Az OpenSea törölte a Cryptopunks V1 kollekciót

-

Az OpenSea, a világ legnagyobb NFT piactere törölte a CryptoPunks V1 listáját a Larva Labs-szel folytatott jogi vita miatt.
A gyűjtemények, amelyek lélegzetelállítóan hasonlítanak a híres CryptoPunks NFT-kre, ugyanabból az okosszerződésből származnak, mint a Larva Labs gyűjteménye.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miközben egyre több gyűjtő özönlött a V1 CryptoPunkshoz, a projektet a Larva Labs feketelistára tette.
A teljes gyűjteményt az OpenSea egy ellentmondásos lépéssel törölte a listáról, és a közösség most dühös.
A Larva Labs értesítését követően a V1-et ismét törölték az Opensea listájáról a folyamatban lévő CryptoPunks V1 vs V2 konfliktusban.
A felhasználók gyakran megkérdőjelezték a CryptoPunks v1 érvényességét, mióta a népszerűbb CryptoPunks v2 gyűjtemény mellett megjelent.
A CryptoPunks v1 azonban az elmúlt hetekben egyre nagyobb jelentőségre tett szert, mivel a LooksRare és más konkurens platformokon megnőtt a bálnák mennyisége.

A jelenlegi jogi vita közepette úgy tűnik, hogy az OpenSea lépése a tiltás feloldására visszafelé sült el, és ez hozzáadódik a közelmúltban a fő NFT piacteret háttérbe szorító incidensek sorához.
A CryptoPunks v1 sorozatot az OpenSea hosszú időre eltávolította. A sorozat azonban most debütált a konkurens oldalakon, például a LooksRare-en.
A növekvő elismerés eredményeként az OpenSea feloldotta az eredeti tiltást. A cikk írásakor a CryptoPunks v1 sorozat teljes volumene meghaladta a 315,44 ETH-t (974 000 $), és még mindig aktív volt.


A vita ennek az NFT-sorozatnak a valódiságáról úgy tűnik, felforrósodott.

„Kapcsolatba léptünk egy magas szintű IP-ügyvéddel az USA-ból, aki azt tanácsolta nekünk, hogy jogszerűen folytathatjuk a kereskedelmet ezekkel a CryptoPunks-okkal. Tekintettel arra, hogy a Larva Labs most nyilvánosan jogi lépésekkel fenyegetett meg minket, és hogy azt a tanácsot kaptuk, hogy a jogi lehetőségeik csekélyek és talán komolytalanok, szeretnénk tájékoztatni, hogy hevesen megtámadunk minden olyan kísérletet, amely a V1 vagy V2 CryptoPunk tulajdonosok megfélemlítésére vagy károsítására irányul.”

CryptoPunks V1 közösségi bejelentés |Forrás: Discord

Közben a közösség tiltakozást szervez az OpenSea listáról való eltávolítása ellen. A sorozatot az NFT-tulajdonosai átnevezték a WPV1 névre. A kifejezés a fent említett probléma megoldására használt NFT-k burkolt jellegére utal.

10,000 Nem 20,000

A szellemi tulajdonjogok megsértése mellett a jogi harc egyetlen motivációja ezeknek a CryptoPunks-oknak az értéke. A legtöbb kriptovalutához hasonlóan az NFT-k értékét is a kereslet és a kínálat szabályozza.
Ennek eredményeképpen minél kisebb a kínálat, annál magasabb az érték. Egy CryptoPunk jelenlegi legalacsonyabb ára 68,95 ETH, ami körülbelül 212 198 dollárnak felel meg.
Ennek oka az, hogy mindössze 10 000 CyptoPunk áll rendelkezésre.
Ha a V1-et engedélyezik az OpenSea listáján, akkor ugyanez a kínálat megduplázódna 20 000-re, ami ténylegesen csökkentené a CryptoPunks értékét és egyediségét.

Az NFT közösség felháborodott az OpenSea azon döntésén, hogy a CryptoPunks V1 kollekciót eltávolította a katalógusából.
Ennek eredményeként sok gyűjtő úgy véli, hogy ez a lépés ellentmond a közösségi eszközök decentralizálásának elvének.

Olvastad már? Emojik lesznek a jövő felhasználónevei?

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Fehed Wu

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!