A Coin Cloud 2000 Bitcoin ATM-je érkezik egy H-E-B áruházba. A texasi szupermarketlánc üzleteiben sorra fognak megjelenni az újdonságok.

Bitcoin ATM-ek érkeznek a texasi szupermarketekbe. A helyi média szerint összesen huszonkilenc Coin Cloud kripto-ATM-et állítanak fel a H-E-B áruházakban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kripto-ATM-ek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy több mint 30 különböző kriptovalutát, köztük bitcoint és dogecoint vásároljanak és adjanak el, először a houstoni H-E-B áruházakban lesznek elérhetőek – jelentette be pénteken a The Laredo Morning Times.

A H-E-B egy szupermarketlánc, amelynek üzletei Texas-szerte, illetve elvétve Észak-Mexikóban is megtalálhatók Az év elején országos figyelmet kaptak, amikor februárban segítséget nyújtottak a halálos áldozatokat is szedő téli vihar által érintett texasiaknak.

A Coin Cloud egy Las Vegas-i kripto-ATM cég. Az Egyesült Államok 47 államában és Brazíliában vannak automatái. A héten érkezett meg a 2000. gépe egy H-E-B áruházba, jelentette be a cég szerdán.

A kripto-ATM olyan, mint egy hagyományos ATM, de bankkártyás tranzakciók helyett lehetővé teszi a felhasználók számára a Bitcoin és más digitális eszközök vásárlását és eladását.

A Coin Cloud ATM-jeivel a cég szerint Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, számos amerikai dollárral fedezett stabilcoin, illetve több defi-token kereskedésére is lehetőség van.

De miért akarna bárki kriptót vásárolni bevásárlás közben? Nos, a kripto-ATM-ek lehetővé teszik a leendő kereskedők számára, hogy gyorsan vásároljanak és adjanak el anélkül, hogy egy tőzsdénél számlát kellene létrehozniuk.

A Bitcoin ATM-ek akkor is segítségünkre lehetnek, ha a bankok blokkolják a kriptopénz tranzakciókat. A kriptotőzsdék egykor szintén teljesen névtelenek voltak, de mostanra az Egyesült Államokban a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózat (FinCEN) szabályozza őket.

Egyes kripto-ATM-ek még mindig nagyobb magánéletet biztosítanak a felhasználóiknak, mint a tőzsdék, és gyakran nem gyűjtenek személyazonosításra alkalmas adatokat, amikor viszonylag kis összegű (500 dollár alatti) vásárlásokat hajtanak végre.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A CoinCloud azonban a weboldalán azt állítja, hogy valóban megköveteli az ATM-felhasználóitól a szokásos ügyfél-azonosítási (KYC) eljárásokat.

Chris McAlary, a Coin Cloud alapítója és vezérigazgatója szerint az automaták emlékeztetni fogják az embereket arra, hogy a kriptovaluta milyen nagy szerepet játszik a mindennapi életünkben.

„Ahogy tovább terjeszkedünk, a kiskereskedők egyre inkább tudatában lesznek annak, hogy a digitális valuta milyen fontos szerepet játszik a jövőben, és hogy a Coin Cloud DCM-ek kiterjedt bevezetése hogyan segít nekik abban, hogy technológiai és pénzügyi szempontból is megfeleljenek vásárlóik előremutató igényeinek” – mondta.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Holcombe of Hidalgo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!