Az SEC ismét késlelteti a VanEck Bitcoin ETF-ről szóló döntést

-

Az SEC ismét meghosszabbította a VanEck Bitcoin ETF-jének felülvizsgálatát. A döntést most novemberben hozzák meg.
Az SEC meghosszabbította a VanEck Bitcoin tőzsdén kereskedett alap kérelmének felülvizsgálatát – ismét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozóhatóság tegnap egy hosszabbítási értesítésben közölte, hogy most november 14-én ad választ arra, hogy jóváhagyja-e az ETF-et vagy sem.
A New York-i székhelyű vagyonkezelő cég igent vagy nemet vár az SEC-től a 2020 decemberi Bitcoin-ETF kérelmére.
A VanEck márciusban módosította a kérelmet, és azóta az SEC folyamatosan késlelteti a válaszadást.

„A Bizottság további 60 nappal meghosszabbítja a javasolt szabálymódosítás jóváhagyására vagy elutasítására vonatkozó határidőt” – áll a szerdai közleményben.

A Bitcoin ETF egy olyan befektetési eszköz, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy legnagyobb kriptovalutát képviselő részvényeket vásároljanak.
Más ETF-ek – például az arany, az ingatlan vagy a deviza – nagyon népszerűek az Egyesült Államokban.
Az SEC azonban többször is nemet mondott a Bitcoin- és kriptopénz-ETF-ekre. A testület azt mondja, hogy aggódik a kriptopiac ármanipulációja miatt.

A Bitcoin ETF és más kripto ETF-ek iránt azonban van éhség. Ezek ugyanis lehetővé teszik a befektetők számára, hogy anélkül fektessenek be a digitális eszközbe, hogy aggódniuk kellene a kriptopénz tényleges megvásárlása és biztonságos tárolása miatt – ami a régimódi, talán technofóbiás befektetőknek okozhat főleg gondot.
A VanEck egyike annak a 13 vállalatnak, amelyek az SEC-től várnak választ a jóváhagyásra. A főbb szereplők közé tartozik a One River Asset Management, a Valkyrie Investments, az Ark Invest és a SkyBridge Capital.
A Bitcoin és Ethereum ETF-ek elsöprő sikert arattak Kanadában – rekordokat döntöttek a kereskedés első napjaiban forgalmazott részvények mennyiségében.
Azóta a termékek iránti érdeklődés lecsillapodott: amikor a Purpose Bitcoin ETF elindult, az első napon 165 millió dollár értékben kereskedtek vele.
Mostanra ez a szám az elmúlt öt napban 843 ezer dollár körüli összegre csökkent a Torontói Értéktőzsde adatai szerint.
Az Egyesült Államokban azonban a szabályozó nagyfőnökök biztosra mennek: Gary Gensler, az SEC elnöke augusztusban utalt arra, hogy a Bizottság talán nem is hajlik arra, hogy jóváhagyjon egy Bitcoin ETF-et – bár azt mondta, hogy  „várakozással tekint” az SEC azon ETF-jeinek felülvizsgálata elé, amelyek a Bitcoin.alapú határidős ügyleteket követik, és amelyek a CFTC által szabályozott befektetési termékek.
Nem sokkal később a VanEck kérelmezte a Bitcoin-alapú határidős ETF-termék létrehozását.
A határidős ETF lehetővé tenné a befektetők számára, hogy olyan részvényeket vásároljanak, amelyek határidős szerződéseket képviselnek (amelyek a Bitcoin árfolyamának emelkedésére vagy csökkenésére fogadnak), nem pedig magát a digitális eszközt.

Feltehetően az SEC könnyebben jóváhagyhatja a Bitcoin határidős ETF-et, mivel ezekkel a szerződésekkel szabályozott piacokon, például a chicagói árutőzsdén (CME) kereskednek.
Egyes Bitcoin ETF-puristák szerint azonban egy határidős ETF viszonylag kevéssé hatékony és kevésbé kívánatos lenne, mivel a spot-alapú termékekkel ellentétben kevésbé likvidek és költségesebbek mind a kibocsátók, mind a befektetők számára.

Olvastad már? Nem a hodlerek adtak el

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!