Az orosz jegybank felgyorsítja a digitális rubel projekt ütemezését

-

Az orosz központi bank tovább fokozza a digitális rubel tesztelésére és kibocsátására irányuló erőfeszítéseket, és a nemzeti fizetőeszköz új formájának teljes körű bevezetésére vonatkozó ütemterv mostantól 2023 végére várható.
A valós tranzakciókkal és felhasználókkal végzett kísérletek a tervek szerint jövő áprilisban kezdődnek, az eredetileg tervezettnél korábban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az orosz jegybank jövőre mutatja be a digitális rubel ütemtervét

Az Oroszországi Föderáció Központi Bankja (CBR) 2023 végéig kidolgozza a digitális rubel bevezetésének ütemtervét – mondta Olga Szkorobogatova első elnökhelyettes a Tass hírügynökségnek adott interjújában.
A magas rangú tisztségviselő azt is megjegyezte, hogy a szabályozó már 2023 áprilisában meg kívánja kezdeni az orosz központi banki digitális valutával (CBDC) való műveletek tesztelését valós ügyfelekkel, jelezve, hogy ezek a tervek is kiigazításra kerültek. Szkorobogatova hangsúlyozta, hogy a jövő év nagyon fontos lesz a projekt szempntjából, és részletezte:

„A valós műveletek tesztelése lehetőséget ad majd arra, hogy megértsük, mit kell finomítani és szem előtt tartani, mit kell finomítani, mit kell megváltoztatni. A jövő év végére szeretnénk kidolgozni a digitális rubel bevezetésének ütemtervét.”

A kormányzóhelyettes rámutatott, hogy jelenleg 12 bank vesz részt a kísérleti projektben. További három bank szeretne csatlakozni a kísérletekhez, és a monetáris hatóság több nem pénzügyi szervezettől is kapott jelentkezést.
Olga Skkorobogatova megjegyezte, hogy korai még a jelenlegi szakasz eredményeiről beszélni, mivel a résztvevők különböző sebességgel haladnak. „De a kísérleti csoportba tartozó bankok több mint fele nagyon jó ütemben halad, tartjuk a megadott határidőket” – mondta.
A CBDC-projekt jelentősége megnőtt az Oroszország ukrajnai katonai inváziója miatti növekvő nyugati szankciók közepette.
Az ügyvezető hozzátette, hogy a központi banknak ki kell dolgoznia a digitális rubel és más országok digitális valutái közötti határokon átnyúló kölcsönhatásokat, hogy az orosz pénzügyi rendszer függetlenebbé váljon.

„Véleményem szerint három éven belül minden magára valamit is adó államnak lesz nemzeti digitális valutája. És ebben az irányban is ki kell majd építenünk a határokon átnyúló együttműködést” – nyilatkozta Szkorobogatova.

„Mindenképpen készen kell állnunk, amilyen hamar csak lehet. Ráadásul ez többek között megoldja a SWIFT-tel kapcsolatos problémát, mert egy ilyen integrációval a SWIFT-re már nem lesz szükség” – magyarázta.
Az Orosz Nemzeti Bank egy 2020 októberében közzétett jelentésben mutatta be a digitális rubel koncepcióját. A CBDC prototípus platformját 2021 decemberében véglegesítették, a kísérleti fázis pedig idén januárban indult el.
A kísérletek részeként a CBR és az orosz kereskedelmi bankok különböző típusú fizetéseket terveznek tesztelni a digitális rubellel, beleértve az ingatlanügyletek elszámolását is – közölte nemrég az Izvesztyija című napilap.

Olvastad már? Egy éve halt meg, de még mindig a hullaházban fekszik McAfee

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!