Az SEC elnöke ismét támogatását fejezte ki a bitcoin-ETF-eket illetően

-

Az SEC elnöke augusztusban hasonló hangnemet ütött meg, ami a személyre szabott ETF-bejelentések rohamát váltotta ki.
Gary Gensler, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke szerdán megismételte, hogy támogatja a bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) szűk osztályát, amelyek maga a kriptó helyett határidős kontraktusokba fektetnének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gensler kiemelte azokat a bitcoin ETF-eket, amelyek a chicagói árutőzsdén kereskedett határidős ügyletekbe fektetnek be, és az 1940. évi befektetési társasági törvény alapján kerültek regisztrálásra.
Az úgynevezett 40-es törvény „jelentős befektetői védelmet biztosít” – mondta a Financial Times konferenciájára készített megjegyzéseiben: „Várom, hogy a bizottság felülvizsgálja az ilyen kérlemeket”.
Hasonló hangot ütött meg egy augusztusi beszédében, amely a személyre szabott bitcoin határidős ETF-bejelentések rohamát váltotta ki.
Az SEC még egyiket sem hagyta jóvá, de az iparági megfigyelők szerint már októberben döntésre kerülhet sor.
Az SEC közel két tucat ETF-bejelentést vizsgál át bitcoin, bitcoin határidős, ether és ether határidős termékekre vonatkozóan.
A befektetők eddig nem voltak olyan lelkesek, hogy bitcoinalapú határidős termékekbe fektessenek.
Eric Balchunas, a Bloomberg elemzőjének tweetje szerint az egyik bitcoin futures befektetési alapnak két hónappal az indulása után mindössze 15 millió dollárnyi eszközt sikerült összegyűjtenie.

Olvastad már? A Bitcoin ára lefelé kacsingat

Forrás: coindesk.com
Kiemelt kép: The Wall Street Journal CF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!