Brian Brooks otthagyta a Binance US vezetői posztját

-

A Binance US vezérigazgatója, Brian Brooks lemondott, miután meghiúsultak azok a tárgyalások, amelyek befektetéseket és infrastruktúrális fejlesztéseket hoztak volna az amerikai működésbe.
Brian Brooks a kriptoipar egyik legjelentősebb alakja, így a hónap elején történt hirtelen távozása a Binance amerikai működésének vezetőjeként – ezt a posztot mindössze három hónapig töltötte be – találgatások hullámát indította el a történtekkel kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most a kép egyre tisztábbá válik, mivel a New York Timesban csütörtökön közzétett vizsgálatok szerint a Binance alapítója, Changpeng Zhao leváltotta őt a szabályozási viták és az amerikai leányvállalat anyavállalathoz fűződő kapcsolatai miatt kialakult konfliktus közepette.
Brooks a Coinbase vezető ügyvédjeként, majd kripto-barát politikájával vált ismertté a Számvevőszék, a Pénzügyminisztériumon belüli független hivatal vezetőjeként.
Május elején csatlakozott a Binance-hez azzal a várakozással, hogy a washingtoni tapasztalata segít majd legitimitást kölcsönözni a vállalat amerikai működésének, mivel a vállalat igyekszik kiterjeszteni jelenlétét az országban.
A jelentések szerint Brooks egy többirányú stratégiát igyekezett megvalósítani, amely a Binance és a Binance US közötti távolságtartásról szólt – részben azzal, hogy független igazgatósági tagokat nevezett ki a Binance US-be, és 100 millió dollárnyi tőkét gyűjtött, hogy segítse az amerikai egység önálló működését.
A terv kulcsfontosságú része volt állítólag az is, hogy a Binance technológiáját az Egyesült Államokban található szerverekre helyezzék át, de ez augusztusban meghiúsult:
„Az áthelyezés volt a kirakós utolsó darabja, amelyről Brooks azt hitte, hogy a Binance szabályozási problémáit végre megoldja. De augusztus első napjaiban, amikor Brooks véglegesítette az áthelyezés terveit, CZ hirtelen lehúzta a rolót: ….. A stratégiáját elvetette, Brooks nem látott utat a vállalat szabályozási problémáinak megoldására, és ezért nem tudott tovább ott dolgozni.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Így hát augusztus 6-án bejelentette lemondását – számol be a sajtó egy meg nem nevezett forrás alapján.
A The New York Times azt állította, hogy Brooks és egy másik, a Binance által felvett korábbi szabályozó azt követően mondott le, hogy a GreatPoint Ventures – amely a javasolt forrásbevonási terv egyik alappillére lett volna – a Binance szabályozási problémái miatt megijedt és kiszállt.
A Times hozzáteszi, hogy a GreatPoint vonakodása részben azért történt, mert a CZ állítólag a Binance US 90%-át birtokolja.
A CZ szerint ez „rossz narratíva”, de nem magyarázta meg, hogy miért. Brooks nem kommentálta a jelentések pontosságát, míg a Binance US szóvivője nem kívánt nyilatkozni.
A jelentések aláhúzzák a folyamatos kétségeket azzal kapcsolatban, hogy a Binance US valóban független vállalat-e – ahogyan azt régóta állítják -, vagy pedig Zhao végig kézben tartotta a szálakat.
A Brooks távozásával kapcsolatos viták a Binance-nak az amerikai szabályozó hatóságok – köztük az Igazságügyi Minisztérium, az IRS és az Commodity Futures Trading Commission – által indított vizsgálatokkal kell szembenéznie.
Eközben az amerikai törvényhozók folyamatosan vizsgálják az olyan cégek tevékenységét, mint a TikTok, amelyek Kínához kötődnek – vagyis biztosra vehető, hogy a Binance-ra, a világ legnagyobb kriptovállalatára nehezedő nyomás nem fog csökkenni.
Az epizód kérdéseket vet fel Brooks jövőjével kapcsolatban is a kriptoiparban. A Binance US-től való lemondása jó szolgálatot tehet neki, ha mások úgy tekintenek rá, mint a tisztesség és a törvények megkerülésének elutasítására – különösen, mivel a megfelelés az amerikai kriptovállalatok egyik jelszavává vált.

De a Binance US-nél töltött rövid és viharos időszaka megerősítheti a Brooksról alkotott képet, hogy megosztó személyiség, aki hajlamos a frakciók létrehozására.
Az, hogy Brooks májusban átvette a Binance US vezetői posztját, az előző vezérigazgató, egy Catherine Coley nevű népszerű fiatal női vezető hirtelen leváltását eredményezte.

Olvastad már? BRÉKING: 80 millió dollár értékben törték fel a Liquid tőzsdét

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

Elérkezett végre a D-nap - a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget - Azokra,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!