbase tévedésből 2FA-visszaállítási értesítéseket küld az ügyfeleknek

-

A Coinbase 125.000 felhasználónak küldött egy e-mailt, amelyben tévesen értesítette őket arról, hogy megváltoztatták a kétfaktoros hitelesítési beállításaikat.
A vezető amerikai kriptotőzsde, a Coinbase ügyfelei a hétvégén méltán eshettek pánikba, miután a tőzsde tévedésből e-maileket küldött a felhasználóknak, amelyekben közölték, hogy megváltoztatták a kétfaktoros hitelesítési (2FA) beállításaikat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Augusztus 27-én a Coinbase véletlenül 125.000 ügyfelének küldte el az e-mailt, ami széles körű nyilvános visszhangot váltott ki.
A Coinbase augusztus 29-én a Twitteren elnézést kért a balesetért, és kijelentette:

„Lézerfókuszunk a bizalom és a biztonság kiépítése a kriptoközösségben, hogy a mindannyiunk által kívánt nyílt pénzügyi rendszer valósággá váljon. Felismerjük, hogy az ehhez hasonló problémák sérthetik ezt a bizalmat”.

A Coinbase bocsánatkérése ellenére sok felhasználója arról számolt be, hogy az e-mail hatására jelentős intézkedéseket tett, miközben attól tartottak, hogy a számláikat hackerek vették célba, beleértve a biztonsági beállítások felülvizsgálatát és a kriptóállományaik likvidálását.

A tőzsde közösségi médiáján tett megjegyzések arra is utalnak, hogy számos ügyfél az incidens után több napig nem tudott hozzáférni a Coinbase alkalmazáshoz.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy visszanyerjük minden egyes ügyfelünk bizalmát, akit érintettek ezek az értesítések” – tette hozzá a Coinbase.


A cég azt is bejelentette, hogy 100 dollár értékű bitcoinnal (BTC) kártalanítja a felhasználókat.
A tőzsde augusztus 30-án tette közzé bocsánatkérését az r/Coinbase subredditen, amire az ügyfelek vegyes reakciókat adtak.
A „CoCraic_PNW” nevű redditor azt állította, hogy még nem kapták meg az ígért 100 dolláros jóváírást annak ellenére, hogy mind a Coinbase, mind a Coinbase Pro esetében megkapták a 2FA üzenetet, és ígéretet tettek arra, hogy az incidens fényében más tőzsdére költöznek.
„Film2021” szintén azt állította, hogy még nem kapták meg a 100 BTC dollár értékű jóváírást, és jelenleg a Coinbase-ről egy rivális tőzsdére akarják áthelyezni a pénzüket.

Azonban nem mindenki a Coinbase ellen uszít, „Leagance” dicsérte a céget, amiért azonnal kártérítést ajánlott fel a hiba miatt:

„Most kaptam meg a 100 dolláromat. Köszönöm Coinbase. A helyzettől függetlenül jó volt tudni, hogy milyen gyorsan és könnyen le tudtam zárni a számlámat, ha valamilyen 2FA-változás történt”.

Az incidens alig néhány nappal azután történt, hogy arról számoltak be, hogy több ezer elégedetlen ügyfél állítja, hogy a Coinbase-számláit feltörték és kiürítették.
A CNBC augusztus 24-én megjelent cikke szerint felhasználók ezrei állítják, hogy a Coinbase ügyfélszolgálata nem válaszolt az állítólagos incidenssel kapcsolatos segítségkérésekre.
A hónap elején a Coinbase bejelentette, hogy új ügyfélszolgálati telefonvonalat indított azoknak az ügyfeleknek, akik úgy gondolják, hogy feltörték a számlájukat.

Olvastad már? A DigitalX korábbi CEO-ja lett a Binance Australia vezérigazgatója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok a jövő milliomosaivá tehetnek: Utolsó esély a vásárlásra a jelenlegi árakon

Vendégbejegyzés A piac fordulóponthoz érkezett, néhány kevésbé ismert altcoinok példátlan értéknövekedés küszöbén áll. Ebben a pillanatban egyedülálló lehetőség nyílik a befektetésre, mielőtt az árak megugranak. Szakértői elemzések szerint...

A SEC az Ethereumot értékpapírrá nyilvánítja?

A Metalaw elemző és jogi tanácsadó egy nemrégiben megjelent X-posztban egy jelentős történelmi eseményre hívja fel a figyelmet: a New York-i főügyész (NYAG) Letitia James...

What is crypto Magyar online casino: a szerencsejáték-platformok kiválasztásának sajátosságai

Vendégbejegyzés A megbízható és modern szerencsejáték-platform a szerencsejáték-szegmens sikerének egyik összetevője. Ahhoz, hogy nyereséggel játsszon és a legjobb lehetőséget válassza, ismerkedjen meg a what is crypto...

Uniswap (UNI) technikai elemzés 04.24.

Prémium Uniswap (UNI) Az Uniswap (UNI) egy magasabb időtávú valós értékű rést töltött ki a grafikonokon. A mély retracement azt jelentette, hogy a befektetők további veszteségektől tarthatnak. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!